Reklama

Reklama

Gokudō sengokushi: Fudō

  • Japonsko Gokudó sengokuši: Fudó (více)

Obsahy(1)

Cesta k převzetí moci v rodině (Yakuze) a pomsty, kdy mstitelem je syn nejhlavnějšího. Nástrojem jsou mu jeho oblíbená katana a partička, zřejmě tak jako on, trochu nudících se středoškoláků, sem tam učitelka.To vše zabaleno v řádně rozsekaném krvavém balíčku Miikeho černohumorně fantaskního filmového světa. (kagemush)

Recenze (35)

kagemush 

všechny recenze uživatele

Po Konkurzu a Ichim jsem si docela oddychl. Konečně film na který můžu někoho pozvat. Tím nechci říct,že dva výše jmenované filmy se mi nelíbily,naopak! Ale národ to nějak nepobral.Kdo měl kdy něco společného se školstvím,mi potvrdí, že se tu nejedná o nic jiného, než o strohý popis dnes a denně odehrávajících se událostí. -No a když je krve málo,pomůžem si menstruací.-Takashi Miike se pro mě stává rozpustilým glosátorem všedních dní. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to mierne nadpriemerná akčná gangstarská komédia od Takashiho Miikeho. Má dobrý príbeh o stredoškolákovi, ktorý sa so svojim gangom chce stať vplyvným mafiánom a zároveň túži po pomste za smrť svojho brata. Zo spracovania mám ale také zmiešané pocity, Takashi Miike je zaujímavý režisér so svojim svojským štýlom, ktorý mi niekedy sadne viac a niekedy zas menej, toto je skôr ten druhý prípad, čím ale nechcem tvrdiť, že to dopadlo zle. Celé to pôsobí až príliš rozporuplne, na jednej strane dej ako celok ma vôbec nezaujímal, celý čas mi bolo úplne jedno, kto má pre svoje konanie aké dôvody a tak ma ani nezaujímalo, ako sa to vlastne skončí, ale na druhú stranu sa tu nedá ani na okamih nudiť, nielen kvôli krátkej dĺžke, pri ktorej si film drží dobré tempo, ale hlavne kvôli množstvu rôznych nápadov, ktoré to nadmieru osviežujú a tak prakticky jedna absurdná scéna strieda druhú, podobne je to aj s postavami, je ich tu plno a jedna lepšia ako druhá, ale nezachádza to až tak do extrémov, aby to už skôr nudilo a tak je to celý čas celkom slušná zábava. A týka sa to aj akcie, nie je tu žiadna nejaká choreograficky alebo vizuálne kvalitná akčná scéna, ale každú chvíľu tu niekto niekoho bije, strieľa alebo seká, takže to aspoň zaujme. Čo sa týka obsadenia, nikto nemá dostatok charizmy, aby to utiahol, ale zaujali ma ich postavy, ktoré sú jedna zaujímavejšia ako druhá, detskí atentátnici, tanečnica vystreľujúca šípky z intímneho miesta, veľký motorkár a iné. Réžia a technická stránka síce nie sú ničím výnimočné, celý ten vizuál je taký lacnejší, ale pre potreby filmu to stačí a ide tu len predsa hlavne o tie nápady. Fudoh: The New generation je slušná zábava na jedno pozretie, znovu by som to už nepozeral, ale neľutujem, že som to videl. 59% ()

Reklama

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Osobně nemám Miikeho filmy moc v lásce. Toho režiséra rozhodně nemusím a jeho filmy nevyhledávám. Dopouští se ve svých filmech řady chyb, nesmyslů a často bývá extrémně samoúčelný (viz kultovní Ichi The Killer , který pro mne, milovníka explotation, byl neuvěřitelným zklamáním ...), jindy zase nudný... Co se ovšem týká Fudoha, ten je fakt perfektní. Výborná záležitost, vyrovnaná mafiánská řežba postavená zejména na úžasném vykreslení postav, z nichž jedna je sympatičtější než druhá. A tyhle postavy se řežou a krutě zabíjej rovnoměrně po celou dobu stopáže filmu. Gore se rozhodně nešetří, je výborně zvládnuto, stejně jako úžasná akce a erotika. Naprosto nejlepší Miikeho film (který jsem měl možnost vidět...). ()

MartinNDL 

všechny recenze uživatele

Stručně hodnoceno - prostě Takashi Miike se vším všudy. Příběh z prostředí Yakuzy. Hlavní hrdina viděl jako dítě, jak mu bratra zavraždil vlastní otec. Nyní, o několik let později, se jako již mocný člen šéf vlastního gangu pouští proti svým nepřátelům. Cesta za mocí a pomstou je pochopitelně v Miikeho osobitém stylu, takže vidíme řadu originálních postav, které konají ještě originálnější činy. Nejvýraznější jsou obrovský, sadistický a drsný motorkář a jedna z Rikiho (hl. hrdina) bodyguardek, která je hermafrodit a navíc ovládá zvláštní bojovou techniku (něco jako poševní střely). Humoru ve filmu moc není, zato krev stříká velice často. Velmi brutální scény jsou pro Miikeho filmy nepostradatelné. ()

Nin 

všechny recenze uživatele

Lehké zklamání. Takashi Miike rozehrává velký příběh pomsty plný bizarních a správně japonsky úchylných postav, ale neumí jej pořádně ukočírovat a dát jim ten správný směr. Největší slabinou se tak stává scénář, kde sice o šílenosti není nouze, ale většina postav - nebezpečné školačky, bezstarostný obr, učitelka zabiják... - jsou jen lehce načrtnuty a je jim věnován minimální prostor. Proto je Fudoh spíše slepencem zajímavých a míň zajímavých scén, který potěší především příznivce japonských komiksů a filmů. (7/10) ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama