Reklama

Reklama

Obsahy(1)

James Van Praagh vídával a slýchával divné věci už jako malý kluk. Talent mluvit s mrtvými zdědil po své mamince Regině, které tohle nadání lékaři celý život potlačovali medikamenty. Proto jí také musel slíbit, že o svých jasnovideckých vlohách nebude nikdy nikomu vyprávět. Jako dospělý pak dokonce hledal pomoc u psychiatra. Schopnost spojit se s říší smrti u něho zesílí s matčiným odchodem ze světa. Tehdy ho také o pomoc požádá dávno mrtvý černošský chlapec Dennis, který ho zavede na odlehlé místo v želví rezervaci. Zde policisté odkryjí v kruhu rozmístěné pozůstatky šesti za živa pohřbených školáků, uprostřed nichž je sedmý. Ten byl ale na rozdíl od ostatních zastřelen a jeho kosti tady leží mnohem déle... Roykrýr více než třicet let starou záhadu a zachránit další možnou obět se snaží James Van Praagh s detektivkou Karen Condrinovou. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (17)

DonPedro 

všechny recenze uživatele

Televizní film inspirovaný životem a jednou z knih Jamese Van Praagha. Bez ohledu na to, je-li Van Praagh skutečně médium, hovořící s mrtvými nebo podvodník - solidní scénář, pečlivá režie i herecké výkony (především úsporný ale přesvědčivý Danson) strčí s přehledem do kapsy spoustu mnohem ambicióznějších projektů. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Smutne starnúci Ted Danson je mojim obľúbeným hercom od dôb sitkomu „Na zdravie!“ a dodnes ťažko znášam nespochybniteľný fakt, že, česť výnimkám (MADE IN AMERICA), mu nikto nedáva titulné úlohy. Nič to však nemení na tom, že ak to s ním nejaký režisér predsa riskne (GULLIVEROVE CESTY, LOCH NESS, ZACHRÁŇTE VOJAKA RYANA), nedopadne to zle. SKRYTÉ HLASY sa z diaľky mohli javiť ako Tedovo veľké sólo, rozlúčková Labutia óda: televízny priestor dlhý príjemné dve a pol hodiny, režisér pochádzajúci z ceneného hollywoodskeho klanu Gyllenhaalovcov, príbeh á la ŠIESTY ZMYSEL (k vete „inšpirované skutočnými udalosťami" sa nevyjadrujem) a zaujímaví hereckí partneri (Jack Palance, Queen Latifahová a Mary Steenburgenová... inak v civile Dansonova manželka). Čo môže „herec nižšej svietivosti“ chcieť viac? Výsledok sa bohužiaľ rozpadá pod tlakom slabého scenáru. ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Docela slušné herecké výkony, kamera, občas zmatený střih. Co mne na tomhle filmu nejvíc štve, že jde vlastně o promo skutečného Jamese Van Praagha, odhaleného několika médii (myšleno noviny, televize, rozhlas) jako podvodníka. JInak celkově skutečně pomalé, s několika málo zajímavými scénami, které však takhle nataženou délku nezachrání. ()

type_B 

všechny recenze uživatele

Tento film trpí pomalým tempem - a to především v první části. Nicméně má cenu se rozvleklými pasážemi i lehce televizním zpracováním prokousat. Závěr nabírá na obrátkách, všechny nitky se spřádají dohromady a rozuzlení ... překvapivé. Vše do sebe dobře zapadá, kriminální linie je opravdu dobře promyšlená. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Mne neznamy reziser Gyllenhaal sa rozhodol spolu s Ted Dansonom natocit film na sposob Shyamalanovho 6th Sense. A nedari sa to. Z principu kvalitny scenar potapa rutinna rezia, Ted Danson sa sice snazi, ale na Willisa z uz spominaneho filmu nema ani nahodou. No nic, kto si to pozrie, nic neziska, a kto to bude ignorovat, nic nestrati. 50 % ()

Galerie (12)

Zajímavosti (1)

  • Natáčelo se ve Vancouveru (Britská Kolumbie, Kanada). (BMW12)

Reklama

Reklama