Reklama

Reklama

Clint Eastwood jako nemilosrdný polda na stopě zločinu, jehož nejlepším parťákem je ráže 44 Magnum. Neznámý střelec ohrožuje San Francisco. Žádá výkupné, jinak bude dál zabíjet. Policie nemá zpočátku proti šílenci žádnou šanci. Vyšetřování přebírá Harry Callahan, který je schopen použít jakékoli metody, jen když protivníka zneškodní. Jde po vrahovi brutálně a naprosto nekompromisně. Mimořádný divácký úspěch filmu veterána americké žánrové kinematografie, Dona Siegela (Invaze lupičů těl, Zářivá hvězda, Cooganův styl), podnítil výrobu hned čtyř pokračování s detektivem Harrym Callahanem, jehož nezapomenutelným způsobem ztvárnil Clint Eastwood. Kriminalista vyzbrojený suchými hláškami a revolverem Smith & Wesson 29 .44 Magnum proslavil typ antihrdinského policisty, který ačkoliv stojí na straně zákona, nikdy neváhá při honbě za spravedlností mantinely zákona překročit. Scénář inspirovaný dobovým případem sériového vraha zvaného Zodiac se sice odehrává v New Yorku, avšak půdorys thrillerového vyprávění nezapře vyostřenější parafrázi na klasické westerny i noirové detektivky 40.–50. let. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (473)

Psema 

všechny recenze uživatele

Eastwood je prostě borec. Dneska už si nikdo nedovolí zastřelit během dvou minut trio černochů, vtipkovat před sebevrahem odhodlaným skočit z baráku či mučit podezřelého přímo na místě činu. A je to škoda. Jen víc takových policajtů. V době, kdy akční žánr měkne a jedním z mála nefalšovaných drsňáků zůstává televizní Jack Bauer, se vždycky vyplatí oprášit starý dobrý Magnum 44, nejlepší zbraň na světě. ()

Pumiiix 

všechny recenze uživatele

Takže se konalo mé první setkání s Drsným Harrym a setkání bylo velice příjemné. Nekompromisní polda s tváří C.Eastwooda sype suché hlášky jako na běžícím páse a jde si vždy za svým, i když jeho šéfům jde z jeho praktik hlava kolem. Poslední půlhodinka mohla být o trošku lepší, hned v nejbližší době se vrhnu na Magnum Force a Násilníka ať posoudím celou trilogii. * Že vím na co myslíš? Vystřelil 6 ran nebo jich bylo jen 5. Abych pravdu řek sám jsem je v tom fofru nepočítal. Jenže tohle je magnum 44 ten známej kanón co ti ustřelí hlavu jednou ranou, takže se musíš ptát jinak. Chci to risknout? Chceš to risknout?* ()

Reklama

EdaS 

všechny recenze uživatele

I know what you're thinking. "Did he fire six shots or only five?" Well, to tell you the truth, in all this excitement I kind of lost track myself. But being as this is a .44 Magnum, the most powerful handgun in the world, and would blow your head clean off, you've got to ask yourself one question: Do I feel lucky? Well, do ya, punk? ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Já jsem se prostě nemohl dočkat až toho dementního, vylízaného kreténa Harry zabije. Protože takhle vymatlaného "zabijáka" jsem už dlouho neviděl. Doufám, že skutečný Zodiac, kterým byl film Drsný Harry inspirován byl alespoň trochu inteligentní. Clint Eastwood celý film táhne, výborné hlášky střídají na tehdejší dobu vynikající akci. Hudba je překvapivě dobrá a skvěle dokresluje atmosféru filmu. Klasika. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Trúfam si povedať že film by mal úspech aj bez Clinta Eastwooda, hoci mal za sebou westernovky tak z neho hviezda stále ešte nebola. Pretože tu nejde ani tak o herecké výkony ako skôr o príbeh, v tom čase musel naháňať obrovský strach a veľké pobúrenie. Vôbec sa nečudujem, že vo svojej dobe bola postava v podaní charizmatického a sympatického Clinta Eastwooda tak populárna. Dokonca si vyslúžila ďalšie pokračovanie série. Veľkou zaujímavosťou je, že takmer od začiatku poznáme vrahovu podobu. To vo filmoch tohto typu nebýva tak často. Na to, že tomuto snímku je už veľa rokov, nestratil takmer nič zo svojej údernosti a pokojne sa na neho bez väčších výhrad dá pozerať aj dnes. ()

Galerie (115)

Zajímavosti (80)

  • Harry Callahan (Clint Eastwood) používá revolver Smith & Wesson Model 29 v ráži 44. magnum a to se šestipalcovou a v některých scénách s osmipalcovou hlavní. Také o své zbrani prohlásí, že je to nejsilnější pistole na světe. Pravdou je, že v roce 1970 byl silnější náboj pouze 454. casull, nicméně první zbraň této ráže se začala komerčně prodávat, až o deset let později, takže Harryho tvrzení je pravdivé. (HectorHagman)
  • Zodiac znamená v angličtině zvěrokruh a jméno hlavního padoucha je Scorpio Killer, tedy štír. (Rodriguez)
  • První měl hrál roli zabijáka Škorpióna Audie Murphy, ale zemřel při leteckém neštěstí dříve, než stihl na nabídku kývnout. (Kulmon)

Související novinky

Důchodci vracejí úder

Důchodci vracejí úder

26.03.2008

Varování na úvod: tahle zpráva je už tak trochu rozcvičkou na 1. apríl. To ale neznamená, že bychom si z vás otevřeně dělali srandu. Jen je potřeba zvěsti o těchto dvou projektech brát s jistou… (více)

Reklama

Reklama