Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Do psychiatrického ústavu v malém městě nastoupí pracovat mladý psychiatr. Zde se seznámí s ředitelem, který je rovněž mírně vyšinutý a hraje ho ikona slasherů Donald Plescance. Jedné noci vypadne v celém městě elektrický proud a veškeré elektrické systémy v ústavu vypadnou z provozu. Toho využijí čtyři pacienti - nebezpeční maniaci, kteří tak mají možnost uprchnout. Nejdříve si to namíří do obchodu, kde si vyberou každý svoji vražednou zbraň a pak přímo k mladému lékaři a jeho rodině domů .. (Flipnic)

(více)

Recenze (50)

Othello 

všechny recenze uživatele

Měl jsem chuť za poslední scénu nakouřit tři, ale prostě to nejde. Taková sbírka nelogičností, trapných scén a neherců je typická po špatnou produkci 80. let. Navíc v domě se snad krom hlavního protagonisty tváří všichni jako by se nic moc nedělo. K tomu film obsahuje naprosto meganesympatickou dětskou postavu, která vysloveně volá po popravě. Žel nestane se. ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Postavy Kazateľa, Tlsťocha (jeho herecký predstaviteľ je vskutku presvedčivý a mentálna retardácia je v jeho podaní ľahko uveriteľná), Hemofilika a Plukovníka držia film celú dobu nad vodou. Je to veru podarená squadra psychopatov - jeden viac mešuge ako druhý a najmä vďaka ich pokriveným charakterom mi Alone in the Dark tak ľahko nevyprchá z mysle. ()

Reklama

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Kvalitný slasher, s názvom známej hororovej hernej série a zároveň aj novšieho akčne-hororového počinu, s ktorým však našťastie nič spoločné nemá. Donald Pleasence (Dr.Loomis z Halloweenu) sa predstavuje ako svojský riaditeľ psychiatrickej liečebne, kde má zatvorených aj 4 nebezpečných psychopatov, ktorým sa po výpadku prúdu podarí ujsť. Tí si to namieria do domu mladého psychiatra a pripravia jemu i jeho rodine nezabudnuteľnú noc. Práve títo štyria maniaci sú najväčším kladom filmu a poskytujú dostatočne rôznorodé násilnosti na to, aby dokázali privodiť strach z toho, čo sa stane ďalej. Špeciálne som si obľúbil postavu kazateľa Franka, do ktorého sa dokonale prevtelil Martin Landau a ktorý svojím psychopatickým pohľadom dokázal naozaj vydesiť. Samozrejme aj ostatné postavy sa úspešne posnažili a vytvorili naozaj špecifickú psycho partiu. Film má viacero skvelých, zapamätateľných scén a hoci je tu značná predvídateľnosť, pozitívom je, že takmer všetko je natočené v reálnych medziach, bez zbytočných efektov, preháňania, či nesmrteľných postáv. Fanúšikom slasherov by Alone in the Dark určite nemalo uniknúť. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Jsem lehce zklamán.Čekal jsem něco úplně jiného, čekal jsem slasher, ale dostal jsem takovej mysteriózní horor. I když herci byly výborní hlavně jako vždy dokonalý Pleasence. Ale bohužel film je docela zbytečně roztahaný, a ani atmosféra se nekoná. Čekal jsem moc a kromě poměrně ladné hudby, a kvalitních herců jsem nedostal nic moc. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Naprosto parádní horor ze starý školy, kterej ale rozhodně nemá pomalej rozjezd jak bývalo celkem zvykem například o Halloweenu atd, tady je hned od začátku cítit to napětí a že se prostě jedná o horor, na čemž má velkou zásluhu prostředí blázince a hodně zajímavej výběr herců, kdy Martin Landaou je neskutečně ďábelsky pošahanej a jde z něj opravdu strach a Jack Palance na tom neni o moc hůř. Ale je trošku škoda nesmyslný scény s krvácením z nosu, to bylo celkem příběhově amatérský a nesmyslný, ale jinak špička ()

Galerie (14)

Zajímavosti (10)

  • Jeden z prvních hororů se zvukem Dolby Stereo. (Chatterer)
  • Ve filmu koncertuje skutečná tehdejší punková kapela The Sic F*cks. Původně bylo v plánu, že vystoupí pod smyšleným jménem, ale pro velký úspěch jim bylo dovoleno zahrát pod svým skutečným názvem. (bjh)
  • Film byl v Anglii po jistou dobu zakázán. (Chatterer)

Reklama

Reklama