Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Doněck zničí výbuch atomové bomby. I když není jasné, kdo zaútočil, lze očekávat protiúder na předem určené cíle USA. Prezident Spojených států dostává pouze nótu, vedení SSSR odmítá jakékoli jednání a použije jaderné zbraně. I když by ještě bylo možné zabránit masovému nasazení vojenských potenciálů, začínají mít hlavní slovo generálové. Americký bombardér se vydává na území protivníka, kde má zničit strategicky nejvýznamnější cíl - sídlo vrchního vedení Sovětského svazu. (Warner Home Video CZ)

(více)

Recenze (19)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Film ktory prisiel tesne ale predsa neskoro, ked sa uz studena vojna poriadne oteplila. Napriek tomu to mohol byt zaujimavy film, pretoze ku podobnemu konfliktu asi môze dojst aj dnes, ale spracvanie ma nebavilo. Je to chladny a nudny sled scen v ktorych sa nazorne ukazuju proceduralne postupy ohladom toho, kto kde a kedy ma stlacit aky gombik, aby odpalil atomovku ako odplatu za atomovy utok a postavam sa to prilis nevenuje. Ryanovka Sum of All Fears na podobnu temu je ovela napinavejsia a kvalitnejsia. 4/10. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

HBO zjevně už v roce 1990 vědělo, jak natáčet filmy. Pohled na obsazení vzbuzuje respekt, a věřte, že je zasloužený. Jediný zádrhel oproti velkorozpočtové kinoprodukci jsou použité modely letadel, protože jinak je vše adekvátní tomu, že děj přeskakuje mezi kabinami letadel a různými bunkry - radarové obrazovky a počítačové situační mapy jsou na svoji dobu naprosto v pořádku:) Zápletka pracuje v podstatě jen s lidským faktorem a rozhodovacími procesy v případě jaderného incidentu, a nutno říct, že nastoluje zcela relevantní otázku, co když vše nepůjde ideálně, a ona odpovědnost bude ležet na někom zhruba 27. v pořadí, kdo je možná schopný úředník, ale ne státník? Ne každý je Laura Roslinová, že?:) Další věc je, že elitní příslušníci strategického letectva jsou tu vykreslení částečně jako paka, která neovládají základní úkony typu připoutání se, částečně jako cvoci, kterým v rozhodující chvíli rupne v bedně, a částečně jako humanisté... tak určitě:) No zkrátka v tomhle ohledu to trochu moc šustí papírem. Ale pozor, to nemluvím o sboru prezidentových poradců, tam Rip Torn zaujímá pozici "it is a trap, kill them all" pošuka, a má patřičnou protiváhu v Jeffreym DeMunnovi, takže je "všechno v pořádku";) Největší bossové jsou pochopitelně prezident Martin Landau (s věrným pobočníkem Peterem MacNicolem) a velitel mobilního kontrolního centra strategické obrany James Earl Jones (a ne proto, že pálí výhradně retka bez filtru;)) - vysvětlení proč by už vyžadovalo spoilery, takže tomu prostě budete muset věřit. I po těch letech film stojí za vidění, i když už samozřejmě těžko bude snášet srovnání s těžkými vahami jako Fail Safe nebo On The Beach. 70% ()

Reklama

triberpaddy odpad!

všechny recenze uživatele

Tak takhle trapnej brak jsem už dlouho neviděl. Máme prezidenta. Prezident je mrtvej. Nemáme žádnýho prezidenta. Máme dva prezidenty. Jeden je hodnej, druhej je zlej. Do toho tam komunikujou s partou výletníku ná bé-padesát-dvojce, která by vyhrála cenu maliny za tristní herecký výkon, každej se řídí jinými rozkazy a ještě si tam sladce vrkotá velitel s velitelkou. Je válka. Není válka. Je skoro válka. Není válka. Huráááááááá, happy end, ať žijí hrdinové. Tohle mohl natočit jedině křesťanský alkoholik po těžké mozkové příhodě. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Osobně jsem ten film nepochopil. Chvílemi to vypadalo, že se odehrává jaderný konflikt, pak zase, že ne, a zatímco se mezi sebou dohadují, letí na Sovětský svaz americký bombardér, kde ani posádka není jednotná. Každopádně od možnosti podobného konfliktu jsem čekal daleko víc, třeba jako od Fail Safe. Více napětí, psychologie, hraničních konfliktů. Ale tohle je celé pojaté jako akční katastrofický film jakékoliv béčkové produkce, i s podobnými herci. Takovému konstruktu se pak těžko věří nebo jej člověk přijímá za něco víc. ()

harycek 

všechny recenze uživatele

Ze začátku to vypadalo jako hrozná kravina , ale vyklubal se z toho napínavý,strhující a do konce gradující film , škoda že jsem ho shlédl v dosti špatné obrazové kvalitě (TV rip), ale obsahu to neubralo!!!!!Jedno poučení nedej bože aby o osudu světa rozhodovali takoví debilové jako ve filmu , tím myslím ministr vnitra a Rip Torn!!! ()

Galerie (6)

Zajímavosti (2)

  • Snímek byl natočen na motivy románu z roku 1983 "Trinity´s Child" Williama Prochnaua. (Terva)
  • Ve filmu je možné vidět jedno ze čtyř letadel vyrobených pro Letectvo Spojených států amerických Boening E-4B. (Terva)

Reklama

Reklama