Reklama

Reklama

Kalifornie

Trailer

VOD (1)

Vzrušující dobrodružství i nepředstavitelné hrůzy čekají na dva hlavní hrdiny během jejich cesty do Kalifornie. V tomto mrazivém psychologickém thrilleru si zahráli vynikající Brad Pitt a Juliette Lewis, která podala neuvěřitelně přesvědčivý výkon. V dalších rolích uvidíte neméně přesvědčivého Davida Duchovnyho a Michelle Forbes. Intelektuální městský pár Brian a Carrie se vydají na cestu napříč zemí, aby načerpali informace pro svou knihu věnovanou tématu sériových vrahů. Společníky jim jsou jejich noví známí Early a jeho přítelkyně Adele. Jeden vůz, jeden cíl a jedna velká snaha o společné téma k hovoru je provází prvními kilometry. Když se ale začnou konečně všichni sbližovat, projeví se náhle Earlyho prudká povaha a vyděšení Brian a Carrie zjišťují, že za poznatky o nemilosrdných vrazích nebudou muset cestovat tak daleko, jak si původně mysleli. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (276)

shantim 

všechny recenze uživatele

Charaktery postav jsou sice poměrně jasné a konflikt mezi nimi se dá očekávat, ale například David Duchovny svou roli jen tak odehrává bez špetky invence a podobně i jeho filmová partnerka, představovaná Michelle Forbes, nepodává nijak uchvacující výkon. Scénář je ovšem velmi zdařilý a konflikt vyvolaný psychicky narušeným člověkem bez zábran neboli "totálním magorem" v podání Brada Pitta, je zdařilou ukázkou napětí mezi sociálními vrstvami. 70% hvězdiček ()

tron 

všechny recenze uživatele

Prekvapivá nuda vzhľadom na to, aký zaujímavý, originálny a napínavý scenár je. Pri jeho prevode na filmové plátno sa však "niečo" stalo a výsledná snímka je dosť nezáživná. Senova réžia je príliš nevýrazná a tak nijaký enormný psychologicky prepracovaný triler na spôsob MISERY NECHCE ZOMRIEŤ alebo MYS HRÔZY nečakajte. Takisto záporné kreácie (Pitt, Lewis) nie sú také dobré, aké mohli/mali byť. Ale aspoň klaďas David Duchovny získal jednu z mála vďačných príležitostí svojej kariéry. ()

Reklama

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Tim Metcalfe .. I mean the mind of a serial killer as it relates to culpability. Someone who can't distinguish between right and wrong is like a child... Průběžný vypravěčský monolog o nejtěžším zločinu je výborný, ale příběh o střetu „tvůrčí krize“ s „tvůrcem vražd“ není místy tak nosný, jak by se z námětu zdálo. Zejména finále se neubrání typickým klišé. Mnohé tak zachraňují alespoň herci. Brad Pitt je zvíře, jeho žena nána, David Duchovny zanícený spisovatel a jeho žena s nosánkem nahoru. Všichni výrazní. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Jestli v tomhle filmu ve své době něco bylo, tak to spolehlivě vyprchalo... Road movie, která jede v hluboce vyjetých kolejích chytré gangsterky, tak oblíbeného žánru, který v '90 zpopularizoval a přivedl k dokonalosti zejména Oliver Stone...jen s tím rozdílem, že Dominic Sena se od Mistra Stonea měl ještě dlouho a poctivě učit... ()

elanius 

všechny recenze uživatele

(38/2019) / Prekvapujúci casting, hlavne Duchovny podla mňa sadol do tohto filmu parádne. Inak Pitt fakt zaujímavá rola, toto mu šlo a Julliete no, tak toto bolo snáď písane pre ňu. Celý film som mal pocit, že z tohto sa dalo predsa vyťažiť viac. Až na postavy totižto nejde o moc objavný príbeh, resp. spracovanie je také pomalšie. Trochu zabudnutý film ale pri trochu snahy z tohto mohla byť velká kultovka ala Natural Born Killers. (7/10) ()

Galerie (153)

Zajímavosti (2)

  • Film má aj svoju komiksovú adaptáciu, o ktorú sa postaral americký spisovateľ Chuck Dickson a umelec Duncan Fergedo a nesie rovnaký názov ako film. Adaptácia však nebola nikdy dokončená. (apocalyptik)

Reklama

Reklama