Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Chamtivá Carrigan zuří, když zjistí, že její otec odkázal veškerý majetek na dobročinné účely a jí nechal pouze starý dům. Když v záchvatu vzteku hodí závěť do krbu, objeví se tajné písmo s informací o pokladu, který je v domě ukryt. Kromě pokladu se však v opuštěném, strašidelném domě ukrývá také malý duch Casper, který marně hledá kamaráda. V televizi zahlédne psychiatra Jamese Harveyho a jeho malou dcerku Kate, která se Casperovi na první pohled zalíbí. Nenápadně navede Carrigan, aby si doktora, odborníka na terapii duchů, najala. James její nabídku přijme. Casper se pomalu sbližuje s Kate, vezme ji na noční let nad mořem a pak jí na starém majáku vypráví o sobě a o tom, že jako malý kluk neposlechl tatínka, nastydl a umřel. Z novin dívka zjistí, že jeho otec byl vynálezce, který vymyslel přístroj na oživování mrtvých, látky potřebné k oživení je však jen na jedno použití. Během halloweenského večírku, který se koná ve strašidelném domě, se každý dočká zasloužené odměny. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (160)

jirikzaboj 

všechny recenze uživatele

Dívám se na to po letech a nejspíše v nostalgickém duchu ducha Caspera a jeho strýčků. Nevím, co přesně mě na tomhle filmu okouzluje nejvíc. Jestli je to ryze jednoduchý film, který má srdíčko na správném místě, zároveň dokáže odlehčit situaci svým nadčasový humorem a nebo svou dramatickou duší, která mě vždy dokáže v různých pasážích filmu rozplakat. Mám díky tohoto filmu odjakživa crush na Ricci a tenhle film zpustil moji oblibu v parodické duchařině a rodinných haloweenech. Na okraj musím ještě říct, že tento film má opravdu výjimečný soundtrack a řadím ho k jednomu z nejlepších od Hornera. “Can I keep you?” ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Občas príjemne zábavné, občas príjemne dojemné. Veľmi dobrí herci (Idle, Pulman, Ricci...), dokonalé cameá (Dangerfield, Gibson, ale hlavne Eastwood a AYKROYD!), absencia nudy a príjemný humor zaručujú dobrú zábavu. Silberling je skvelý režisér a pripravil tu temno zábavnú atmosféru. Efekty sú skvelé - tak akurát naivné. Sentimentálny a slzopudný koniec je peknou čerešničkou na záver. Zaručená spokojnosť, ale bláznivý sebaparodický seriál je asi lepší ;) ()

Reklama

Kacitr 

všechny recenze uživatele

Malý ducháček Casper mi není cizí. Viděla jsem už několi verzí, ovšem tahle v čele s tehdy myslím šestnáctiletou Christinou Ricci je jednoznačně nejlepší. O filmu jsem si nic nezjišťovala, hlavně, že uvidím Christinu kterou mám moc ráda. Triky na svou dobu velmi vyvedené a o soundtracku který dokáže rozplakat ani nemluvě. Sto minutová stopáž uteče tak rychle, až vám bude připadat neuveřitelné že běží závěrečné titulky. Příběh na mě obecně zapůsobil moc mile a jen co budu mít možnost, zase se na něj podívám. Jediné co bych vytkla moc urychlený konec. Jinak bezpochyby 85%. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Kdysi dávno na premiéře se mi film docela líbil. Bohužel čas mu spíš uškodil a nestal se z něj nadčasový hit jako z Addamsovy rodiny nebo Ghostbusters. Překvapilo mne po letech, kolik slavných hvězd se ve filmu doslova mihlo. Christině Ricci bylo v Casperovi patnáct let a už byla úctyhodným objektem pro chlapy. Filmu chybí tak nějak šmrnc, místy už už začíná být zábavný, aby za malou chvilku začal být zase úplně obyčejný. 60% ()

Blazkowicz 

všechny recenze uživatele

Casperovi jsem nepřišel na chuť ani když jsem byl malý debil a od té doby se nic nezměnilo. Už v dětství mi to připadalo až moc "dětské" (docela paradox), takže nic pro mě. No a teď nebyla moc velká šance, že by se mi to snad začalo líbit. Je to všechno udělané docela fajn a děckám se to určitě líbí, ale prostě to není moje krevní skupina. 2+* ()

Galerie (42)

Zajímavosti (14)

  • První animovaný film, kde je postava, podle níž se film jmenuje, počítačově animovaná. (HappySmile)
  • Pro scénu, kde Casper vytáhne Kat z okna a vezme ji na maják, měla Christina Ricci kousek řemínku přivázaný k zápěstí, aby to vypadalo, že jí táhne duch. (rafix)
  • Rekvizity, které byly použity při natáčení, jsou vystaveny v Universal Studios v Orlandu na Floridě. (HappySmile)

Související novinky

Neeson s bílou parukou a plnovousem

Neeson s bílou parukou a plnovousem

05.12.2010

Znamená to, že si zahraje Santa Clause? Ne, Slobodana Miloševiče. Přesněji řečeno fiktivní postavu, která bude osudy bývalého srbského prezidenta inspirovaná. V temném dramatu An Ordinary Man Liam… (více)

Reklama

Reklama