Reklama

Reklama

Yung Lean: In My Head

  • Austrálie Yung Lean: In My Head (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Film sleduje Leanův vzestup ke slávě a zároveň stírá hranici mezi realitou a jeho vlastní bujnou fantazií. (LUKICKK)

Videa (1)

Trailer

Recenze (4)

Splasher 

všechny recenze uživatele

We RTZ now, aneb k S A D B O Y S a Drain Gang jsem se dostal přes Dota2 scénu. První půle rozebírá pohledem Jonatanova okolí události až do zlomového okamžiku v Miami. V druhé půli už se ke slovu více dostává i samotný JLH. ()

Reklama

Radyss 

všechny recenze uživatele

Dá se říct, že i já původně objevil Leana na youtube s absolutně jiným soundem oproti ostatním, když byly venku první dva tracky.Yoshi city změnilo náš pohled na rap jako takovej. Chtěli jsme se oblékat jako oni a zažívat rave jako oni. Jonatan ovlivnil novou vlnu interpretů v České republice a kdo tvrdí opak, je naivní blázen. Škoda, že prorazit jako dítě si bere svoji daň. ()

ink flo 

všechny recenze uživatele

Celkem definující je, že když se režisér tohoto dokumentu poprvé setkal s Leanem, tak zjistili, že oba milují dokument "The Devil and Daniel Johnston" o životě dalšího hudebníka, který má s tím jeho styčný bod v tom boji s duševní poruchou. Yung Lean se objevil jako zjevení/indigové dítě kombinující to, co okoukal u svých oblíbenců v US trapu (Lil´B) se snovýma cloud/vapor instrama a projevem, u kterýho si nikdo nebyl jistej, jestli je to mazaná ironie, nebo to myslí vážně. Postupně se z tohoto zvláštního úkazu ze Švédska stala senzace. Takže parta puberťáků vyrazila na US turné pod vedením hamižného managera a jeho syna. Spousta vystoupení a drog kulminovala v jednu noc, kdy asi museli evokovat zajímavý věci, protože výsledek byl, že se během ní jeden zabil a druhej zbláznil. Když ho Leanův kolega našel s namalovanou maskou na obličeji a pořezanýho v koupelně, tak se mu podíval do očí a prý viděl, že už to není on. Syn managera na xanaxu měl mezitím autonehodu. Imho to, co rozhodlo o tom, kdo z nich tu noc přežil a kdo zemřel, byl jejich záměr - ten manažer byl syn chlápka, kterej otevřeně přiznal, že mu šlo jen o prachy, chtěl se svést na slávě naivních puberťáků a ten syn byl bohužel součástí toho záměru (možná ne uplně uvědomovanou). A Leanův záměr byl čistej - kreativita, předávat ty věci ostatním, proto měl na své straně i jiný síly. Je to takovej archetypální příběh "Wounded healera" a Fénixe povstávajícího z popela (nakonec se po dvou atakách ukázalo, že ty psychózy byly příznaky bipolární poruchy), každopádně dobrej čaroděj. Vzhledem k tomu, co reportují jeho fanoušci (jak jim zachránil život, jeho hudba a texty k nim promlouvají a pomáhají jim pochopit a zvládat vlastní emoce atd.), tak to, co se děje na pozadí jeho aktivit, je možná daleko hlubší, než se může zdát na první pohled :-). Je fascinující, že někdo dokáže channelovat tyhle věci v tomhle zdánlivě jednoduchým a povrchním "pop" hávu, díky čemuž je to široce přijatelný. Hodně výstižný bylo, jak tam někdo řekl, že Lean je stará duše v mladém těle. Tam bylo očividný i z těch záběrů, když byl děcko, že ho v té kreativitě rodiče celou dobu podporovali + on už od mala pořád něco psal a ten směr byl jasnej od začátku. Vzhledem k tomu, kolik toho už ve svým věku stihnul, tak o něm asi ještě uslyšíme :-) https://www.youtube.com/watch?v=6wgFliyJ4Bk ()

Galerie (7)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama