Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Chamtivá Carrigan zuří, když zjistí, že její otec odkázal veškerý majetek na dobročinné účely a jí nechal pouze starý dům. Když v záchvatu vzteku hodí závěť do krbu, objeví se tajné písmo s informací o pokladu, který je v domě ukryt. Kromě pokladu se však v opuštěném, strašidelném domě ukrývá také malý duch Casper, který marně hledá kamaráda. V televizi zahlédne psychiatra Jamese Harveyho a jeho malou dcerku Kate, která se Casperovi na první pohled zalíbí. Nenápadně navede Carrigan, aby si doktora, odborníka na terapii duchů, najala. James její nabídku přijme. Casper se pomalu sbližuje s Kate, vezme ji na noční let nad mořem a pak jí na starém majáku vypráví o sobě a o tom, že jako malý kluk neposlechl tatínka, nastydl a umřel. Z novin dívka zjistí, že jeho otec byl vynálezce, který vymyslel přístroj na oživování mrtvých, látky potřebné k oživení je však jen na jedno použití. Během halloweenského večírku, který se koná ve strašidelném domě, se každý dočká zasloužené odměny. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (160)

kritiklon 

všechny recenze uživatele

Typická klasika z "devadesátek" která není žádným pohádkovým veledílem ale jednou za čas na podívání třeba s dětmi to určitě není špatné. Ačkoliv byl za mého dětství Casper velký hit a nosil se na všem možném podobně jako dnes např.Mimoni, poprvé jsem ho viděl až nyní. Malinko tak nějak "americky" laciné ale milé. 3* za 59% ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Bez hudby Jamese Hornera by to nebylo ono, ale klavírní motiv je tak dechberoucí, že nemůžu jinak. A ústřední trio "zlých" duchů je k sežrání:-) Místy je to nádherně smutné, ta nostalgie je vlastně na celém filmu to nej. Přiznávám, duo záporáků je vybráno špatně. Celkově velice milý film. Ano, myslím že slovo "milý" je nejpřiléhavějším přívlastkem. Jiné slovo mě nenapadá. Milý film, a kdyby ještě malinko zvážněl, mohl být i srdcervoucí. Hornerův klavírní motiv je tak křehký, až se bojíte dýchat, definice něhy, smutné něhy.... ()

Reklama

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack James Horner: 1. 'No Sign Of Ghosts' ,2. Carrigan and Dibs ,3. Strangers In The House ,4. First Haunting/The Swordfight ,5. March Of The Exorcists ,6. The Lighthouse-Casper & Kat ,7. Casper Makes Breakfast ,8. Fond Memories ,9. 'Dying' To Be A Ghost ,10. Casper's Lullaby ,11. Descent To Lazarus ,12. One Last Wish ,13. 'Remember Me This Way' - Jordan Hill ,14. Casper The Friendly Ghost - Little Richard ,15. The Uncles Swing/End Credits , ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Docela mě překvapilo, kolik odkazů na jiné filmy Casper obsahuje - alespoň ze začátku. Zparodizování scény: "I love smell of napalm in the morning" z Coppolovy Apokalypsy bych v rodinné komedii opravdu nečekal. Kromě komediálních prvků a povinných záporáků umí Casper být i docela dojemný. Hornerova hudba, ostatně jako vždy, nemá chybu. Vizuální efekty jsou pořád kouzelné, neměl jsem pocit, že by nějak výrazně zastaraly. ()

zurivymlok 

všechny recenze uživatele

Americké děti byli asi jiné, než já, moji sourozenci, moji kamarádi. Vždy jsem měl rád pohádky, které měli hlavu a patu a vlastně byli chytré - vlastně takové pohádky, které jsou vhodné i pro dospělé. Už jako malý jsem nenáviděl pohádky, kde se zpívalo nebo byly příliš přiblblé. Bohužel Casper balancuje na hraně přiblblosti (např. přehrávající padouši - o co lepší byli padouši Pesci a Sterne v Sám doma), ale přesto si však udržuje jakous takous úroveň. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (14)

  • Byla natočena scéna, kde si Zelda Rubinstein zopakovala svou roli z Poltergeista (1982) (vyběhne z komína a zakřičí: "Běžte ke světlu!"), ale nakonec byla z filmu vystřižena. (HappySmile)
  • Příjmení postav Christiny Ricci a Billa Pullmana je v tomto filmu Harvey. Nakladatelství, které už spoustu let vydává Caspera, se jmenuje právě Harvey Comics. (HappySmile)
  • První animovaný film, kde je postava, podle níž se film jmenuje, počítačově animovaná. (HappySmile)

Související novinky

Neeson s bílou parukou a plnovousem

Neeson s bílou parukou a plnovousem

05.12.2010

Znamená to, že si zahraje Santa Clause? Ne, Slobodana Miloševiče. Přesněji řečeno fiktivní postavu, která bude osudy bývalého srbského prezidenta inspirovaná. V temném dramatu An Ordinary Man Liam… (více)

Reklama

Reklama