Reklama

Reklama

Chlapci ze sousedství

  • Česko Děti ulice (více)
Trailer

Obsahy(1)

Režijný debut černošského režiséra Johna Singletona sleduje osudy troch chlapcov v černošskom ghette South Central v Los Angeles. Stretávame sa s nimi ako s desaťročnými a potom znovu po siedmych rokoch: jeden z nich sa stáva obeťou zločinu a druhý mieni jeho smrť brutálnym spôsobom pomstiť. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (102)

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Magnum opus černošského filmu. Singletonove veľdielo. Míľnik (nielen sociálnej) kinematografie. Obraz južných štvrtí Los Angeles v ranných 90. rokoch s dôrazom na dôležitosť otcovstva a silnej rodičovskej figúry v živote mládeže z geta, odkiaľ niet úniku a kde "either you're with me or against me" platí viac než kdekoľvek inde. Boyz n the Hood, ktorý aj vo svojich najsilnejších scénach nebol dramatizáciou, ale čírim zrkadlením reality, kde sa snímané zlo zdá pritiahnuté za vlasy, no v skutočnosti len autenticky dokumentuje isté časy a miesta. Miesta, kde zle odbočíš = skapeš. Oblečieš nesprávnu farbu = skapeš. Miesta, kde wannabes neexistovali, lebo by neprežili. Miesta, kde krv prestáva tiecť až vtedy, keď zostáva stáť posledný. Kolotoč násilia, ktorý nepozná slovo "zastaviť." Dielo, ktoré ti spolu s Menace II Society vysvetlí, čo znamenalo žiť v hoodoch Mesta anjelov pred príchodom nového milénia a s menšími obmenami aj po ňom. --- "You're not any less of a man, if you don't pull the trigger. You're not necessarily a man, if you do." ♪♫ // Film, ktorý aktívne ovplyvnil a zmenil trajektóriu môjho života. Film, po ktorého prvom dopozeraní (ruka v ruke v kulminácii s predchádzajúcim záujmom o tému) som zostal nehybne stáť v sprche pod prúdom horúcej vody 40 minút. Film, ktorému ďakujem za veľa a zároveň preklínam, že som ho niekedy videl. (2013) (26.11.2014) (2-4.2015) ()

Pecival 

všechny recenze uživatele

Nemá to klasickou Scorseseho syrovost, přesto docela zajímavý film o lidech, kteří by možná na jíném místě a v jinou dobu vedli docela obyčejný život. Gooding se mi ve své roli moc nepozdával s Fisburnem i Cubem jsem byl podstatně spokojenější. Nejvíc mě zaujalo jak ty čtvrtě vypadaly fajnově, hezké domečky, uklizené trávniky a mezi tím taková mela. ()

Reklama

klukluka 

všechny recenze uživatele

Tři pecky s hodně odřenejma ušima. Některý situace a dialogy byly strašně uhozený, úplně nejhůř jsem snášel, když vyklopili rozstřílenýho bráchu doma na gauč, místo aby ho vzali ideálně do špitálu. V této fázi filmu jsem uvažoval o tom, že půjdu s hodnocením ještě níž. Nebýt nějaké té akce, založené víc na řevu, než na střílení, tak toho moc nezůstalo. ()

Bauer 

všechny recenze uživatele

K tomuto filmu jsem se dostal opravdu náhodou, když jsem hledal na youtube jeden klip od Ludacrise, tak jsem objevil jen písničku k tomuhle filmu a hned bylo jasné, že půjde o stylový kousek s " motherfucking niggaz " , který musím za každou cenu vidět.Dále jsem si zde našel, že režisérem je John Singleton, režisér cool filmů jako je Rychle a zběsile 2 nebo Čtyři bratři ,takže pátrání všude možně po tomto filmu začalo ve velkým a jsem rád, že jsem ho nakonec objevil. Sledujeme život tří chlapců, kteří žijí v černošském ghettě a kterým změní ke konci filmu něco život. Scénář bych řekl, že je opravdu špičkový, originální, bez jakýchkoliv chyb a hlavně realistický, což Vám umožní lépe se vžít do děje. Laurence Fishburne v roli otce, jenž se stará o svého syna, nemá opravdu chybu. Cuba Gooding Jr je v těch jeho hadrech taky výbornej ale rapper Ice Cube mně mile překvapil, nedávno jsem ho viděl v xXx 2 a to byl tedy příšerný herecký výkon. Takže herecké výkony jsou opravdu na velmi vysoké úrovni. Tento film doporučuji každému a bez váhání dávám 5*! ()

ganz 

všechny recenze uživatele

Dobrý film, který pokazilo pár drobných chybiček. Jako největší bych viděl nulový vývoj charakteru otce a jeho celkovou sterilitu, protože já jsem vážně nevěřil. Dále zbytečný závěr. Věřím, že průměrně inteligentní divák by si domyslel jak jednotlivé charaktery skončí. Jinak se ale jedná o velmi zajímavý film, který za to rozhodně stojí. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (24)

  • Když byl film promítán v USA, v některých kinech došlo k přestřelce mezi gangy, protože na sebe narazili ve stejném kině. (Ignus.cz)
  • Mnoho postav ztvárněných ve filmu inspirovány osobami ze života režiséra filmu Johna Singletona. (Ignus.cz)
  • K dosažení co nejlepší hereckých výkonů při natáčení režisér neoznamoval hercům chvíle, kdy se budou ozývat vystřely, aby umocnil jejich vystrašené reakce. (Ignus.cz)

Související novinky

Zemřel americký režisér John Singleton

Zemřel americký režisér John Singleton

30.04.2019

Ve věku 51 let zemřel americký scenárista a režisér Daniel John Singleton. Jeho filmovým debutem byl snímek Chlapci ze sousedství s Laurencem Fishburnem a Cubou Goodingem Jr., za který byl nominován… (více)

Reklama

Reklama