Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V nedaleké budoucnosti se rodí děti se speciálním X-faktorem, který jim dává nadpřirozenou sílu - ničivý laserový pohled, schopnost přesouvat předměty nebo ovládat počasí. Pro obyčejné lidi je těžké mutanty akceptovat, aniž by se jich báli. Profesor Xavier (Patrick Stewart), celosvětově uznávaný telepat - mutant, proto zřídí speciální školu a jeho záměrem je naučit mutanty zacházet se svými schopnostmi tak, aby z nich lidé neměli strach. Ne všichni mutanti jsou však ochotni přizpůsobit se, neboť nevěří, že by spolu lidé a mutanti mohli žít. Skupina X-men teď musí před těmito tvory lidstvo ochránit, protože jejich šéf, podlý Magneto (Ian McKellen), má s budoucností planety Země velice zákeřné úmysly! (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (872)

Psema 

všechny recenze uživatele

Skvělá komiksová adaptace, která se vydává naprosto opačným směrem než všechny ostatní. Singer se nezaměřuje na efekty a bombastické akční scény, které mu zas tak moc nejdou, ale snaží ukázat psychologii samotných charakterů a tím vyhrává na celé čáře. Osobně jsem s tímhle dílem série měl zpočátku problém, jelikož mi přošel dosti nezáživný, ale asi jsem dospěl a teď si ho pokaždé vychutnávám, jak feťák, který dostal novou dávku heráku. Za oběvení Hugha Jackmana pro Hollywood má ode mě Bryan malé bezvýznamné plus, které mu hned srazím za hudbu, která je nevýrazná. Ale i přesto si X-men udržují atmosféru a dokazují svoje kvality a to hlavně díky skvělým výkonům všech herců. P.S. Wolverine rulezz ;) ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Překvapivě výtečné komixové sci-fi, které funguje nejen jako triková a akční zálěžitost, ale též na rovině postav a příběhu. Gambit profesora Xaviera (Patrick Stewart) a Magneta (Ian McKellen) je vskutku elektrizující a rozhodně se nejedná o tradiční souboj dobra se zlem v čisté formě. Napětí do jinak trochu obnošené zápletky dodává právě zážitky z koncentračního tábora poznamenaný Magneto, z jehož pohledu vyhlíží konflikt mutantů a lidí jako možné opakování událostí druhé světové války. Samozřejmě se nehrabe příliš do hloubky, zůstává, jak už to v Hollywoodu chodí, pouze u názvuků etiky, ale víc by ani X-meni nesnesli. Zejména díky výtečným hercům a slušným trikům patří tenhle snímek k nejlepším komixovým adaptacím, které kdy byly k vidění. A to už vůbec nemluvím o otevřeném potenciálu pro další díly... ()

Reklama

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Možná kdybych to viděl v době vzniku, tak by se mi to líbilo víc, ale v současnosti to na mě bohužel zapůsobilo jen průměrně. Zpočátku to bylo docela zajímavý, nicméně postupem času to působilo s těmi všemi superschopnostmi spíš tragikomicky. Chtěl jsem dát čtyři, ale tím koncem si film u mě pohoršil asi nejvíc. Ty věhlasné ódy na tento film skutečně nechápu, to je tu vážně tolik lidí, co žere tyhle prdlé filmy podle komiksu? Mě to teda moc nebere... 65% ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Studené (vizuálně) a dějově velmi přímočaré (pozoruhodně krátká stopáž) s přihlédnutím k tomu, kolik hlavních hrdinů se nám zde vlastně představuje. Singerova režie je chytrá a zručná a tímhle dílem nastartoval jednu z nejlepších komiksových ság. Každá z postav je zajímavá, atraktivní a emocionálně přitažlivá, takže si snad každý divák musí najít své oblíbence. Technicky samozřejmě v pořádku, ačkoliv oproti dalším dílům je krásně patrné, že dostaly razantně přidáno z kasičky (filtry, nabušené efekty). Nejen proto působí jednička X-menů příjemně komorním a minimalistickým dojmem a jde úplně jiným směrem, nežli megafilmy typu Avengers, či Batman. ()

golfista 

všechny recenze uživatele

Předlohu neznám, takže můžu hodnotit jenom film a myslím si, že je ho Singer zvládnul fakt velmi dobře. Režie, kamera, muzika, herecké výkony - všechno do sebe přesně pasuje. A triky jsou tak dobré, že mě v průběhu filmu ani nenapadlo jak jsou udělaný, protože jsem jim věřil. Dlouho jsem chodil bez zájmu kolem tohohle obalu v půjčovně a můžu říct, že to byla chyba. U dvojky už váhat nebudu :-) ()

Galerie (130)

Zajímavosti (100)

  • Páka, kterou Cyclops (James Marsden) ovládá stíhačku, je počítačový joystick Flightstick Pro. (HellFire)
  • Ačkoli by měl být Cyclops nejvyšší člen týmu, jeho představitele Jamese Marsdena výškově trumfl herecký kolega Hugh Jackman (Wolverine). Štáb to řešil operativně - Marsden dostával boty s dvojitou podrážkou a pro scény "od kolen nahoru" většinou stával na čemkoli, co se v okolí našlo, aby působil vyšší. Jednu z takových pomocných rekvizit si po natáčení přivlastnil Tyler Mane (Sabretooth) a přestěhoval ji do Marsdenova karavanu, spolu se vzkazem: "Abys dosáhl na umyvadlo". (Kroup4)
  • Než bylo rozhodnuto, jak bude maska Rebeccy Romijn coby Mystique vypadat, musela herečka absolvovat přes 60 pokusů, včetně nanesení modré barvy kartáčkem na celé tělo. (fannah)

Související novinky

Logan od Mangolda je součástí MCU kánonu

Logan od Mangolda je součástí MCU kánonu

03.11.2023

Po zveřejnění informace, že se ve dalším pokračování Deadpoola, jenž je zatím bez oficiálního názvu, po několika narážkách z předcházejících dílů konečně objeví po boku Ryana Reynoldse i navrátivší… (více)

Režisér Bryan Singer se chystá vrátit úder

Režisér Bryan Singer se chystá vrátit úder

07.06.2023

Režisér Bryan Singer byl dlouhý čas jedním z nejnadějnějších mladých tvůrců v Hollywoodu a jeho kariéra se zdála být neotřesitelná. Rodák z New Yorku se proslavil už začátkem devadesátých let svým… (více)

Třetí Deadpool zůstane sprostý

Třetí Deadpool zůstane sprostý

05.06.2022

Scenáristé Rhett Reese a Paul Wernick (Deadpool, 6 Underground, Zombieland) se čerstvě vyjádřili na téma třetího Deadpoola, který poprvé vznikne pod hlavičkou studia Disney, a dvojice nyní chtěla… (více)

Reklama

Reklama