Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Policie v Beverly Hills čelí rozmáhajícím se loupežným přepadením, po kterých lupiči vždy zanechají dopis s označením písmena z abecedy a uvnitř obálky nějaká čísla. Policisté Andrew Bogomil, Billy Rosewood a John Taggart musí, kromě řešení případu, čelit i hlouposti svého nadřízeného Harolda Lutze. Lutz se chce velmi zalíbit starostovi města a to situaci poněkud komplikuje. Billy Rosewood má známého u federálů a požádá o pomoc. To má za následek, že Lutz Bogomila suspenduje a Rosewooda a Taggarta přeřadí k dopravní policii. Cestou domů je Bogomil těžce postřelen a na místě činu zločinci opět zanechávají dopis. Tuto zprávu se dozvídá Axel Foley, policista z Detroitu a Bogomilův přítel. Neváhá a pod záminkou řešení svého případu okamžitě odlétá za Bogomilem a hodlá zjistit, kdo to jeho příteli způsobil. Rosewood a Taggart mu budou pomáhat. Vzhledem k tomu, že ke zločinu byly použity naprosto neobvyklé náboje, Axel a jeho přátelé brzy zjišťují, kdo je vyrobil. Jejich kroky vedou do střeleckého klubu vlastněného Maxwellem Dentem, který má mnoho oblastí zájmu a mimo jiné je i naftovým magnátem. Manažer klubu Charles Cain přiznává, že náboj vyrobil, nicméně odmítá jakoukoli vinu na loupežích. Bogomilova dcera Jan pracuje v pojišťovně a zjišťuje, že Dent má finanční potíže. Neplatí pojistky kromě jediné, a tou je pojištění jeho závodiště koní. Axel v Bogomilových věcech nalézá důkazy, že Bogomil byl Dentovi na stopě, ale zatím neví, co Bogomil zjistil a kvůli čemu se ho pokusili zabít... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (256)

choze 

všechny recenze uživatele

Dvojka jede tvrdě přes kopírák - Axela přivede do BH další vražda jemu blízké osoby, ukecá si další luxusní bydlení, vydává se za smyšlené lidi, je tu další honička s velkým vozidlem, další návštěva striptýzového klubu a závěrečná přestřelka... Jen je to celé vytuněné sexy reklamními obrázky Tonyho Scotta, který koupe L.A. i Detroit v oranžovém světle, a z pomrkávání na diváka je vidět, že Eddie už byl sebejistá hvězda. Ale tentokrát jsem se prakticky nezasmál (i když hlášky "Nemysli. Když myslíš, svrběj mě koule.""Tohle je Max a živí se zabíjením poldů." pobavily), z Rosewooda dělají až moc velkého šaška a akce taky nic moc, viz. úvodní nezajímavá loupež, která se nechytá na honičku s kamionem, která otvírala jedničku. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Druhý díl se jedničce minimálně vyrovná pokud jde o humor, ale zase naopak mi příjde někdy až zbytečně moc akční. K Policajtovi z Detroitu se více hodil dobrodružnější styl Martina Bresta. Tony Scott vše pojal tak jak je to u něj obvyklé a dává hodně záležet na barvách a na akci samotné. Klasická dvojka ve které je všeho více a vše je tak nějak větší, ale chybí lehkost. 60% ()

Reklama

DocBrown 

všechny recenze uživatele

Znatelne horsi jak jednicka - mene vtipu a vice blbosti. Na co vsechno jsou schopni Foleymu skocit je zoufale. Ale par perlicek se tu najde, stihacka michackou a opet Billy, ktery neprestava prekvapovat. Jestlize u jednicky jsem chvalil dabing, tak zde se musim pozastavit nad jednou z nejvetsich prisernosti ceskeho dabingu, kdyz "Maybe the Pointer Sisters live here." bylo prelozeno jako "Mozna tu ziji Spice Girls" a to prosim u filmu z roku 87. Spousta let pred tim, nez tato hruza spatrila svetlo sveta. ()

kobejn 

všechny recenze uživatele

Po skvělé jedničce přišla tato těžkopádná nevtipná "zábava", která vzešla samozřejmě, jak jinak, z dílny "mága" Jerryho B. Zatímco Top Gun byl jen nechutně patetickej, todle už bylo jen nechutně "popcornové". Je to naprosto jiná kapitola než díl 1, který měl své kouzlo svěžesti a vtipnosti, a kde to fungovalo. Třešničkou je tu samozřejmě blonďatá "dračice", prvotřídní sezónní jednohubka Brigitte N. A seriál "to nejhorší z produkce Jerryho B. i z 80. let" se zdárně rozjelo... ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Dvojka ma viac bavila a považujem ju za najlepší diel série. Hlavne preto, že to mal tento krát pod palcom akčný veterán Tony Scott. A je to cítiť hlavne v akciách, ktoré sú rozhodne lepšie ako v predošlom diely. A pridalo sa o oktávu aj na hlaškach a navyše ma aj viac bavila dvojica fízllov s predošlého dielu. Škoda opäť nemastného a neslaného príbehu, ktorý moc veľký krok od prvého dielu neurobil. 85% - 4* ()

Galerie (68)

Zajímavosti (23)

  • Axel (Eddie Murphy) se v jednom klubu představuje jako Richard James. Jde o jméno Murphyho kamaráda z hudební branže, který mu produkoval jeho hudební album "How Could It Be" z roku 1985. (becki_tu)
  • V úvodu filmu vyjíždí Axel Foley (Eddie Murphy) s automobilem Ferrari 328GTS se staženou střechou, ale v ulicích Detroitu se prohání s Ferrari 308GTS. Když přijede až k baru, kde nabízí ke koupi kreditní karty American Express, jde opět o Ferrari 328GTS, tentokrát s nestaženou střechou. (ajaxx)

Související novinky

Zemřel herec Dean Stockwell

Zemřel herec Dean Stockwell

09.11.2021

Ve věku 85 zemřel americký herec a držitel dvou Zlatých glóbů, Dean Stockwell. Jeho kariéra k dnešnímu dni čítá přes dvě sta filmových a televizních rolí. Tvůrce nominovaný na Oscara svou hvězdnou… (více)

R.I.P. Tony Scott (1944 – 2012)

R.I.P. Tony Scott (1944 – 2012)

20.08.2012

V neděli 19. srpna zhruba ve 12:30 režisér Tony Scott „bez zaváhání“ skočil z mostu Vincenta Thomase v San Pedru. Skok byl smrtelný. V Scottově kanceláři byl posléze nalezen dopis na rozloučenou,… (více)

Reklama

Reklama