Reklama

Reklama

Půjčovna masa: Nové pouzdro

  • Japonsko Altered Carbon: Resleeved
Trailer
Japonsko, 2020, 74 min

VOD (1)

Obsahy(1)

Takeshi Kovacs musí na planetě Latimer ochránit tatérku a zároveň vyšetřit smrt šéfa jakuzy spolu se seriózním členem KJRN. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (40)

novoten 

všechny recenze uživatele

Hra od Telltale s úmorně dlouhou finální rvačkou, neochotně zapadající mytologií a téměř nulovým citovým zainvestováním do nových postav. Takeshi by měl být stejný jako na začátku seriálu, bohužel nekonzistentnost jeho chování v porovnání s oběma sezónami je nepřehlédnutelná. Žasnu nad tím, jak rychle dokázali tvůrci zabít univerzum, které mělo po první sezóně nakročeno k dlouholetému diváckému kultu. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Po mizerné druhé sérii Altered Carbon si tímto trochu zachraňují reputaci - příběh to nijak převratný nemá, ale je to cyberpunk a má i nějakou tu nápaditost, takže se to stylu parádní první řady drží mnohem víc (a odkazy na Ghost in the Shell vždycky potěší) - a na film dlouhý jako jedna prodloužená seriálová epizoda je to dostačující, zvlášť když hlavní je tu stejně ta špičkově natočená a řádně brutální akce. Dokázal bych si to představit jako celou sérii, i když ta animace je v dialogových scénách dost ohavná (vypadá to jak natočené v Borderlands), tak to díky ní ani nemusí být moc drahé a klidně by se dalo pokračovat - což tu i naznačují. A jak bylo vidět už v trailerech - anglický dabing je ohavnost, tohle je prostě anime, smysl to má jen v originále. 7/10 ()

Reklama

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Seriál so skutočnými, živými hercami z dielne Netflixu nepoznám. Takže do celovečerného anime som išiel bez akýchkoľvek vedomostí a po jeho skončení vo mne zostal pocit pozitívneho sklamania. Grafika je na skvelej úrovni, akčné scény na dostatočne dobrej úrovni a príbeh, napriek svojim nedostatkom, so zaujímavými myšlienkami. Celá koncepcia mi pripomína nekorunového kráľa cyberpunku – Ghost in the Shell. Tí, ktorí majú rád Ghost in the Shell-based anime, tak nebudú sklamaní. Po dlhšom čase je to výsledok, za ktorý sa Netflix nemusí hanbiť. Osobné hodnotenie: 80% (****) ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Pre neznalého diváka odporúčam na všetko pozerať ako na Sci-fi poviedku. Necelých 75 minút filmu je nabitých poriadnou plnkou zo zmesi streľby a súbojov na ostrie katany. Dej sa svižný a za sprievodu elektronickej hudby budete chrochtať, ak máte radi tento štýl hudby. Vymakané súboje majú úžasnú choreografiu a predovšetkým majú perfektnú prehľadnosť. Všetky zábery sú urobené tak, aby ste vedeli čo sa deje, kto s kým bojuje a ako sa asi cíti. Sound design je vypilovaný do posledného detailu. Zo zvuku praskajúcich kostí a odseknutých končatín úplne cítite, ako to musí bolieť. Animovaná krv tečie prúdom. Je to namakaná akčná animovaná jednohubka zo sveta cyberpunku. (31.5.2022) ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Úžasná dynamika v krvavých akčních soubojích představuje asi největší benefit plynoucí z povedené animované formy, když samozřejmě pomineme nádherný vizuál "bladerunnerovského" města budoucnosti. Jenomže nepříliš zajímavé předávání moci v jakuzáckém klanu se kromě úvodu celé odehraje v tradičně japonsky střiženém hotelu, takže naprosto velkolepě nepůsobí, naopak zůstává pouhou odtržitelnou epizodkou "nájemného" života Takeshiho Kovacse. ()

Galerie (41)

Reklama

Reklama