Reklama

Reklama

Mutant

  • USA Mutant (více)

VOD (1)

Když se dva bratři, Josh a Mike, vydají na dovolenou do malého města na jihu, najdou v něm většinu obyvatel buď mrtvých, nebo pohřešovaných. Když Mike zmizí také, spojí se Josh s místním šerifem a atraktivní učitelkou a snaží se bratra najít. Při hledání Josh zjistí, že většina obyvatel byla nakažena jistou formou toxického odpadu, který je všechny změnil na toxické upíry, a ti za noci po ulicích vyhledávají lidskou krev. (IFA movie)

(více)

Recenze (20)

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Už počáteční minuty nenechávají na pochybách, že Mutant bude brnkat především na atmosférickou strunu. Osamělý dům, hustá mlha valící se uprostřed tiché noci a hudba od Richarda Banda (Re-animator, Puppetmaster, From Beyond) je pro začátek pekelná kombinace. Snímek v průběhu sice několikrát zavrávorá, ale to určité napětí si dokáže udržet do zdárného konce. I když tomu námět přímo napovídá, o prolitou krev se musíme tentokrát obejít. Nevadí, některé masky jsou parádní (zejména v momentech bobtnání) a noční sekvence si svou pozornost jistě zaslouží. Dokonce to schytá i jeden spratek. Od režiséra mého oblíbeného Kingdom of the Spiders je tohle další pěkný kousek. Nechybělo moc a vrazil jsem tomu hvězdu navíc. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Ja som bol spokojný. Tentokrát tu máme smrtiacu chemikáliu, ktorá v malom zapadnutom mestečku premieňa ľudí na zmutovaných zombíkov. Horor má štandardnú dejovú líniu: Dvaja bratia prídu do mestečka (jeden z nich o niečo neskôr umrie), nájdu sa prvé mŕtvoly, potom sa objavia zombíci a hlavní hrdinovia musia spojiť svoje sily, aby prežili. Celkom ma prekvapilo aj to, že vo filme nechajú umierať deti, lebo na 80. roky je to trocha neobvyklé. Musím však pochváliť najmä kvalitný scenár, slušnú atmosféru a vynikajúce masky. Najviac zo všetkého sa mi však páčili scénky premien na mutantov, boli nakrútené až prekvapivo dobre. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Absolútne "klasický", ničím výrazný, 80´tkový horor, ktorý je v prvej polovici vláčny, bez akejkoľvek snahy aspoň "nejako" zaujať. V tej druhej zas veškerú snahu "zabíjajú" pomerne nevýrazné efekty, no hlavne masky, prevedené na tej najnižšej úrovni, ktoré už v dnešnej dobe pôsobia viac menej komicky. Bez krvi, bez gore, no čo je horšie, ešte aj bez mutanta, no zato s fakt trápne vyzerajúcimi "zombie", a tak jediný interes, ktorý dokázal tento horor vyvolať, bol záujem o rozuzlenie. Bohužiaľ však, ani samotný záver nebol nijak prevratný, a tak "dvojočka" s prižmúrením oka jak vyšitá. Človek musí mať pre takéto staré braky doslova pochopenie, aby ho uspokojili, inak čisté utrpenie. No a to JA nemám .. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

,,Dříve nebo později ten jed dostane každého!",,Nééé!",,Ale ty to nevzdávej, zlato, nevzdávej!" Co udělá člověk sedící v autě, na něhož se dobývají zombie? Ujede. Co udělá blondýna? Troubí. Jako komedie to není špatné. Slušná atmosféra, nesympatické postavy (nejen Hauser byl na zabití), příjemný vizuál a vydařené masky. Mechanické efekty skvělé - bublající a napínající kůže neměla chybu. Chvílemi člověk úplně cítil ty rozpálené ruce mutantů na krku. Jinak spíše průměrný ekohoror, ve kterém ale zemřou některé klíčové postavy, včetně dětí, útok zombie v závěru připomene Noc oživlých mrtvol a mlha zase Mlhu, což se všechno počítá! ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Parádní béčko z 80 let které má všechno co béčko musí mít. Klasickej scénář, nebojácnýho hrdiny, sympatické postavy a navíc dost dusnou atmosféru, jo jak se na tomhle kdysi ujíždělo. VHS je asi ještě někde na půdě. Je pravda že všechno vraždy jsou mimo obraz ale to vynahradí už zmíněná atmosféra která mě opravdu překvapila, masky se mi zdály poměrně povedené. Cardos je dobrej režisér a natočil dost dobrých hororů. A tady to opět dokázal, škoda že toho nenatočil víc. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tvůrci se zde rozhodli spojit hned několik filmových žánrů do hromady a dali tak šanci vzniknout docela zajímavé průměrné podívané, která rozhodně nenudí, ale ani moc nenadchne. Celý snímek má však docela velké výkyvy co se atmosféry týče. Scéna při které zmizí Mike je docela působivě natočená, ale poté následuje docela dlouhá vlažná pasáž, při které se skoro nic zajímavého neděje. Pouze se zde seznámíme s několika dalšími důležitými postavami. Teprve s návštěvou školní kotelny se vše vrátí do normálu a od té chvíle máme šanci sledovat pomalé rozplétání hlavní zápletky filmu. Místy to sice připomíná spíše jakousi kriminálku, ale jakmile se na scéně objeví zmutovaní obyvatelé městečka, začne mít děj konečně ty potřebné grády. Jen mě trošku zklamal fakt, že pravá podstata jejich proměny zůstala pořádně nezodpovězena. Dozvíme se sice o toxickém odpadu, dokonce navštívíme i pochybnou továrnu, ale důležité informace a hlavně některé otázky zůstanou nezodpovězeny. Zlatým hřebem večera je samotná proměna člověka v krvežíznivou zrůdu. Především pak ta odehrávající se v ordinaci. Zde si maskéři opravdu vyhráli a sám divák si určitě přijde na své. Je jen velká škoda, že hodně důležitých scén se odehrává ve tmě, nebo přítmí a divák je tak lehce ošizen o pikantní záběry. Navíc mi přišlo, že kamera občas předváděla opravdu chaotickou podívanou, při které jsem pořádně nerozeznával, cože se to vlastně na obrazovce přede mnou odehrává. Bohužel čím víc se blížil film ke svému konci, tím víc mě přestával bavit. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

„Setkání se smrtí je jako setkání se životem.“ – to je tak hluboké, že to vydává ozvěnu. Parádní osmdesátková atmosféra. Pokud ji máte rádi, filmu jde trochu nešvarů odpustit. Slušný body count, povedené triky, masky sice jednodušší, ale působivé, pořád je ocením více, než současný digitální balast. V první půlce slušná napínavá atmosféra, ve druhé slušná akce, k tomu všemu klasicky parádní hudba Richarda Banda. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Sám nevím, jak jsem se k týhle hrůze dostal. V popisku tomu schází "tragédie", protože to je fakt trága. Je to tak strašně špatný, že to neobstojí ani jako nechtěná zábava, a ani rok výroby tomu nemůže sloužit coby polehčující okolnost, protože tou dobou už se přece dávno točily i vcelku ucházející béčkový videofilmy. Tragicky debilní děj, tragický herci, ale nejstrašlivější scény jsou ty s mutanty, směšnými kříženci upírů a zombií, hranými partou motajících se blbě namaskovaných komparsistů a sem tam tedy asi i nějakým kaskadérem. Jediným světlým bodem celého spektáklu je nějaká Jody Medford, holka s hezkou džínovou prdelkou, ale ta chudinka není ani ve zdejší databázi, takže tahle srajda je asi jejích jediných ubohých "patnáct minut slávy". ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Filmu dosť dlho trvá, kým sa v ňom udeje niečo príznačné pre svoj žáner. Predchádzajúci dej vás natoľko unudí svojou rozvláčnosťou, že vám už aj záverečné, celkom dobre útoky zombie mutantov ( ktorý revú ako King Kong vo verzii z roku 1976 ) budú pripadať matné. Je to iba chabé tápanie tvorcov po už vychodenom chodníčku. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Začalo to celkom slušné. Najprv dvaja bratia majú potýčku s vidlákmi a potom sa dostanú skoro do ľudoprázdneho mesta, že nie je až tak ľudoprázdne zistia o nejakú chvíľu neskôr. Takýchto podobných filmov z osemdesiatok sa točilo veľa a i keď ma svižne tempo a niekedy aj ponurú atmosféru, neponúka skoro nič, čo by som nevidel niekde inde. Čo stojí za zmienku je keď sa z človeka stáva príšerka, tam sa s tým celkom pohrali. to pučanie tváre bolo celkom efektné. Film ma bavil do vtedy, pokým sa monštrum neukázalo, keď bolo v rovine neviditeľnosti či predstavivosti diváka, ale ako sa objavilo, tak môj záujem rapídne opadol. Masky boli do cela v pohode, ale ta chôdza a pohybovanie boli až tragický vtipné a určite nemohli nikoho vystrašiť, práve naopak . Že sa nejednalo o krvavý snímok mi nevadil, ale čo mi vadilo, že som predpokladal, že dostanem hlavne atmosférickú lahôdku a ja som pri tom dostal zombie  čo sa zdrbali do vápna a pritom sa tvárili, ako ich to náramne baví. Keby film pokračoval v tom tempe ako s prvej polovice, tak filmu dám oveľa vyššie hodnotenie, takto len za slabé 3*. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Sice béčko jako řemen, ale jinak je to docela povedené. Postavy jsou sympatické. Příběh je takový mix kdy první půlka hraje na atmošku ve stylu uchvatitelů těl a druhá je už téměř regulérní zombárna. Odsejpá to svižně... Prostě dobrý ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Americký snímek „Mutant“ je pěknou ukázkou filmu, který je béčkový, je akční, je napínavý, přitom je to horor, který jde místy v podstatě až do trashe. Ale vůbec to nevadí, protože se na to dobře kouká, hlavně proto, že má snímek „Mutant“ děj, není to jen přehlídka hnusu, i když pokud na to dojde, trikově je „Mutant“ velmi povedený. Za mě skvělý snímek, který stojí za pozornost. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Film, ktory sice obsahuje zalezitosti ako toxicky odpad ale prilis poznat kulisy a ide o priserne herecke vykony. na tie trpia horory uz dlhodobo a zamrzela ma aj dost velka nuda v strede : 30 % ()

destroy83 

všechny recenze uživatele

Lehce nadprůměrné hororové béčko, které ztrácí body především pomalým rozjezdem. Příběh líčí osudy dvou bratrů, kteří jsou na cestě na společnou dovolenou vytlačeni ze silnici bandou místních buranů, což je přivádí do menšího městečka, kde evidentně není něco v pořádku. Mike, mladší z bratrů, objeví nedaleko baru mrtvolu a hodlá vše řešit s místním šerifem. Ten ovšem nemá na cizince náladu, stejně jako staří známí místní burani, na které bratři narazí v baru. Vše naznačuje tomu, že nejlepší bude z městečka co nejdříve vypadnout. Ovšem Mike záhadně mizí a starší bratr Josh bez něj nehodlá odejít. V pátrání mu pomáhá místní učitelka a posléze se přidává i z počátku nedůvěřivý šerif. Společně rozkrývají záhadná úmrtí a mizení obyvatel městečka. Ovšem s příchodem noci jim začíná boj o holý život. Jak je již výše naznačeno snímek trpí především pomalým rozjezdem, což je velká škoda, protože když přichází na řadu akce, stojí to opravdu za to. Jedinci zmutovaní vlivem toxického odpadu a chováním připomínající něco mezi zombiemi a upíry jsou vskutku dobře ztvárněni, zejména pak dětští mutanti. Jednotlivé postavy snímku jsou obstojně napsány i zahrány. Hlavní hrdina s vizáží Davida Hasselhoffa je správnej frajer a divák mu drží palce. Dílko, kromě zdařilých efektů, obsahuje i jistou dávku napětí. U mě s přehledem za tři hvězdy. ()

Jayem 

všechny recenze uživatele

Začína to celkom v pohode ale s prichádzajúcimi minútami to pridáva stále viac a viac na stupidite. A záver je už vrchol blbosti. ()

Gardenboy 

všechny recenze uživatele

Kedysi som to videl na CabelPlus TV (keď ešte fungovala :-)) ) a pamätám si scénu ako nejakého chlapa čosi vtiahlo pod postel, hrozne som sa bál a moja segra nadavala aka je to blbost. ()

MonarC 

všechny recenze uživatele

Poměrně dobrý béčkový horor s tajemnou atmosférou. Asi v polovině stopáže film ztrácí dech, že by kvůli klišovitému románku mezi vesnickou dívkou a hlavním hrdinou?! Už jsem si říkal, jaká je to nuda ale potom se to zase vrátilo do dobrých kolejích. Sice bych se na to znova asi nepodíval, ale rozhodně to patří mezi ty lepší béčkové horory. ()

TylerD. 

všechny recenze uživatele

Obal a popis lákající na tajmeno. Bohužel nic takového nečekjete. Běžné, osmdesátkové béčko s trapnými a směšnými zombie. Takže já budu čekat na další film stejného žánru, který ale umí skutečně vyvolat hrůzu jako třeba v Jeepers creepers a podobných, které mi to tak nějak připomnělo. Tedy dokud jsem ten film nezkouknul. ()

Reklama

Reklama