Reklama

Reklama

Kanibal! Muzikál

  • USA Cannibal! The Musical (více)
Trailer

Obsahy(1)

Hororová brutalita v líbezném muzikálovém provedení. Takový dokonalý mix dokáží jedině tvůrci legendárního seriálu South Park. Zavraždění a snědení svých společníků – taková jsou obvinění proti Alferdu Packerovi, sympatickém průvodci skupinky zlatokopů. Jaký je ale jeho opravdový příběh? Proč například více než ženy miluje svého koně? A proč indiáni vypadají jako Japonci? Na tyto a další zásadní otázky, jež trápí lidstvo odnepaměti, vám odpoví brutálně komediální muzikál společnosti Troma, který je vůbec první celovečerní spoluprácí legendární autorské dvojice Trey Parker a Matt Stone. (Řitka video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (78)

FlyBoy 

všechny recenze uživatele

Vyrehlený výlet do zaprášených útrob Utah (h is silent) a lesnatých pohorí Colorada z ktorých sa ozýva tuhá vyšinutosť zaobalená v pekelne vyhaluzených spevoch. Názorná ukážka krotkejšieho tromackeho muzikálu organicky profitujúceho z "estetiky nevkusu" a nevyčerpateľnosti pokriveného komična. Okrem očakávaného, labužníckeho konzumovania telesných pozostatkov karikatúrnych členov výpravy dôjde aj na odzbrojujúce náznaky zoofílie, pomoc od šikmookých indiánov, odpor skrz teplošský gang a takisto sa nezmešká mnohonásobná funny-gore exekúcia umanutého stroskotanca. Proste ideálna voľba na spestrenie dopoludňajšieho povaľovania sa pred nedelňajším obedom aneb Trey Parker all-inclusive a jeho oficiálne prvý, všestrannými drbami pretkaný celovečerák s pompézne pohŕdajúcim FUCK OFF. A kto nevie ako ďalej, nech si postaví snehuliaka... ()

Mi Nü-Chai 

všechny recenze uživatele

Vzalo za brzlík. Zejména u sněhulákovy písně nezůstalo ani jedno moje suché oko suché. A taky tam jsou Jap..zvláštní Indiáni. A písnička o popravě. A úžasná úvodní scéna. A slovo, které si vymysleli a dá se použít na milion a jeden způsob. A kyklop s jehňátkem. A vůbec, zjišťuji, že vlastně nemám odpor k muzikálům, jak jsem dlouho myslela - jen musí být muzikál ujetý až úchylný, abych naň pohlížela se zalíbením (kdo dobře natočí Shoggoth on the Roof, dostane se do vybrané společnosti na seznamu mých hrdinů). ()

Reklama

Xeelee 

všechny recenze uživatele

Špadojňkl! Kde jste sebrali tolik mrtvých zvířátek? Kanibal! Muzikál vlastně není moc muzikál ani film o kanibalech, ale je především o špadojňklování. Vraťte se, dokud je čas. Čeká vás zkáza. Vás všechny! – … – Děkujeme… Tenhle westernový špadojňklový hororový kanibalský muzikál s opravdu pravými indiány, kteří mají teepee, je jednou z nejvtipnějších komedií, na které může magor jako já narazit. Pozor na tu past na medvědy. – Cože? Uaaaaa! Jo a Kanibal! Muzikál je o zlatokopech, aby bylo jasno. No vlastně to není moc komedie jako spíš parodie. No a vlastně to vůbec není to co jsem čekal že to bude a tudíž to bylo (jak již chytřejší, větrem ošlehaní a hudebně vzdělaní trappeři zjistili – tedy pokud zpívají ve správné tónině) úplně něco jiného. Co taky čekat od příjemného filmu, ve kterém byly brutální scény (tedy drtivá většina z nich, takže vám dojem zkazí třeba brutální vražda sněhuláka krumpáčem) vystříhány kvůli příjemnějšímu zážitku z filmu? Ti chytřejší už nejspíš tuší, že tenhle muzikál nestojí ani na gore efektech, násilí a hektolitrech krve. Naopak překypuje inteligentním absurdním humorem a celý film je prošpikovaný skrz naskrz více či méně skrytými vtípky a odkazy v takové míře, že při prvním shlédnutí bych nepochytal ani polovinu z nich i se síťkou na motýly. Schválně, kdo tam objevil třeba narážky na bojové nebo třeba klasické japonských filmy? A hlavně, v tomto filmu se nevyskytuje ani jeden Japonec, takže by se na něj žádný průvodce neměl dívat! Milovníci romantických filmů s kobylami si ale určitě přijdou na své a možná uroní i nějakou tu slzičku dojetí. Zajímavé komentáře: 666teen, Chris Wulf ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

No tak tohle pro mě bylo bezvadný překvapení, které jsem po předchozích zkušenostech s Tromou rozhodně nečekal. Sice relativně amatérsky natočené, ale brutálně vtipné od začátku (skoro) až do konce. S klasickou Tromou to příliš společného nemá (neobjevuje se zde příliš nechutností a vulgárností), což je nejspíš důvod, proč se mi to líbilo. Písničky jsou extrémně chytlavé, z několika vtipů (spíš hlášek) jsem málem spadnul ze židle. Měl bych jedinou výtku - mohlo to skončit asi o dvacet minut dřív, protože ten závěr už vůbec nemá šťávu. PS: Co je kua špadojňkl ??? Horror movie of the year ()

Kusko.t2 

všechny recenze uživatele

Cannibal! The Musical – toť výstižný názov, ktorý skĺbil tieto dve hlavné zložky do jednej zábavnej paródie s výbornými textami. Výsledný dojem príbehu zameraný na osudy hlavnej skupinky, ktorá sa pri výprave za zlatom musí vysporiadať s neočakávanými nástrahami a hladom, nepôsobil nijako trápne ani nudne. Práve naopak. Chytľavé melódie zapadajú do uší diváka dokonale. P.S. Objaví sa tu aj Stan Brakhage, tvorca všemožných krátkych filmov. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (13)

  • Podle Diana Bachara byl trailer připraven ještě před zahájením natáčení. (StrYke)
  • Věděli jste že Alferd Packer, člověk známý jako ten, kterého usvědčili z kanibalismu. 6. 3. 1874 se objevil v Los Pinos jako jediný přeživší neúspěšné expedice za zlatem? Díky záhadnému zmizení svých společníků byl obžalován z mnohačetné vraždy a později usvědčen z kanibalismu a uvězněn v Saguanche, odkud uprchl. O několik let později (v roce 1883) byl nalezen pod falešným jménem John Schwartz a opět zatčen. Hrozil mu trest smrti, ale v roce 1886 byl odsouzený jen ke 40 letům vězení. V roce 1901 byl pak podmínečně propuštěň. Stal se vegetariánem a zemřel v roce 1907 ve věku 64 let. (Rodriguez)
  • Trey Parker (hrající Alferda Packera) byl v titulkách zveřejněn jako Juan Schwartz, neboť Trey své první jméno nemá příliš v lásce. Proto si jméno změnil na Juan Schwartz s inspirací Alferda Packera, který si po útěku z vězení změnil jméno na John Swartze. (StrYke)

Reklama

Reklama