Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Anděl Seth se svěří příteli, že lidem závidí schopnost prožívat radost i bolest, vnímat chutě či doteky. Zanedlouho má pocit, že ho lékařka Maggie Riceová, která na operačním sále marně bojuje o život pana Balforda, na okamžik zahlédla. Jeho pokusy uklidnit ji ani dotyky však žena necítí. Seth stále sleduje Maggie, která se nepřestává trápit nešťastnou operací. Jednoho dne ho ale žena zahlédne, a dokonce ho osloví. Oblíbeným místem andělů je knihovna, a právě tady se Maggie opět setká se Sethem, jenž ji upozorní na svou oblíbenou pasáž v Hemingwayově knize. Stráví spolu příjemné chvíle, které Maggii přinesou tolik potřebný klid na další operaci. Pacientem má být poživačný pan Messenger, který k Sethově překvapení vycítí jeho přítomnost a řekne mu, že se ještě nechystá zemřít. Také býval andělem, ale z lásky k současné manželce se rozhodl být člověkem… (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (508)

Krt.Ek 

všechny recenze uživatele

Remake Nebe nad Berlínem, z něhož mám smíšené pocity, Wendersův poeticky opus zůstal bez debat nepřekonán, Město andělů ku škodě páchne Hollywoodem, Nicolas Cage a Meg Ryan v době relativně největší slávy v hlavních rolích jsou toho jasným důkazem, srdcelomný a dá se říct skoro až patetický (ubrečený) scénář jakbysmet, Nebe nad Berlínem je životabudič, kde andělé závidí lidem a kde analogicky empatický divák jakým jsem i já může litovat anděly, po doznění titulků Města andělů jsem naopak andělům záviděl. Ano, může to být čistě můj problém, ovšem je s podivem, že dva filmy vycházející z obdobné předlohy, mohou působit na konkrétního diváka, tedy mou maličkost, tak odlišně... Romantickým City of Angels ovšem je, ne že ne, možná nejpamátnější mainstreamová čistá romance, s kterou jsem se setkal, hodnocení a nadšené komentáře plně chápu, je možné, že kdybych neznal už zmíněné "Nebe nad..." výsledná by vypadala diametrálně jinak, takto však nezbývá nic jiného, než zklidnit ovace... 60% ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

... tu by už asi Toma Hanksa nikto nikomu nezožral. Každopádne námet je skvelý a v správnych rukách by z toho mohla byť riadna melancholická bomba. A Silberling vyzeral byť tým správnym tvorcom. Chyba. Film sa nesie v príliš pozvoľnom tempe, čo by v princípe nevadilo, vadí ale to, že nad celým filmom plávajú akési emócie, ktoré ale vôbec nie sú preložené do obrazov. Silberling servíruje príliš veľa civilných scén zo skutočného života miesto toho, aby sa do filmu snažil preniesť akúsi nadpozemskú melancholickú mágiu (viď. Burton, Jeunet, Del Toro, či Kelly). A to je hlavný problém. Casting (Cage!) i námet sú úžasné, ale réžia je prekvapujúco totálne nezvládnutá a po ukončení filmu (napriek veľkému potenciálu) mi v pamäti neuviazla ani jedna scéna. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Nudný film a od toho se odvíjí i moje nízké hodnocení. Nějaká souhra mezi ústředním hereckým párem Cage & Ryanová je patrná, ale ostatní je na usnutí. Film inklinuje k mnoha žánrům a to není taky dobře. Když ho mám totiž někomu popsat dost váhám kam ho vlastně zařadit. Je tam něco z romantiky, něco z hororu, něco z dramatu, něco z psychologického žánru, ale právě jen od všeho trochu a s tím mám problém. Film prolétává žánry tak neosobně a bez jasného cíle až jsem jeho nedůraznost oslovit mě v širším záběru nakonec pojmul jako povrchnost, které sice snaha nechyběla, ale co naplat když jsem se nebavil a fakt nudil. Nedotažený film ve všech směrech, ale jinak to ani dopadnout nemohlo, když se tomu nedal jednotný a pevný ráz a jen se andělsky poletovalo vzduchem a navíc bez křídel. 40% ()

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Sentimentální příběh, jehož největším mínusem je častá hra na city, ze které se cca po 45 minutách vytratí šarm a hloubka. Poté už mi celý ten sled romantických výlevů neříkal téměř nic. Nick s Meg mi přišli standardní a hudební kompozice na mě působila až příliš obyčejně. Jedno se ale filmu musí nechat. Málokterý je obdařen tak uklidňujícím dojmem jako právě tento lék na nervy. ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Překrásný romantický snímek s excelentním Nicolasem Cagem (neuvěřitelně procítěně a citlivě zahraná role anděla) a krásnou Meg Ryan, do které se "anděl" zamiluje. Celý film je navíc doprovázen úžasnou hudbou. Je to sice krásný, dojemný snímek s ne zrovna klasickým, ale za to k slzám dohánějícím happyendem, ale na pět hvězdiček tomu něco málo chybí....P.S. kdybych viděl nebe nad Berlínem možná bych hodnotil trochu jinak...... ()

Galerie (34)

Zajímavosti (27)

  • Natáčanie trvalo od 19. apríla do 28. júla 1997. (Arsenal83)
  • Věnování "For Dawn" patří producentce Dawn Steel, která zemřela na mozkový nádor před uvedením filmu do kin. (don corleone)
  • V The New York Times film skritizovali, pričom napísali, že "Cage pripomínal skôr sériového vraha než anjela". (Arsenal83)

Reklama

Reklama