Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Režijný debut černošského režiséra Johna Singletona sleduje osudy troch chlapcov v černošskom ghette South Central v Los Angeles. Stretávame sa s nimi ako s desaťročnými a potom znovu po siedmych rokoch: jeden z nich sa stáva obeťou zločinu a druhý mieni jeho smrť brutálnym spôsobom pomstiť. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (103)

mala_kea 

všechny recenze uživatele

Filmu s černošskou tématikou je dost, a tenhle rozhodně nepatří mezi povedené. Za ty dvě hodiny se takřka nic neděje, ani když se Cuba s Ice Cubem snaží, tak jim to prostě né a né jít. Laurence je tu za vzornáčka, co mu rozhodně nesedí a sám se ve filmu nudí.Bože, a ta závěrečná scéna. Tomu zase dali korunu. Slabej průměr. ()

God91 

všechny recenze uživatele

Dost drsný film o životě(a smrti) mladých černochů, vyrůstajících v prostředí nasáklém násilím, drogami, zbraněmi(Co z nich asi může vyrůst? ).Líbilo se mi rozdělení filmu do dvou částí, kde bylo vidět že se hrdinové ani po 7 letech moc nezměnili :-) Asi nejlepší výkon Goodinga jr. a Ice Cuba, přesto, že to byli ještě mlíčn'áci :D.Jenom lituji, že film Nevyhrožuj! , který tenhle snímek paroduje jsem viděl ještě před tím.. řekněme ,že díky tomu některé scény ztrtatily na vážnosti :-) ()

Reklama

klukluka 

všechny recenze uživatele

Tři pecky s hodně odřenejma ušima. Některý situace a dialogy byly strašně uhozený, úplně nejhůř jsem snášel, když vyklopili rozstřílenýho bráchu doma na gauč, místo aby ho vzali ideálně do špitálu. V této fázi filmu jsem uvažoval o tom, že půjdu s hodnocením ještě níž. Nebýt nějaké té akce, založené víc na řevu, než na střílení, tak toho moc nezůstalo. ()

kluk z Na 

všechny recenze uživatele

zručně natočený snímek, kterému do 5 chybí málo... mladí herci hráli přirozeně a to včetně Ice Cuba, kterého mam radši za mikrofonem...a pak tu byl Laurence Fishburne:-) o té přirozenosti by se u něj dalo diskutovat, jelikož to vypadalo jako kdyby byl 4násobným držitel titulu otec roku, ikdyž občas se choval jako diktátor... každopádně jeden z nejcharismatičtějších výkonů co pamatuji... škoda jen, že John Singleton nanatočil více kvalitních filmů jako Boyz n da Hood, snad se jednou dočkám:D btw:John Singleton patří mezi nejuznávanější režiséry hudebních klipů, předevšim ze světa hiphopu... ()

Galerie (45)

Zajímavosti (24)

  • Zlodej, ktorý sa vo filme pokúsil okradnúť Doughboya (Ice Cube), mal na tričku nápis "We Want Eazy". Tento nápis je odkaz na Erica Wrighta - speváka a člena formácie N.W.A., ktorej bol Ice Cube členom. V čase, kedy sa film odohráva, Ice Cube práve túto formáciu po nezhodách opustil. (Real Tom Hardy)
  • Když byl film promítán v USA, v některých kinech došlo k přestřelce mezi gangy, protože na sebe narazili ve stejném kině. (Ignus.cz)
  • John Singleton se nominací na Oskara za nejlepšího režiséra stal v té době nejmladším režisérem, který si nominaci vysloužil. (Ignus.cz)

Související novinky

Zemřel americký režisér John Singleton

Zemřel americký režisér John Singleton

30.04.2019

Ve věku 51 let zemřel americký scenárista a režisér Daniel John Singleton. Jeho filmovým debutem byl snímek Chlapci ze sousedství s Laurencem Fishburnem a Cubou Goodingem Jr., za který byl nominován… (více)

Reklama

Reklama