Reklama

Reklama

Černobyl

  • Rusko Černobyl (více)

Obsahy(1)

Ruský velkofilm o následcích výbuchu v černobylské jaderné elektrárně, kdy stovky lidí obětovali své životy, aby uklidili místo katastrofy a úspěšně zabránili ještě větší katastrofě, která by mohla proměnit velkou část evropského kontinentu v neobyvatelnou zónu. Nečekaným hrdinou filmu je Alexej, hasič v elektrárně. Na nebezpečné misi ho doprovází inženýr Valerij a vojenský potápěč Boris. Jejich úlohou je vypustit vodu z nádrže pod hořícím reaktorem. Nemají čas na řádnou přípravu; voda v zatopených chodbách, kterou budou muset projít, je každou hodinu teplejší, protože roztavené jádro reaktoru prosakuje stále blíže. Tři muži, připraveni obětovat vlastní životy, aby zabránili ještě větší katastrofě, sestoupili do hlubin budovy reaktoru… (JOJ Cinema)

(více)

Recenze (46)

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Milostné drama hasiče a kadeřnice.  Asi 45 minut se řeší, zda je zodpovědný, nebo ne, zda mu dá blondýna šanci a roztáhne nohy a zda s ní chce vůbec být...A v dáli vybuchne reaktor. A hasič se opět rozhoduje, zda jít nebo ne...02:15 hodin nudy. Čekal jsem kinohit a dočkal jsem se televizního filmu. Smál jsem se u pohádky o Letadýlku do Švýcarska.🤣 ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Vlastne som teraz rád, že som stále nevidel netflixovský seriál Černobyľ, a tak nemusím porovnávať. Potom sa mi tento film zdá ako štandardný katastrofický triler, len trochu zdĺhavý kvôli osobným odbočkám. S miernym odmyslením historickej vernosti je to celkom slušný kurz, ako sa stať mŕtvym hrdinom ľahko a rýchlo. Hlavne zachrániť nezachrániteľné. –––– A tých ľudí v Kyjeve, ktorí sa teraz pripravujú na 1. máj, ohroziť môžeme? ()

Reklama

Dadel 

všechny recenze uživatele

Krátce před vlastní návštěvou Černobylu jsem se rozhodl podívat i na ruskou verzi a je to bohužel nuda. Sice k nehodě dojde poměrně brzy (a neopakuje se tak situace s filmem Bhopál - modlitba za déšť), a hlavní hrdina je superman (draslíkový muž), který stihl hasit prvotní požár, vypouštět vodu pod reaktorem a kdovíco ještě, aniž by na něm byly následky jakkoliv vidět, ale je to natočeno úplně nezáživně a výprava je na úrovni seriálu ČT. ()

bobstock odpad!

všechny recenze uživatele

Původně sem chtěl dát hvězdu za řemeslné zpracování, protože tvůrci věděli, co dělají, ale kdyby do toho nezasáhla ta zpropadená propaganda. Příběh nejhorší jaderné katastrofy se umě vyhýbá zodpovědnosti a líčí nám tu především sovětskou prózu o složitém vztahu kadeřnice a nezničitelného hasiče v příjemném prozápadním odéru smradlavého bolševismu. S verzí HBO to nemá nic společného, protože i když je film věnován likvidátorům, ve skutečnosti tam nikdo takhle netrpěl a neumíral všechno to jsou lži a výmysly imperialistických zápaďáků! ;) 10% ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Byl jsem zvědavý na ruskou verzi tohoto známého příběhu. Ale bylo to hrozné. Falešný heroismus, zmatený příběh, nesympatické hlavní postavy, malá pozornost historickým skutečnostem.  Čekal jsem více. A necítil jsem se příjemně, když jsem viděl ty fiktivní životy, které byly vytvořeny kolem skutečné katastrofy, která ovlivnila skutečné životy. Televizní známý seriál Černobyl byl více vzrušující a detailnější. Obyvatelé měli své vlastní sny, naděje a rodiny. Seriál byl srdceryvnější., protože jste věděli jaký je jejich osud. Zkoumal ve větší hloubce jak politické , tak lidské záležitosti, tento ruský film je trochu ironičtější ve stylu Hollywoodských katastrofických filmů. Je emocionálně laciný a manipulativní i předvídatelný. ()

Galerie (21)

Reklama

Reklama