Reklama

Reklama

Strašák

  • Česko Vraždící duch (neoficiální název) (více)
Trailer 1

Zločin koncentrovaný v zrcadle má takovou sílu, že dokáže nejen zabíjet, ale i donutit druhé, aby zabíjeli? Při tomto filmu se nebudete nudit. Musíte ho vidět do konce. (Euro Video Film Informace Praha)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (17)

POMO 

všechny recenze uživatele

Ulli Lommel je podivín, miluje tajúplnosť a má šialené nápady. A to je v hororovom žánri zlatá kombinácia. Jeho The Boogeyman je mysteriózny, pomalý, silne atmosférický horor, ktorý si požičiava námet Carpenterovho Halloweenu a zaobaluje ho do psychedelika Daria Argenta. Režisér akoby čítal medzi riadkami, často ukazuje to, čo nám inde ukázané nie je, a naopak vynecháva klišovité doslovnosti, ktoré by práve boli skutočným spomalovačom rozprávania. Bizarný film, pri ktorom sa nebudete báť ani lakať, ale na ktorý budete buď v delíriu čumieť s otvorenou pusou, alebo sa pri ňom unudíte k smrti. Produkčne lacná, no režijne, scenáristicky, obrazovo i hudobne mimoriadne pozoruhodná záležitosť. S týmito parametrami podobná Phantasmu Dona Coscarelliho. Moje 4* sú tak trochu guilty pleasure. ()

Koly 

všechny recenze uživatele

Lommel si u mě svým THE DEVONSVILLE TERROR (který mimichodem vyšel společně na dvd právě s THE BOOGEYMAN) zrovna nešplhnul, ale já rád dávam druhou šanci a musím říct, že si Lommel se všemi námitkami, které jsem na jeho adresu měl, vytřel prdel a totálně mě uzemnil. THE BOOGEYMAN těží ze slušného nápadu, tísnivé atmosféry a poměrně dobře zmáknutých gore detailů. Hodněkrát mě tam znepokojoval strašák až přílišné podobnosti s Carpiho mistrným zářezem HALLOWEEN, ale naštěstí se zavčasu vydal STRAŠÁK svojí vlastní cestou. Konec naznačoval, že Lommel chystá pokračování a jak jsem se díval do jeho režijní filmografie, tak se tomu tak opravdu stalo. Už se těším a po druhém dílu se určitě poohlédnu. Stojí to za to. ()

Reklama

Campbell 

všechny recenze uživatele

Rozhodně bez debat nejlepší film Lommela. Bál jsem se jak čert kříže. Od tohohle rádoby režiséra jsem viděl asi 5 filmů a všechny byly strašný sračky bez špetky inovace či talentu. No ale nadešel čas abych Lommela poznal z jeho starších filmů(těch 5 předešlích filmů byly z roku 2000 a výš) no a teda můžu říct že to nakonec nebylo vůbec špatné. Je tu sice cejtit Lommelova zpomalenost v některých záběrech, strašně pomalej rozjezd, ale o to více se snažil o atmosféru která se dala krájet. Jen škoda že ústřední dvojice mě celkem štvala. Příběh je celkem dobrej a nápad se zrcadlem je fajn. On by tenhle film mohl být daleko lepší a sakra on na to měl, ale díky tomu že film je strašně pomalej tak to dost sráží. Což se u některých diváků nemusí vyplatit. Naneštěstí to není katastrofa jak jsme zvyklí. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Moc jsem si od toho nesliboval ale nakonec to zase tak špatný nebylo. Právě naopak. Minulosti neutečeš a dřív nebo později tě stejně dožene. Svý by o tom mohli vyprávět sourozenci Lacey a Willy. Vlastně jen Lacey protože Willy už přes 20 let od chvíle co zabil(ubodal) milence své matky nepromluvil. Vše tu má spojitost s rozbitým zrcadlem které uvolnilo ducha zabitého milence matky kterej si po 20 letech jde pro pomstu. Místy slušná mrazivá atmosféra, skvěle zvolená hudba která atmosféře ještě víc dopomáhá a pár povedených gore scén díky kterým se snímek ve svý době dostal na listinu videonasties. Lepší 3hvězdy ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Matná  vzpomínka z dávných dob jednohlasého dabingu, kdy jsem tohohle Strašáka viděl poprvé,  přetavena v další projekci a s určitými výhradami velká spokojenost.  Kladem jsou rozhodně nenapodobitelná syrová osmdesátková atmosféra, vynikající hudební motiv připomínající Vymítače či Horor v Amityville, byť tedy dosti nadužívaný a samotné útoky neviditelného zabijáka, není jich moc, ale jsou nápadité a brutální. Scénář je pak pravda docela slabý a postavy nejednají jen hloupě, ale mnohdy jakoby vůbec a jen tam tak stojí, případně sedí,  nevěda co dělat či říkat a odpovídá tomu i  odfláknuté  a uspěchané rozuzlení. V rámci žánru a rozpočtu ale trochu zbytečně podhodnocená zapomenutá perla, tak za čtyři. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (2)

  • Suzanne Love a Nicholas Love, kteří ve filmu hrají sourozence, jsou bratr a sestra i v reálném životě. (Chatterer)

Reklama

Reklama