Reklama

Reklama

Konkurs

  • Česko Konkurz na smrt (více)
Trailer 1

Kontroverzní japonský režisér Takaši Miike je tvůrcem tohoto znepokojujícího hororového filmu o ovdovělém producentovi, který se rozhodne zorganizovat konkurz na svou potenciální novou manželku. Mezi mnoha uchazečkami zvláště vyčnívá především jedna - rozkošná bývalá baletka oblečená v bílé. Vdovec je jejím záhadným půvabem zcela fascinován a nemůže uvěřit vlastnímu štěstí, dokud se svou budoucí nevěstou nezačne zabývat podrobněji. Detaily z jejího osobního života do sebe tak úplně nezapadají, nohy má zohyzděné řadou ošklivých jizev a Aoyama až příliš pozdě zjistí, že lidé v jejím okolí mají ve zvyku záhadně mizet. Když v jejím obýváku objeví spoutaného muže s uříznutým jazykem a chodidly, usoudí, že ona dívka patrně nebude ženou jeho snů. (Cinemax)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (234)

EdaS 

všechny recenze uživatele

Opravdu podivně namíchaný koktejl velké dávky romance, špetky Lynche a vydatné porce brutálního mučení. Všechno je to skvostně natočeno i zahráno. Pět hvězdiček nedám proto, že osobně bych byl radši, kdyby celý film byl jen o seznamování a sbližování se postaršího ovdovělého Japonce s mladou dívkou... ()

Dr.film 

všechny recenze uživatele

Začíná to velmi jemně - emočně až melodramaticky. V prvních minutách jsem si ani nebyl jistý, zda pozoruji skutečně "TEN" správný snímek. Jde o to, že netradičně jsou zde mixovány žánry a to ve velmi přesných dávkách. V jaké peklo se nakonec proměnila ta počáteční masáž asi jenom tak nezapomenu. Oceňuji vynalézavost a syrovou brutalitu bez servítek. Kvalitní děj, který diváka z počátku chytne kolem ramen pouze proto, aby z něho ve finále vysál duší za živa. ()

Reklama

Matty 

všechny recenze uživatele

Celých devadesát minut sledujeme běžnou, psychologii nepříliš zatíženou romanci s občasnými problesky čehosi děsuplného (ten pytel sebou škubnul!). A tahle běžná romance se během závěrečné půlhodinky vyvrbí v cosi tuze neromantického, co vám vyrazí tím větší objem dechu, čím méně jste o filmu dopředu věděli. Moje smůla, že jsem toho věděl docela dost, devadesát minut čekal něco, co přijít nemělo, a na konci byl logicky zklamán. Můžu si nalhávat, že by tomu bylo jinak, kdybych netušil. Můžu taky věřit svému instinktu tvrdícímu opak a přijmout fakt, že s Takashim Miikem prostě kamarádi nebudeme (první indicií směřující k tomuto poznatku byl Ichi). Romantická část není nijak objevná, až na sestřih z konkurzu ani vtipná a při psaní dialogů musel někdo hodně vařit z vody. Námitky typu „horor nemusí mít dobrý scénář“ v tomto případě neakceptuji, protože jedině dobrý scénář by dokázal smést pochyby o samoúčelnosti brutálního kontrastu „love me“ a „love me not“ pasáží. Herci zachraňují, co se dá, Ryo Ishibashi filmem nenápadně proplouvá jako obyčejný chlápek, kterému je souzeno milovat nesprávnou ženu, Eihi Shiina dokonale klame výrazem a její druhá, temná tvář vyvolává nepříjemné chvění po těle. V tom pravém slova smyslu strašidelných scén tu žel bohu není mnoho („jídlo, jídlo!“), rozhodně málo na film, jenž má mezi žánry hrdě uvedený horor, čímž se zase dostávám k problému souvisejícímu s nesprávnými očekáváními. Ale, sakra, co má člověk potom od podobného filmu vlastně čekat? Kdyby mělo jít o romantické drama, ignoruji jej zcela. Avšak, nejenže to není romantické, ono to navíc veškeré romantické iluze krutě popírá a vrhá nás zpět na zem. Jsem pevně přesvědčen, že poslední větu, „Konečně jsem si začal vážit života“, nemyslel Miike vážně. Nebo to měla být skrytá výzva k životu v osamění, daleko od všech žen manipulujících s našimi city? Co to vůbec mělo být? Mělo to vůbec něco být? A vůbec – proč to řeším? 70% Zajímavé komentáře: mm13, Kusko.t2, wipeout ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to vydarený thriller od Takashi Miikeho. Má dosť dobrý príbeh o obchodníkovi, ktorému pred rokmi umrela milovaná žena a syn už vyrástol a tak sa rozhodne nájsť novú manželku. K tomu mu pomôže aj jeho dobrý priateľ, ktorý usporiada vymyslený konkurz na film a muž si tu nájde svoju ideálnu partnerku, ktorá jeho city opätuje, ale vyzerá to, že niečo s ňou nie je v poriadku. Spracovanie je na tom dobre, film sa vôbec s ničím neponáhľa, celá prvá hodina filmu sa nesie v takom pomalšom duchu, ale to vôbec neprekáža, hľadanie si partnerky pomocou takéhoto konkurzu je zaujímavé a aj následné zobrazenie vzťahu medzi touto dvojicou dokáže zaujať, minimálne už len kvôli hanblivej povahe mladej ženy, ale nejaké občasné náznaky, že niečo asi nebude v poriadku sa aj tu nájdu. No potom sa už film vylepší, film získa dynamiku, hľadanie pravdy je podané dobre a posledná polhodina je už dosť pôsobivá, síce by som skôr ocenil, jednoznačný štýl ako toto striedanie snov a skutočnosti, ale aj tak táto kombinácia psycha a brutality má niečo do seba. A ani sa tu ničím moc nepreháňa, mučenie síce v tejto záverečnej fázi má dosť priestoru, ale nepôsobí až tak zbytočne samoúčelne, viac zapôsobí prístup ženy k tomu, čo práve robí, ako samotné drsné scény. Aj keď taký drôt schopný prejsť cez kosť teda rozhodne dokáže zaujať. Herecké obsadenie je celkom slušné, charizmatický Ryo Ishibashi v hlavnej úlohe a síce do úlohy Asami by som skôr ocenil inú herečku, ale ani Eihi Shiina nie je zlá voľba, len po hereckej stránke mi viac sedela v záverečnej fáze, ako v tej romanticky ladenej, kde ma viac bavila jej filmová postava ako samotný herecký výkon. Réžia a technická stránka sú na tom veľmi dobre a to ani v ničom neprekvapuje, Takashi Miike je už klasik. Kto očakáva len nejaký brutálny horor bude určite sklamaný, o to tu takmer vôbec nejde, ale ja som spokojný, film ma bavil od začiatku až do konca. 76% ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Zajímalo by mě, kde vzniká potřeba některých hledat v tomhle filmu vyšší uměleckou kvalitu, protože ať se koukám jak se koukám, vidím jen naprostý nesmysl. Zvládnutý jen tehdy, pokud chtěl Miike natočit záměrně špatný film a na něco tím poukázat. Jestli to tak je, tak se mu to nepochybně podařilo a mé hodnocení ho může jedině potěšit. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (9)

  • Snímek byl natočen podle stejnojmenného románu, který napsal Rju Murakami. (Hans.)
  • Když byl film promítán na filmovém festivalu v Rotterdamu v roce 2000, tak zaznamenal rekord v návštěvnosti. (HappySmile)

Reklama

Reklama