Reklama

Reklama

The Blue Umbrella

  • Indie Chatri Chor (více)

Recenze (4)

Andrea1717 

všechny recenze uživatele

Tak došlo na inokedy, dopozerala som ho, je to film o ľudskej túžbe, hľadaní možnosti naplnenia a následkoch. Má to myšlienku, ktorá je hlboká a núti človeka k zamysleniu. Tento film, tváriaci sa ako niečo umelecké, ma vôbec nezaujal a priznám sa, že som ho ani nedopozerala, šialene ma nudil a nemala som silu sa prinútiť ho dopozerať. Možno niekedy inokedy :-( ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Príbeh o modrom dáždniku je skutočne pekný. Ale pri jednoduchosti a triviálnosti deju to roztiahnuť na 90-minútový celovečerný film, bolo podľa mňa až príliš. Kľudne si to viem predstaviť ako taký krátky film, na ktorý by kľudne stačilo 20-25 minút. Tu bolo neuveriteľne veľa balastu a hluchých miest, ktoré pôsobili až lyrickým dojmom. A pritom pointa a posolstvo tohto príbehu je naozaj krásne. Ale bohužiaľ, v takejto forme až tak nevynikla... 3* ()

Ramanam 

všechny recenze uživatele

Moc pěkný film odehrávající se v indických horách. Opravdu kouzelné místo, z kterého vyzařuje klid a mír. To vše je ještě umocněno při dešti, či v zimě. Jednoho dne přinese vítr před jednu malou holčičku z nedaleké vesnice (výborně zahraná dětská role Shreyou Sharmou) modrý deštník. Zanedlouho se objeví skupinka turistů z Japonska, kterým patří a chtějí ho zpět. Nakonec ho ale vymění za dívčin amulet pro štěstí. Té ihned deštník učaruje a stejně tak i celá vesnice propadne jeho kouzlu. I zde se však najdou jedinci, kteří dívce tuto věc závidí a chtějí ji pouze pro sebe. Po čase naplněném radostí místních dětí i dospělých je deštník ukraden. Snímek provází moc hezká podkresová hudba a klasické písně i jejich zpracování cílí hlavně na děti. Celkově je to točeno zajímavým, až uměleckým způsobem. Pankaj Kapur, jako místní prodavač, ne příliš rovného charakteru, se role zhostil také výborně a sedl tam ukázkově. Žádnou super akci nečekejte, ani složitou zápletku, či opojný milostný příběh. Přesto tento příběh chytne za srdce a nechá nás unášet svým čistým pojetím v opravdu krásném prostředí hor. Jsem velmi spokojený s tím, jak se tak jednoduché vyprávění může tak hezky převést do filmové podoby. Hodnotím za silné čtyři hvězdy. ()

Remini 

všechny recenze uživatele

Pekný film, ktorý zaujme najmä krásnymi lokáciami, hudbou a kamerou. Bol síce pomalý, ale občas aj to dobre padne. Posledných 20 minút som som sa cítila trochu nepríjemne - koniec bol potom o to krajší. ()

Reklama

Reklama