Reklama

Reklama

Smrtící ticho

  • USA The Silencing (více)
Trailer 1

VOD (1)

Lovec s temnou minulostí, který žije v ústraní v rozsáhlé rezervaci, se pustí do pátrání po zabijákovi, který kdysi mohl mít prsty v únosu jeho dcery. Zaplete se přitom ale do velmi nebezpečné hry na kočku a myš. V pátrání po masovém vrahovi dívek mu vydatně pomáhá místní šerifka. Temná atmosféra divoké přírody v zemi nikoho, kde se lehce střetává indiánská kultura s tou americkou, jen zvyšuje napětí tohoto přímočarého detektivního thrilleru. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (186)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu megaporce všemožných provařených klišé, patetického kýče, hereckého přehrávání, tedy ryzí středoproudovosti (thrillery v podobném stylu se točily už nejmíň před čtvrtstoletím), na druhou stranu ale temná atmoška, syrové podzimní scenérie jakéhosi amerického severozápadního prdelákova, fajn béčková zápletka se zakukleným lovcem a zhruba v polovině jeden nečekaný zvrat, který převážil jazýček na mých váhách směrem ke čtvrté. Plus body za finále. Misantropický samorostlý ožrala a zálesák Nikolaj fajn, ale Annabella s křehotinkovým xichtíkem mi v roli rebelské šerifky příliš neštymovala. ()

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Má to perfektní náběh, naneštěstí ten kontrast mezi skvělými momenty a těmi nedotáhnutými, je strašně moc znát. Doufal jsem, že Silencing bude protkaný se zajetým klišé o tom, jak hlavní hrdina se postaví, se svými zkušenostmi, nějakýmu profíkovi. Bohužel, filmu chybí pořádnej tah na branku a skutečně zamrzí nevyužitý potenciál. Přišlo mi i, že celkové rozluzlení je takové laciné. K tomu je audiovizuál dost průměrný, místy až nepříjemně televizní a občasná drsnější akce, to sotva nakopne. Waldau hraje skvěle. ()

Reklama

Motinski 

všechny recenze uživatele

Niekedy mi stačí málo, prostredie chladných lesov, hlavný hrdina ktorému prajete a zápletka typická pre severské detektívky. Scenár samozrejme neprináša revolúciu a väčšinu času je žalostne neoriginálny, no nemôžem povedať že by som sa nudil alebo cielene hľadal chyby. Kedže som si očakávania nastavil nízko, fakt som bol celkom spokojný. Čo už ale prehliadnuť neviem sú ploché postavy. Annabelle Wallis ako policajtka ktorá si robí čo chce bez toho aby ju niekto konfrontoval s prekračovanim právomoci nemá charizmu, príbehovy backround ani prirodzenú sympatiu. Vrah je céčkovy, nič sa o ňom poriadne nedozvieme a keď som ho prvýkrát videl v kostýme pôsobil smiešne. Od sofistikovaného zabijaka s motiváciou má veľmi ďaleko. Film ale vie byť napínavý (čomu dopomáha hlavne hudba) nejaké tie nečakané zvraty tiež boli (logiku radšej nehľadajte) a Nikolaj pobehujúci s loveckou puškou má štýl. Jeho príbeh bol svojim spôsobom tak smutný (od začiatku až po záverečne titulky) že som ho vedel prežívať. Smrtiace ticho je jednoduchý triler na vyplnenie času. Podobných filmov by som ale kľudne prijal viac. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„VZAL JSEM SI JEN TY, KTERÝ BY NIKOMU NECHYBĚLY…“   Začalo to nevinně, jako taková tuctovka, ale pak to chytne – díky jednomu zvratu – nádech něčeho většího…. aby to zase (kvůli chování postav a jednoduchosti děje) spadlo do tý tuctovky. Prostě jednoduchá, nenáročná zábava, u který se od diváka očekává, že vraha pozná dřív než scénárista.…  /// -------------- POD ČAROU: ------------------------------------------------ 1.) Ve filmu lovec používá neobvyklou zbraň – ATLATL neboli vrhač oštěpů.  2.) Thx za titule „Hana Stefanie Knyblová“ a „K4rm4d0n“. ///                         PŘÍBĚH  ***  HUMOR  ne  AKCE  *  NAPĚTÍ  * ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Kanaďané mají takovou zvláštní superschopnost točit pouze nevýrazné, okamžitě zapomenutelné filmy. Lesní hra na kočku a myš s citlivým rodinným příběhem na pozadí a touha po pomstě a spravedlnosti, která se vám pod kůži moc nedostane. Má to takové spíše únavné tempo, napětí nulové a překvapení na konci...meeh. Neurazí, nenadchne. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (12)

  • I po úplném odstranění hlasivek není člověk němý nebo neschopný mluvit. Ačkoli by nebyl schopen vokalizovat nebo vyslovovat zvuky, mohl by stále mluvit šeptem. (Johnny.ARN)
  • Nástroj pro vrhání oštěpů používaný ve filmu se nazývá „atlatl“. Házecí oštěpy se objevují velmi brzy v historii lidstva v několika částech světa a jejich používání v tradičních společnostech přetrvalo až do současnosti a v posledních letech se znovu objevují i pro sportovní účely. Ve Spojených státech se pro oživené použití vrhačů oštěpů často používá nahuatlské slovo atlatl. Australští domorodci nazývali svůj nástroj pro vrhání oštěpů Woomera. Tradiční majitelé jej stále používají ve venkovských oblastech Austrálie a ještě před 230 lety jej běžně používali první lidé v celé zemi. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama