Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bývalý golfový profesionál, dnes outsider, Roy "Cink" McAvoy (Kevin Costner), je majitelem zanedbaného golfového hřiště u městečka Salem v Texasu. Tam se přistěhuje psychoterapeutka Molly Griswoldová (Rene Russo), která si tu zařídí praxi. Roye požádá o hodiny golfu, a ten ji ukáže nejen základy hry, ale i svou životní filozofii. Roy se před lety vzdal profesionální kariéry a žije na hranici nouze v obytném přívěsu se svým kamarádem a zaměstnancem Romeem (Cheech Marin). S podporou sympatické a půvabné ženy i svých svérázných kamarádů se Cink rozhodne vrátit se do světa špičkového golfu a dokázat, že už není odepsaná nula. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (194)

danny_21 

všechny recenze uživatele

Romantika na golfovém hřišti v hávu průměrnosti - sem tam dobrá hláška, sem tam pář povedených momentům z greenu, ale žádná velká euforie se nekoná, asi proto, že podobnou šablonu jsme už několikrát viděli. Stejně ale nepochopím, proč se potom Keva tak zahrabal, rozhodně si myslím, že herec je talentovaný, možná jen pech na projekty - 60 % ()

Martin79 

všechny recenze uživatele

Bezvadná "sportovní" romance ze světa golfu s nadčasovým mottem, že golf a sex jsou jediné dvě věci, které si užiješ i když je neovládáš... Upadající hvězda Kevina Costnera zde naplno zazáří i za pomoci psycholožky Rene Russo,které to mimochodem opravdu sekne, na turnaji US Open. Film má spád a snad ani na vteřinu jsem se u něj nenudil. Poctivé řemeslo a zřejmě poslední výborný film herce v hlavní roli, přesto to u mně na úplný top není, ale i tak 80 %. ()

Reklama

Ainy 

všechny recenze uživatele

Sice jsem nerozuměla ani slovu a veškeré golfové termity šly totálně mimo mě, ale pokud jsem dobře pochopila, musel dostat míček přes ten rybník. Jo a musel být pod parou. A vzít si Birdie. Kdo je vlastně Birdie? No drama jak víno, přátelé. Naprostá spokojenost s vývojem děje, jelikož mé skálopevné přesvědčení jasně předvídatelného konce bylo zcela přečůráno. Tato milá komedie do detailu splnila svůj účel. Nemám nic pro ti ničemu. Kevin takový, jak ho známe, Cheech jako kedy fakt miloušký, dohromady s partou přátel odněkud z nikud tvořili sympatický celek. Kdybych teď nemířila do postele, tak bych se usmívala ještě půl dne. ()

Šakal 

všechny recenze uživatele

„von to kurva fouknul po silnici a ještě běží….“ :-) Oddechovka ze zelených pažitů, kde se ale tentokrát překvapivě nepachtí 11 hráčů (na každé straně) za tím kulatým nesmyslem zvaným balon, ale parta chlápků se snaží trefit dír(k)u….. v zemi. A byť to vypadá, že jde (v prvé řadě) o golf, nenechte se mylně zmást, ve skutečnosti jde o „zcela něco jiného“ a to sice v(při)rozenou mužskou vlastnost zvanou ješitnost, projevující se (děti zavřete oči) v „poměřování velikosti čuráků“ :-) Ostatně, přiznejme si (to) upřímně pánové, setkali jsme se s tím (alespoň v jednom případě) všichni nebo ne?! p.s. byť se snímek bere s velkým nadhledem a trojlístek Costner-Johnson-Russo se vám (po)stará o to, že nudit se nebudete, nemůžu se zbavit dojmu, že Ron Shelton dělá z toho všeho (tohoto sportu) až moc velkou pouťovou atrakci a z hráčů jako R. McIlroy, P. Mikelson, B. Watson, T. Woods, J. Furyk, J. Nicklaus… až příliš velké nýmandy. Byť „stará dobrá sedmička železo“ dokáže zázraky, pouze s ní se na US Open opravdu nekvalifikujete, za to (vám) ručím. Pravda, v případě dopingu jakým je R. Russo, by se (ne)jeden možná obešel i bez 7-čky železa a spolehnul se pouze na svoje nádobíčko. Jako příjemná oddechovka (na Ne odpoledne) co se nebere smrtelně vážně, ale Tin Cup poslouží dokonale. A nakonec i ta čistá láska a zaujetí pro tento sport, z toho čiší (promiň češtino), né že ne. 65% ()

seba 

všechny recenze uživatele

Chca, nechca, musím proti proudu. Tímto filmem jsem naprosto zbytečně ztratil dvě hodiny. Všechno co je tu k vidění, jsme viděli už mockrát jinde a lépe, klišé by se daly nabírat lopatou (looser na vzestupu, dávný soupeř, společná láska, rozhodující míček...) a zajímavěji by se dal natočit i film o gorodkách. Costner velmi necharismatický, Russo sakra nesympatická, záporák nezáporný (a to prosím nesnáší důchodce, děti a psy). Kdo chce romantiku ze sportovního prostředí ať si dá Wimbledon a kdo film o golfu tak Legendu o velkém návratu. Jedna hvězda za pásovce. Howg. Omluva Golfistovi - jsi sice u mně v TOP9, ale tady se neshodneme. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (7)

  • Starí rodičia s vnukom v scéne, kde David Simms (Don Johnson) na nich kričí po tom, ako ho požiadali o autogram, sú rodičia Kevina Costnera - Sharon Costner a Bill Costner. Vnuka hrá jeho syn Joe Costner. (misterz)

Reklama

Reklama