Reklama

Reklama

Kdybys jen tušil

  • USA The Half of It
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Nesmělá jedničkářka Ellie pomáhá sympatickému sportovci Paulovi sbalit dívku jeho snů. Všechno se ale zkomplikuje, když se do ní Ellie zamiluje taky. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (89)

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Strašne dobre napísané dialógy. Aj postavy. Napríklad Paul, keď chce mať v emočne silnom okamžiku posledné slovo, radšej vetu ukončí výkrikom, pretože si uvedomuje, že je debil. Leah Lewis zas super hrá tú introvertku. Z diváckeho pohľadu by som tam radšej krehkú krásku o ktorú by som sa chcel starať (jak bývala v 80.tych rokoch Winona Ryder, alebo v 90.tych Moira Kelly), ibaže toto neni love story. Naopak, toto je ten o zlomených srdciach veriaceho malomesta, kde si coming out v kostole nemôžete dovoliť. A v tom, čím to chce byť, je to úplne presné. Naposledy tu tak dobre spracovaná teen komédia bola v The Edge of Seventeen, ktorá má ešte teraz, po 5000 hodnoteniach, na čsfd 71 percent; pretože užívatelia čsfd vedia oceniť kvalitu, rozoznať ju od fekálnej blbosti rovnakého žánru a podľa toho aj ohodnotiť. Nie, užívatelia čsfd nie sú ovce, vrátia ten film nad tých 70-75 percent kam patrí a ktorých na všetkých ostatných filmových weboch má. To len zo začiatku sa asi nechali strhnúť stádom. ()

Dejf4 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem trochu více pohodovější pojetí. Ale i tak jde o solidní žánrovku, která plyne přirozeně a velmi dobře pracuje s romantickou linkou a charaktery. Velké plus, že LGBT prvek je zde spíše v pozadí a neslouží jako hlavní bod snímku. Film se i dobře vyhýbá otřepaným klišé. Jen tomu zkrátka chybí trochu větší švih a intenzivnější zakončení. 6/10 ()

Reklama

hroubek 

všechny recenze uživatele

Příjemný menší film. Kdybys jen tušil má pohodové tempo, inteligentní humor a netlačí moc na pilu. Jde o ten typ filmu, který nemá potřebu se zalíbit diváků. To co film říká je upřímné, nenucené a celkově i dost příjemné. Trochu mě mrzí, že se nešlo více na dřeň. Postavy přes svou zajímavost nakonec nepřirostou k srdci, tak jak mohli. Na druhou stranu je film mnohem sympatičtější, než jsem čekal. Režisérka Alice Wu odvedla dobrou práci. Ústřední herecká dvojice si to na pohodu dává. Kdybys jen tušil je fajn menší film, který neurazí. ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Trochu jsem se bálo toho, že se holka zamiluje do holky a bude to trapné, ale nakonec mě to mile překvapilo, protože to takové vůbec nebylo. Naopak. Hlavně tam vůbec ani nešlo o pohlaví, spíš o vztahy mezi lidmi, budování přátelství, objevování sama sebe a to velmi příjemnou a přirozenou cestou. Dobře se na to koukalo, žádný cringe se nekonal, pěkně to odsýpalo. Pěkná podívaná ze střední v zapadákově. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Od Netflix je to pre mňa v podstate pozitívne sklamanie. Je daná mladá veľká slečna, ktorá je uzatvorená a pre peniaze si píše domáce úkoly ostatným (najviac ma v tom prekvapil podpora zo strany učiteľky literatúry). Všetko sa zmení po tom, ako ju mladý chalan poprosí, aby pomohol napísať milostný list pre dievča. Postupom času sa však ocitne v „milostnom trojuholníku“. Spôsob, akým na to išla A. Wu, nie je zlý. Príbeh je postupne vybudovaný, ale bez očakávaného emocionálneho vybuchnutia. To, čo vidíme, je spíš taký klasický postup bez väčšej sily. Trojicu L. Lewis / A. Lemire / Daniel Diemer však musím pochváliť, pretože v rámci možností podali sympatický výkon. Osobné hodnotenie: 74% (***) ()

Galerie (16)

Zajímavosti (2)

  • Filmovanie snímky prebiehalo na viacerých miestach v americkom štáte New York. Trvalo od 22. apríla 2019 do 31. mája 2019. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama