Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V mrazivém a drsném prostředí Aljašky dokáže být někdy i pořádně horko. Zvlášť v místech, kde dravá naftařská společnost Aegis Oil Company buduje své nedostatečně zabezpečené plošiny nad vrty. A tak není divu, že to občas pořádně vybuchne a z ledových hlubin vyšlehnou žhavé plameny. V úctyhodné vzdálenosti přitom nervózně přešlapují šéfové firmy a netrpělivě očekávají Forresta Tafta, specialistu na exploze naftových vrtů, pro kterého je tento druh katastrofy přesně tím jako voda pro rybu... (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (352)

Joe321 

všechny recenze uživatele

Tentokrát musí Steven Seagal podstoupit spirituální cestu, aby se mohl stát ochráncem přírody, kterou ohrožuje zlotřilá ropařská firma. Firma budující rafinerii, která podle odhadů vybouchne hned po spuštění a tak znečistí okolí. Proto jí musí ještě předtím vyhodit do vzduchu Steven ve svém indiánském saku. A jak to udělá? Naštěstí má schovanou zásobu výbušnin v lesích Aljašky, "Just in case." Naplní bágl cé-čtyřkou, ale tak snadné to zase nebude. Musí si vyrobit tlumič z pet lahve, přelámat končetiny, narvat typa do vrtule, postřílet žoldáky, absolvovat parádní potyčku s tyčí v ruce, utopit záporáka v ropě a utéct z hořící plošiny. Nakonec, po vyřazení tuctů zlých lidí, pronese projev k zamyšlení odsuzujíce ropný průmysl, který zabíjí naší přírodu. Ačkoliv je příběh hrozně hloupý, svým způsobem mám tuhle seagalovku hodně rád. - "Well, let's see, that's natives 8, oil workers 0. Anyone else wanna play with Cupcake?" ()

c.tucker 

všechny recenze uživatele

Některé scény úplně super, hlavně ze začátku a ke konci, když už je nahánějí a na vrtu. Seagal opět klasik jen tu agitku si mohl nechat na koledu (alespoň tu na absolutní závěr). Ale zrovna v tomto snímku se vyskytuje moje nejoblíbenější hláška jeho filmů: "My guy in D.C. tells me that we are not dealing with a student here, we're dealing with the Professor. Any time the military has an operation that can't fail, they call this guy in to train the troops, OK? He's the kind of guy that would drink a gallon of gasoline so he could piss in your campfire! You could drop this guy off at the Arctic Circle wearing a pair of bikini underwear, without his toothbrush, and tomorrow afternoon he's going to show up at your pool side with a million dollar smile and fist full of pesos." ()

Reklama

Tommassi3 odpad!

všechny recenze uživatele

"Otec by na nás byl hrdý !!" Ty woe, ale kterej otec ?? Toho bych teda vážně rád viděl..;) Nejsmutnější na tomhle odpudivém průjmu se mi zdá fakt, že Steven "Svěrací kazajka" Saegal v plné jak fyzické, tak i "herecké" - Taky dobrej joke !! - síle, v době natáčení zneuctěné Aljašky navíc zrovna raketově stoupající, v ty pseudoekologické bláboly skutečně věřil.. Po stránce akčního žánru se jistě nejedná o až tak extrémní průser, byť jeden musí s hrůzou sledovat, jak velký Michael Caine naprosto hazarduje se všemi svými dokonale charismatickými rolemi i svou vlastní důstojností, když naprosto bez špetky vtipu či nadhledu karikuje toho nejhůře napsaného padoucha, jakého si umíte představit, ale Saegalova snaha vytvořit hybrid akčního béčka a ekologické agitky všechna ostatní pozitiva maže.. Už jen ta samotná idea, byť s velmi sympatickými motivy, vyznívá tak pitomě, že nemůžu hodnotit jinak.. Tak ostatně každá cesta do pekla je dlážděna dobrými úmysly, že ?? I tady ta cesta do pekla filmového, kde neseženete toaleťák, protože právě na něj kálel Horowitz svůj scénář.. Hloupá, nudná a neuvěřitelně trapná záležitost s cejchou - Totiž cejchem !! Cejcha smrti nás nebohé diváky teprve čekala.. - kultu.. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Steven Seagal byl ve svých začátcích dobrý řezník a na jeho filmy jsem se vždycky rád díval. Ty nové už stojí vesměs za hovno, ale tohle je ještě z období, kdy mu to celkem šlo. Ta epizodka s Eskymáky sice byla spíš jen na splnění kvóty – nahota, ale po akční stránce si moc nemůžu stěžovat. Tedy hlavně úvodní bitka v hospodě byla dobrá. Závěrečná pasáž už byla dost přemrštěná, ale to byli stejně skoro všechny kousky, co jsem s ním viděl a i proto se mi tak líbili. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Michael Caine si tu zahral nesympatickeho parchanta, az tak nesympatickeho, ze som sa musel na jeho postave chvilkami smiat. Tento film mal v kinach premieru presne pred 17-timi rokmi od dnesneho dna, ale v tom obdobi ma vsetky tie Seagalovky alebo Van-Dammovky bavili. Dnes, ked si tieto filmy zopakujem, bavia ma stale, ale uz to nie je ten zazitok, ako vtedy, preto som klesol s hodnotenim na 3*. Podobne zle dopadol aj TIMECOP s Van Dammon (1994), pricom filmy o cestovani v case ma velmi bavia. Ale naspät k Aljaske. Film ma tak trosku ekologicky nadych a Seagal sa snazil natocit dobry film, ale niektore jeho predchadzajuce filmy, ktore on nereziroval sa mi pacili omnoho viac. Niektore kamerove zabery na krasnu prirodu boli uzasne, ale ani tie akcne sceny nestacili na 4*. _______ Steven Seagal - (Forrest Taft) +++ Michael Caine - (Michael Jennings) +++ Joan Chen - (Masu) +++ John C. McGinley - (MacGruder) +++ R. Lee Ermey - (Stone) +++ Shari Shattuck - (Liles) +++ Billy Bob Thornton - (Homer Carlton) +++ Richard Hamilton - (Hugh Palmer) +++ Produkcia: Steven Seagal +++ ()

Galerie (28)

Zajímavosti (13)

  • Záverečná scéna, kedy má Forrest Taft (Steven Seagal) príhovor o ropných spoločnostiach a znečistení ovzdušia, trvala pôvodne 11 minút. Nakoniec musela byť ešte pred uvedením filmu do kín upravená. (m.a.t.o.)
  • Natáčelo se od 18. května do 19. srpna 1993 ve státech USA – Aljaška, Washington, Kalifornie a Wyoming. (BMW12)

Reklama

Reklama