Reklama

Reklama

Želvy Ninja

(seriál)
  • USA Teenage Mutant Ninja Turtles (více)
USA, (1987–1996), 73 h 57 min (Minutáž: 21–47 min)

Tvůrci:

David Wise

Předloha:

Kevin Eastman (komiks), Peter Laird (komiks)
(další profese)

Série(10) / Epizody(192)

Želvy Ninja – kdo by je neznal? ovládají bojová umění a zachraňují celý svět! Leonardo, Donatello, Michelangelo a Rafael jsou nejsenzačnější želvy na světě, které statečně bojují se svým úhlavním nepřítelem Krangem a jeho pravou rukou Trhačem. Mají jen jednu slabost – pizzu. (oficiální text distributora)

Recenze (361)

pursulus 

všechny recenze uživatele

Otázka na tělo.¬         Asi nejpřípadnější poznámkou, co mohu napsati o želvách Ninja, je otázka "Proč se mi průměrná animovaná tvorba Japonců zamlouvá podstatně víc, než animovaná tvorba vzniklá v hranicích soustátí USA; vždyť bych měl míti kulturně daleko blíže ke svým bílým bratrům než ke žlutým barbarům?" ()

Acrobat 

všechny recenze uživatele

Splinter na mňa vždy krivo pozrie, keď z okna čumím ako idú všetci piati do akcie. O geniálnej hudbe ktorá ich sprevádza netušia a ja si s posmechom spievam do vyčerpania Teenage mutant ninja turtles. Mám ich rád, ale ku mne sa nepriblížia, vedia že moje dve Beretty by narobili paseku z ich ázijských náradí. Nie preto, že som šikovný, ale som po smrti. A zbrane moje zbrane pochádzajú z rituálu a sú pomazané krizmou. Dristy, ktoré sa valia na nás z našich komerčných staníc sú na neudržanie a som zvedavý, ktorú z hlásateľok sí tí korytnačí muži vezmú. Panický strach z mozgu mávam, Technodrom vysvetľujem Francúzovi, nie Velodrome je názov štadiónu v Marseille. Zelené šialenstvo pretrváva stále. Aj v telke pre chlapov. ()

Reklama

Němi 

všechny recenze uživatele

Dětská láska, kterou jsem si nyní opětovným shlédnutím trošku pokazil (Přesto, že mám do jisté míry dětskou naivitu seriálů rád - třeba Willy Fog na cestě kolem světa). Pocit nostalgie ale většinu nešvarů seriálu zahlazuje a tak si nelze než neužívat Trhače, Kranga, Třísky a všech želváků, které jsem si ale pamatoval trošičku jinak a tak mě dnes už víc těší celovečerák z roku 2007, který se nese přeci jen v trošku temnějším duchu. Kdo seriál nezná z mládí, asi mu už dnes nic neřekne, pro mě to ale jsou užasná dětská dobrodružství u TV, spousty komiksů, samolepek a plastových figurek, které většinou ještě mám někde schované... Ale už si s nima nehraju, fakt...! :) ()

Al44... 

všechny recenze uživatele

Pěkný, kreslený seriál o partičce mutantních ninja želv, které ochraňují svět před nebezpečnými, kriminálními živly. Perfektní jsou záporňáci včele s Trhačem a Krangem. Jejich důmyslné nápady jak se konečně zbavit želv mě vždycky dokázaly pobavit (škoda, že jim to alespoň jednou nevyšlo). Místy se seriál snaží vsázet i na výchovnou notu, ale působí to spíše neohrabaně a rušivě. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Velmi oblíbený bojový seriál vhodný pro kluky ve věku 8-12 let. Nezapomenutelná čtyřka "renesančních umělců" se vryla do paměti snad každému, kdo tento seriál sledoval. Nekonečná vřava bitvy a stále nové a nápadité zápletky jsou velmi poutavé. Mě zůstaly v paměti především typické neměnné trojice (jméno, barva želvy a její zbraň). Zkusím si tu osvěžit paměť :) Donatello - fialová - hůl, Rafaelo - červená - "trojbodce", Michaelangelo - oranžová - nunčaky? :-D, Leonardo - modrá - meč. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (29)

  • Britové – a nejen oni – znají seriál pod názvem „Teenage Mutant Hero Turtles“, protože slovo „Ninja“ je údajně příliš násilné. (Zdroj: metro.co.uk) (JORDY)
  • V původním komiksu nosí všechny čtyři nindža-želvy červené pásky přes oči a hnědé chrániče loktů a kolen. Navenek se vzájemně odlišují pouze rozdílnými zbraněmi. (Poker_Face)
  • V dvoch častiach 3. serie sa objaví Usagi Yojimbo-Zajac samuraj, známa postava z amerických komiksov autora Stana Sakai-ho. (donnie22)

Související novinky

Želví ninjové se dočkají rebootu

Želví ninjové se dočkají rebootu

02.07.2020

Želvy Ninja už se za ty roky dočkaly tolika rebootů, že by další verze klidně mohla vyprávět o čtveřici stárnoucích želv, co místo karate cvičí jógu a prochází si krizí středního věku. Naštěstí to… (více)

Reklama

Reklama