Reklama

Reklama

Sputnik

Trailer

Obsahy(1)

Vzhledem ke svým kontroverzním metodám je mladá lékařka Tatiana Yurievna (Oksana Akinshina) na propasti ztráty lékařské licence. Její kariéra však možná neskončila. Poté, co je Tatiana přijata armádou, je přivedena do zabezpečeného vědeckého výzkumného zařízení, aby vyhodnotila velmi zvláštní případ, případ Konstantina Sergejeviče (Pyotr Fjodorov), kosmonauta, který přežil záhadnou vesmírnou nehodu a vrátil se na Zemi jedinečně pozměněn: uvnitř něj žije něco, co se ukazuje až pozdě v noci. Armáda však má zlověstné plány. Tatiana chce zabránit tomu, aby vojáci zabili Konstantina. A stvoření samo o sobě prospívá ničení. (C0r0ner)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (145)

Marius_ss 

všechny recenze uživatele

Tuna nedám **** z rovnakého dôvodu, z akého som nedal ***** o niečo kvalitnejšiemu (a pre mna typovo podobnému Arrival od Villneveuea)... príliš komorné na môj vkus, a pri sci-fi filmoch mi to vadí obzvlášť, nakoľko namiesto kvalitnej sci-fi nálože so všetkým, čo k tomu patrí, človek dostane drámu s prvkami sci-fi. No objektívne musím povedať, že som bol, na druhej strane, veľmi milo prekvapený aký kvalitný film sa Rusom podarilo natočiť. Audiovizual je tu úchvatný, spracovanie “votrelca” zaujímavé a dôveryhodne (na efektoch sa nešetrilo). A keď si k tomu prirátame sympatických hercov (tu by ešte trebalo viac zapracovať na scenári, aby divák viac veril ich motiváciam), tak z toho vychádza veľmi dobrý film má svetovej úrovni. A za to som veľmi rad, lebo zatiaľ čo drámy a pod. sa robia kvalitne všade vo svete, a dovolím si tvrdiť, že tu sa má Hollywood ešte čo učiť od Európy a Ázie, tak na (pre zmenu) kvalitne sci-fi mal ako keby monopol práve Hollywood. A to je určite škoda. Držím palce nech sa tento trend čo najskôr zmení, a čoskoro budeme takýmito a lepšími filmovými dielami bombardovaní z viacerych frontov. Nech je z čoho vyberať ;) ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Po maratóne sračiek od Netflixu som zalovil v iných kalných vodách a pozrel si toto ruské sci-fi inšpirované filmami ako Votrelec či Life. Miestami je film strašne nudný, herci nepredvádzajú bohvieako oslnivé výkony a je to skôr hlbková analýza mysle jednotlivých postáv ako prelomový film. Ale po tej hromade hlúposti ktoré sim pozrel v poslednom čase bol Sputnik rozhodne jedným z najlepších. A to je smutné.... ()

Reklama

verbal 

všechny recenze uživatele

Vasil Kosmonautovič Velkožaludkin chytil na orbitu tasemnici, která z něj po nocích vylézá opačným koncem přes hluboké hrdlo. Vypadá skoro jako červ z MIB, akorát se bere dost vážně, tolik nechlastá a nečumí na porno. Doktorka kdovíčeho Maria Šarapovovna Kozohravá je na dobré cestě chytit od Vasila kapavku a založit s ním multigalaktickou rodinu ve složení máma, táta, retardovaný synek a kosmoparazit. V cestě jim však stojí bezskrupulózní soudruh Leonid Gulagovič Zmrděnko, přes mrtvoly odhodlaný tasemnici ochočit a vyhladit s ní světový imperialismus. Otázka zní, jestli si s takto klišovitě rozdanými vjesjolymi kartinkami zaprat večer, nebo si s nimi vytřít prdel, a jít raději píchat nějakou pyjonýrku. No s odřeným nevkusem asi za a). Nápad to má vcelku dobrý, udělané je to hezky, atmosféra sice na hovno, dramatizace nezáživná a místy pruda, ale zase se u toho moc nenadřete a v krku vás pak nedráždí pelichající bobr. Takže 4:3 pro Sojuzmultfilm. ()

Deyw 

všechny recenze uživatele

indie ruska verze arrival - ale cest bratrum jak to natocili, kamera,hudba,strih,efekty..perfekto zase je mi smutno ze jsme takovy bridilove, snad ten zizka vyjde, ale jinak respekt bratrum - aspon za prvnich 40min top - pak se ztoho stane vole takova picovina ten pribeh a nelogicka sracka, ze to neni mozny..takhle to zahodit.. a ten konec dopici !!!!!! no bylo to nadejny ale bohuzel.. :( ()

bobstock 

všechny recenze uživatele

Jisto jistě se nechali ruští scénáristé inspirovat snímkem Život a lehce by mohl navazovat. Stejně tak i celkem podařenou vizuální stránkou nezvaného návštěvníka podle Ridleyho slavnějšího díla. Rusové mají navíc obrovskou výhodu, že pokud chtějí navodit temnou a surovou náladu sovětského svazu v podstatě nemusí jezdit daleko a stavět předrahé kulisy. Ono se toho zase moc na tom venkově kousek za velkými městy nezměnilo, zvlášť na tajných vojenských základnách. 60% ()

Galerie (92)

Zajímavosti (1)

Související novinky

Future Gate hledá stopy mimozemšťanů na Zemi

Future Gate hledá stopy mimozemšťanů na Zemi

04.03.2022

Největší český festival sci-fi filmů a kultury Future Gate odstartuje 9. března pražskou část festivalu v kině Lucerna a následně se přesune do Brna. Kromě hlavní filmové soutěže, legend žánru a… (více)

Reklama

Reklama