Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film Bílá smršt' přibližuje vzrušující formou skutečný příběh dramatické plavby lodi Albatros v roce 1961. Tehdy se skupina mládenců z majetných rodin vydala pod velením zkušeného a drsného mořského vlka na roční plavbu Karibským mořem, aby si vyzkoušeli svou dospělost, odvahu a odolnost. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (79)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ja som v tom roku 1996 vôbec nevedel, kto je Ridley Scott a napriek tomu som vliezol, ani neviem ako, do kina. Spočiatku sme sa všetci trochu nudili, ale keď konečne došlo na vec a začala tá názvom avizovaná smršť, tak sme si uvedomili, že tento film sa dá najlepšie vychutnať iba v kine. Preto som si ho už potom radšej nikdy nepozrel v televízii. V rámci režisérovej tvorby ale skôr menej významný kúsok. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Keď prekusnete gíčový a sentimentálny obal, pochutnáte si na peknom filme s charizmatickým Jeffom Bridgesom a krásnymi zábermi na oceán, palmy, oblohu, atď. Ale Ridleymu Scottovi muselo byť už pri čítaní scenára jasné, že tentoraz si skôr oddýchne, než že by sa niekam autorsky posunul. ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Ridley Scott už dlhé roky patrí ku špičke hollywoodskych režisérov. Stačí si spomenúť na filmy ako napríklad "Votrelec", Thelma a Louise", "Gladiator", "Čierny jastrab zostrelený", "Prometheus", "Marťan"... a každému musí byť jasné, čo je to za borca. V roku 1996 natočil dobrodružnú drámu "Biela smršť". Je to príbeh o skupine dospievajúcich, mladých mužov, ktorý sa pri plavbe po Karibiku dostanú do silnej tropickej búrky. Zasiahne ich na otvorenom mori nebezpečná, smrtiaca "Biela smršť". Snímok je inšpirovaný skutočnou udalosťou, ktorá sa stala v roku 1961. *** ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Moc jsem nepochopil celou tu myšlenku této plachetnice - bylo to místo školy, bez rozdílu inteligence a bohatství, a zároveň něco jak armáda nebo tábor? Nevím a vlastně to ani není třeba vědět. Důležité vědět je jen to, že kapitán je charakter a že se dostanou do pěknejch sraček, když přijde ta smršť. Holt, stalo se co se stalo a tenhle film nás s tím poměrně průměrným způsobem seznámí. Nebyl to špatnej film, ale nebylo to ani bůhvíco. ()

Decker 

všechny recenze uživatele

Zajimavy pribeh o dospivani, vzajemnych vztazich i pocitu hrdosti, odvahy a v zaveru i cti a spravedlnosti. Ridley Scott tento film slozil do zajimaveho koktejlu coby sledovani plavby mladych chlapcu s jejich prisnym kapitanem, ktera se vsak i pres vsechny kladne zazitky zene do cernych vod. Zaver filmu se nese v silnem emotivnim naboji, ktery moje city nenechal chladnymi. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (4)

  • Původní hudbu pro tento film složil řecký skladatel Vangelis, ale nespokojený Scott ji odmítl. Vangelis svůj výtvor vydal jako řadové album pod názvem „Oceanic“. Poté složil a nahrál hudbu Maurice Jarre, ale Scott ji opět odmítl. Nakonec použil hudbu Jeffa Rony. (Locksley)
  • Natáčanie prebiehalo v Grenade, USA, Anglicku, Južnej Afrike a na Malte. (Danny88)
  • Loď Brigantina, nazývaná Albatros, jejíž osudy snímek zachycuje, se potopila 2. května 1961 údajně v bílé bouři. (Terva)

Reklama

Reklama