Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Dr. Russell Marvin provádí běžný průzkum atmosféry pro další vesmírné lety. Sondy ale mizí! Nečekaně a překvapivě na stanici zaútočí mimozemštěné! (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (42)

T2 

všechny recenze uživatele

V rámci trikov a tých makiet to je dosť pozoruhodné spracovanie, Ray Harryhausena je tam fakt cítiť, škoda že spočiatku slušne načrtnutý dej so zaujímavými rozmluvami sa v konečnom výsledku dosť uskromnil a zameral len na likvidačné akčné pasáže, škoda, malo to na viac. Schématicky dosť podobné s ID4(Deň nezávislosti/ od Rolanda Emmericha), pravdepodobne tento film UFO útočí! mohol byť pre tvorcov inšpiráciou. /60%/ ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Charizmatický hrdina, nostalgicky oldschool design, fajn triky, roztomilá naivita - to všechno v tom filmu je, ale je to bohužel navlečené na velmi nudný scénář, kterému chybí smysl pro gradaci a nějaký dramatický vývoj. A vůbec nepřekvapí, že ačkoli by měly létající talíře okupovat celou Zemi, tak k vítězství lidstva stačí sestřelit pár cizáků letících nad Washingtonem :-) ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Tak tady se inspiroval T. Burton i R. Emmerich! Mimozemšťané se chystají zabrat Zemi, jenže nechtějí vládnout planetě, kterou by před tím zničili. Zkouší se tedy nějak s lidstvem dohodnout, jenže mnozí tuší, že jde jen o zastírací manévr, jak v klidu Zemi získat. Na vyvinutí tajné zbraně moc času nezbývá, ale vědci se vzdát nehodlají! Než dojde ke střetu, zavládnou po celém světě rozličné přírodní katastrofy. Srazit lidstvo na kolena se následně pokusí flotila obřích létajících talířů.Fajnové triky R. Harryhausena fanoušky jistě nepřekvapí. A v závěrečné bitvě dojde i na Kapitol! ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Táto možno najočividnejšia antikomunistická alegória z 50. rokov pôsobila na mňa štylisticky ucelenejšie, ako slávnejšia Vojna svetov a menej nechcene vtipne, ako Útočníci z Marsu. Pomer kecov a akcie je vyvážený, film slušne graduje, len škoda absencie tej najelementárnejšej logiky. Na moment vidíme v ohrození aj Rusov, tak možno by sa amíci v boji proti emzákom počas studenej vojny spojili aj s nimi. Dnes už asi nie :). ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Diváckejší (t.j. menej depresívny , viac našlapaný a tým pádom aj viac béčkový) odvar Vojny svetov s kopou prekvapivo dobre odsnímanej akcie a stále relatívne funkčnými trikmi od Harryhausena kde UFO ničí Washingtonské pamiatky a je následne zostreľované vysokými zvukovými tónmi ( pripomína vám to niečo? EK -EK :) ) 7/10 Hlavne kvôli cool záverečnej štvrťhodine za ktorú by sa v 50. rokoch nemuseli hanbiť ani Bay s Emmerichom ()

Galerie (25)

Zajímavosti (10)

  • Poslední film, ve kterém Ray Harryhausen použil stop-motion k vytvoření hroutících se budov. Řekl, že je to příliš velká práce. (Marek06)
  • Scéna výbuchu bombardéru je záznam létající pevnosti B-29 z 2. světové války. (Marek06)

Reklama

Reklama