Reklama

Reklama

Obří spár

(neoficiální název)
  • USA The Giant Claw
Trailer

Obsahy(1)

Gigantický sup z vnějšího vesmíru ohrožuje zeměkouli! Na počátku jeden pilot spatří cosi jako UFO, ale poté se ukáže, že to byl obrovský ošklivý pták. Tak se tým vědců spolu s armádou pokusí vyvinout zbraň, která by narušila příšerákův štít, který ho činí neviditelným vůči všem radarům - a zbavila nás ho jednou provždy. (ČSFD.cz)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (55)

T2 

všechny recenze uživatele

Dosť nevydarený vtip, béčko ako hrom, ktoré sa ani neviem o čo snaží, ten monster vták v tom maximálne odbytom prevedení ma dostal do kolien, som ostal normálne v šoku či to tvorcovia myslia vážne, pri správnom odľahčení to mohlo byť aspoň zábavné béčko, takto len nevydarený nezmar. /20%/ ()

PKD 

všechny recenze uživatele

Antihmotový butrfták je něco, co nemá ani ST (jedině, že by létal na dilithium, nebo se jím živil) ani SW a tam bych si to i dokázal představiti. Jeho výrazný jekot, jako když ženské šlápnete na kuří oko (nebo jí vezmete platební kartu) to bylo k nezaplacení:) Co se týče jeho jiných, zvláště vizuálních quallit, to již popsal většinou Lima. Já ale přišel na další ozn, které tady tuším nikdo nemá a to, že jsem si ho překřtil na anithmotového ptáka Čau. To byl takový podivný 90tkový fenomén, který si asi dnes mnoho lidí, nepamatuje. Kočka s očky jako cvočky Mara Corday z Tarantule, nosí dobrou pol. filmu podivně nabarvené vlasy, takže vypadá jako skunk (nehledě na viditelný efekt předčasného zestárnutí) nebo Dat v závěrečném 2dílu z TNG. Pak to naštěstí zmizelo a díky tomu opět omládla. Jejím partnerem v nebezpečí (doslova) je v tomto př. Metalunský vědátor Exeter, který zde v přestrojení za člověka, pořád vymýšlí nějakou sviňárnu, jak nebohého ptáčka (jehož kámošem by mohl býti King Kong ze zjevných důvodů) odstraniti nadobro, což se mu nakonec podaří.:( Pobavili ti 2 generálové, kteří jako hodní dědečkové hříbečkové, plácají ´´každého´´ po zádech a ke konci jdou dokonce! sami do akce. Vskutku totální SF, haha. P. s. ty jeho (ptáka Bitevní loď) často rozšiřující se nozdry, je něco, na co se jen tak nezapomíná.;-) Další zářez na 50tkové SF pažbě. A rozhodně přírůstek do sbírky. Zajímalo by mě, co se s tou loutkou asi stalo. 3.5 ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Tyhle vážně míněné, ale skrznaskrz pitomé filmy člověka pobaví víc než leckterá úmyslná komedie. Obrovský pták, který vypadá jako noční můra tvůrců Sezamové ulice, lapá stíhačky i bombardéry, labužnicky je rozkusuje a následně si pochutnává na nebohých pilotech, kteří se snášejí na padácích... To je ale ptákovina. Doslova. Na takový počin ani není třeba točit parodii - určitě by nebyla zábavnější. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Tohle je první starý film, který jsem po shlédnutí traileru (který celkem s přehledem mluví za vše) prostě za každou cenu musel mít. A podařilo se. FANTASTIC flying monster! 17 000 000 years old! Při nějakém zkušebním letu se náš hrdina Mitch objeví tváří v tvář hrůzostrašné šmouze vysoko v oblacích. Klasifikuje ji jako UFO a samozřejmě mu nikdo neuvěří. Jenže pak se začnou ztrácet letadla. ...BIGGER than a battleship... Vzhledem k tomu, že naše šmouha je radarem nezachytitelná, nikdo v tom stále nevidí víc než náhodu, tak si Mitch vydefinuje létající bitevní loď (což taky nikoho nepřesvědčí). ...FASTER than a jet plane... Poté co Mitch s kolegyní následkem útoku hádejte koho žuchne i s letadlem na zem a ztratí se další letadla, rozhodne se letectvo USA přece jen jednat - a stane čelem..... gigantickému pařátovi!!! ...making war on all mankind! Když se navíc jedná o ptáka z vnějšího vesmíru, kde je jak se dozvíme místo hmoty antihmota (zjištění postavené na teorii o negativních nukleonech a pozitivních elektronech a faktu, že jakékoli zbrani proti němu nic nezmůžou), jsme teda asi pěkně namydlený. Generálové se nezmůžou na víc, než že několikrát po sobě zopakují it's just a bird a pak už jen nasadí vyděšený výraz. No, možná že něco vymyslí Mitch... Tolik k ději. Atom-age science helpless... Tohle je ideální prototyp takového toho starého sci-fi béčka, co je úplně totálně blbý a bere se úplně smrtelně vážně. Takže vás to nemůže zklamat. A úplně nejlepší ze všeho je ten megapták (ať už je to sup, krkavec, nebo třeba krůta) a jeho chocholka a la Alf. Nejdřív jen šmouhuje, pak už si to rozdává se stíhačkama, no a když už nemá coby, sletí trochu blíž k zemi a s děsivým krákotem a zlým výrazem děsí lidi po celém světě (panic from Broadway to Bombay). A navíc ten šmejd klade vejce. Jo a taky absorbuje energii všeho co zničí. Kromě toho vypadá tak stylově a nechtěně srandovně, že ho to u mě pasovalo na vůbec nejsympatičtější filmové monstrum. ...against ice-age killer! Hm... Myslím, že tohle už vás muselo dostatečně navnadit. ()

AGAMENON 

všechny recenze uživatele

Já tyhle starý monstrfilmy miluju, neopovrhuji jimi jako někteří, naopak, jejich snaha o to, aby se tvářili co nejvážněji zbožňuji, dodává to tomu ten správný lesk. Všechny ty bizardní teorie pronášené superdramatickými tvářemi, záchrany na poslední chvíli, obluda sestavená z nefunkční ledničky (jakpak se asi budou naši vnuci tvářit na naše filmy), to buď musíte milovat, nebo nenávidět. Navíc mám rád starou, poctivovou symfonickou hororovou hudbu, často ji dělali opravdoví mistři a Mischa Bakaleinikoff byl jedním z nich. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (11)

  • Pracovný názov filmu bol "Mark of the Claw". (Mihail123)
  • Zábery vzlietajúceho lietadla B-25, aby zaútočil na monštrum, sú použité z filmu 30 Seconds over Tokyo (1944). (beso74)

Reklama

Reklama