Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Podvodníček je jedním ze dvou přeživších masakru v losangeleském přístavu. Pomocí rozsáhlých retrospektiv líčí vyšetřovateli spletitou změť událostí, které jej i s jeho kumpánem přivedly na pašeráckou loď... Po únosu kamionu v New Yorku je pět zločinců zatčeno a podrobeno výslechu. Protože nikdo z nich není vinen, plánují se policii pomstít. Operace probíhá hladce, ale pak se ukazuje, že za vším stojí mistr legendárního zločinu Keyser Söze. Je zřejmé, že každý z nich Sözeho v určitém ohledu poškodil. V rámci odvety pak následkem výbuchu na lodi zemře 27 mužů. Nyní však vyvstává zásadní otázka – kdo je vlastně Keyser Söze? (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (1 307)

Davies182 

všechny recenze uživatele

Ve filmovém průmyslu se bohužel moc často nesetkávám s případy filmů, které by mě svou zápletkou a konečným rozuzlením donutily zírat na obrazovku s pusou dokořán. Většinou jsem spíše v podobných případech svědkem trapných polopatických vysvětlování pointy (např. 23), kde režisér těchto počinů nejpíše žije s tím, že diváci jsou tlupa neandrtálců neschopných vlastního uvažování. O to více překvapil konec Obvyklých podezřelých, z něhož mě ještě teď mrazí po zádech. Bryan Singer byl machr již v prvopočátcích své slibně rozjeté kariéry, a já jsem za to jedině rád. Tohle je vzácný příklad zábavného filmu, který nemůže zklamat. P.S. Jedna z nejlepších rolí Kevina Spaceyho hned po Americké kráse ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Na začátku jsem se nějak moc nechytal, ale postupem času jsem se dostal do děje. Nejdřív jsem si myslel že dám tak 4*, ale pak se to rozjelo a já rychle měnil názor, hlavně druhá pulka filmu je opravdu úžasná a začíná se projevovat dokonalý výkon Kevina Spaceyho a Gabriela Byrnea. Konec jsem bohužel čekal protože jasem si vzpoměl na jeden film, kde to bylo zparodovaný, který jsem viděl dřív než tohle, ale i tak nemůžu jinak než 5* ()

Reklama

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Může se stát z obyčejné detektívky neobyčejná? I když napíšete zapeklitý scénář a zakončíte to nepřekvapující ale dechberoucí pointou, neobyčejnost tkví v hercích. Charismatický Gabriel Byrne odvádí veliký kus práce, dobře mu sekunduje Stephen Baldwin i Del Toro, ale mou pozornost strhává excelentní Kevin Spacey. Většinu film prakticky jen prokecá, ale já hltala každé jeho slovo a každý jeho výraz v obličeji. Atmosféra by se dala krájet, a i když každý vnímavý člověk ví, jaký zvrat přijde, dojem to nekazí. Singerova hra s divákem se povedla, nemám co vytknout, nemám slov. Zbyly mi jen vykulené oči, vlhké kalhotky a pocit blaženosti. ()

Amarcord_1 

všechny recenze uživatele

80% - Retrospektivně vyprávěný příběh z podsvětí s překvapivou pointou. Film má mnoho předností, od kamery a střihu přes hudbu, až po znamenité herecké výkony Kevina Spaceyho a Gabriela Byrnea. Oku kritika mohou na druhou stranu vadit některé otazníky spojené s dějem, nebo skutečnost, že film začne být skutečně velmi zajímavý teprve až ve finále. Obvyklí podezřelí je vynikající krimi, které je poživatelné i vícekrát (já již 3x), a které si fandové žánru a Kevina Spaceyho nesmí nechat ujít! ()

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 8.7/10] | me: Scenár ako sa patrí, zamotaný ale logický dej a s ním aj napätie z očakávania. Jedná sa o výborný film, ktorý sa skrúca v potenciálnych možnostiach rôznych spôsobov záveru a teda hlavnej pointy. Herecky to je dokonalo zvládnuté dielo a celkovo je iba veľmi málo vecí, ktoré je možné vytknúť. Mňa tento film síce nestrhol až tak, aby som ho ovenčil piatimi hviezdičkami, ale určite to je výborný film plný neočakávaných prekvapení a správnej dávky napätia. Maďari majú iste radosť :) ()

Galerie (67)

Zajímavosti (59)

  • Celosvětová premiéra proběhla 25. ledna 1995 na filmovém festivalu Sundance ve Spojených státech. (Varan)
  • Film byl v roce 2008 zvolen Americkým filmovým institutem desátým nejlepším filmem v žánrové kategorii mysteriozní. (Karlos80)
  • V rozhovoru jak Stephen Baldwin (McManus), tak Kevin Pollak (Hockney) přiznali, že jejich dlouholetý spor začal na scéně tohoto filmu. Ačkoli ani jeden z herců přímo neuvedl konkrétní důvod nepřátelství, Pollak zmínil, že Baldwin ve snaze zůstat věrný charakteru své postavy šikanoval ostatní herce i štáb. (Dr Lizal)

Související novinky

Režisér Bryan Singer se chystá vrátit úder

Režisér Bryan Singer se chystá vrátit úder

07.06.2023

Režisér Bryan Singer byl dlouhý čas jedním z nejnadějnějších mladých tvůrců v Hollywoodu a jeho kariéra se zdála být neotřesitelná. Rodák z New Yorku se proslavil už začátkem devadesátých let svým… (více)

Zažijte Vary naostro!

Zažijte Vary naostro!

30.06.2022

Ostrý bude již samotný start. Kapela Mig 21 vystoupí posílena o šedesátičlenný orchestr Národního divadla a dvacetičlenný sbor Národního divadla pod vedením dirigenta Jaroslava Kyzlinka. Tím ale… (více)

MFF Karlovy Vary ocení světová herecká esa

MFF Karlovy Vary ocení světová herecká esa

21.06.2022

V úterý dopoledne proběhla další tisková konference k blížícímu se 56. ročníku Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary, na níž byli mimo jiné oznámeni členové porot jednotlivých soutěžních… (více)

SoundtraCon na Festivalu fantazie

SoundtraCon na Festivalu fantazie

02.05.2011

V termínu od 1. do 4. července 2010 proběhne v Chotěboři v rámci Festivalu fantazie v pořadí již čtvrtý ročník SoundtraConu. Minulé ročníky navštívili skladatelé Trevor Jones, Petr Hapka a producent… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno