Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Dva kamarádi propadnou kouzlu o bohatství a ukradnou Leprechaunovi jeho milované zlaťáčky. To ale neměli dělat. Jeden z kamarádů je zabit a jen ten druhý vyvázne, skřet byl totiž na poslední chvíli zaklet jakýmsi medailonem. O pár let později umírá i druhý z kamarádů a zlaťáčky se opět dostávají do špatných rukou. Probouzí se i smrtelně nebezpečný skřet, který chce svůj poklad dostat zpátky, a tak vraždění může pokračovat. (Chupacabre)

(více)

Recenze (19)

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

4/10 "Lep in the hood, that is no good!" Ach večná to pravda bola povedaná na záver piesne na konci filmu, ktorý si odrapoval samotný Leprechaun - a zďaleka to nebolo také vtipné, ako si myslíte. Po otrasnej vesmírnej časti mu návrat na zem prospel, ale viete ... medzi slepými je jednooký kráľom. Zďaleka už nedosahuje kvalitu prvých troch dielov. Leprechaun sa na obrazovke ukazuje sporadicky a väčšina deju sa venuje parte gangsta niggaz rapperov. Napriek tomu, že túto komunitu nemusím, pár dobrých narážok sa našlo a celkom som sa bavil. Ale zase je tu aj dosť nudných pasáží. Z mne nejasného dôvodu sa pán režisér snaží aj seriózne strašiť ... a verte, že mu to vôbec neide. Navyše dej je taký čudný zlepenec predošlých častí a nových vecí v sérii (píšťala). Ale Warwick je cool. Správny fanúšik to musí vidieť už len z povinnosti. PS: môj rebríček ságy L6, L3, L2, L1, L5, L4 ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Již tak dost průměrná Leprechaunovská série, dostala po nepříliš povedené čtyřce další menší direkt. Ani pětka totiž nedokázala navázat na slušnou kvalitu prvních třech dílů (které byli alespoň průměrnou podívanou). V té době se pomalu rozjížděla ona potřeba ukázat, že i černoši umí kromě hudebních stylů Rapu, Hip hopu, Jazzu, Blues a Reggae rovněž točit filmy různých žánrů a v nich samozřejmě propagovat i svou hudbu. Tento kousek sice natočil běloch, ale herecké obsazení bylo až na pár výjimek tmavé pleti. Což o to, to by mi ani nevadilo, znám mnoho výborných herců i zpěváků (černochů), ale k velkému obohacení této série to tedy nevedlo. Tvůrcům přičítám k dobru, že se rozhodli zcela ignorovat díl ve vesmíru, ale ona tato série celkově házela bobek na předchozí filmy. Zde se však dočkáme alespoň několika podobných prvků a to především díky medailonu, který dokáže Leprechauna proměnit v nehybnou sochu a pak se zde nezapomnělo ani na účinky čtyřlístku. Jelikož se však celý scénář (příběh) točil v duchu „gangsta stylu“ nesmí chybět porce přestřelek, rapu, jointů a samozřejmě sprosté mluvy. Takže slova typu „Negr, Hey, Man!, Motherfucker“ jsou tu používány téměř pořád. Jenže diváky stejně nejvíc zajímal sám Leprechaun a toho tu bylo na můj vkus dost málo. Ještě štěstí, že lstivý skřet nedělá rozdíly mezi rasami a tak se i zde dočkáme několika zajímavých mordů v jeho podání. Na úkor hlavních hrdinů byl však odsunut na vedlejší kolej a nedostal tolik prostoru, kolik by si rozhodně zasloužil. Tento díl tak hodnotím úplně stejně jako čtverku. Opět šlo o podprůměrnou podívanou, která nám sice nabídne několik zajímavých pasáží a menší dávku černého humoru, ale jinak žádná sláva. Leprechaun však nikdy nebude patřit mezi mé oblíbené postavy ani série. 40% ()

Reklama

Joker Punx 

všechny recenze uživatele

Pátý díl Leprechauna s názvem - Leprechaun in the Hood. První negerský díl :D Parta tří negrů co se snaží prosadit jako rapoví umělci a jeden pasák zmrd Mack Daddy (Ice-T) jim v tom brání. Jako poprvé jsem se divil že jsou v tomhle dílu jenom samí negři a ještě tam zpívaj hip hop :D Což v týhle sérii nikdy nebylo, ale jak jsem to viděl, tak se mi to fakt zalíbilo jak Leprechaun morduje černý :D Je to i docela prdel a ten rap mi tam ani nějak nevadil když to bylo o negrech. Dobrý hlášky ve filmu, gore v pohodě a Warwick Davis jako vždy skvělej. Úplně jiná atmosféra než první díly, ale líbilo se mi to hodně. Je mi u prdele v jakym je to prostředí, hlavně že Warwick Davis je pořád ten dobrej Leprechaun a baví. Byl jsem rád za každej díl s nim :) Jo a náš malej skřet si na konci filmu taky zarapuje :D ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Je skoro logické, že film naprosto přehlíží minulé tragické vesmírné dobrodružství a zápletkou (zkamenělým Skřítkem a hlavně talismanem, který ho svazuje) to částečně navazuje na Las Vegaské dobrodružství. Až na pár bílých kočiček jako klubové roští a samozřejmě Leprechauna prakticky čistě černošská záležitost a ještě k tomu v gangsta rapovém podání. Což může někomu vadit, jiným to může přijít alespoň zábavné. Je ale fakt, že hlavní negativum série, tedy suché, tragické a v podstatě hloupě debilní postavy (mimo Leprechauna), zde opět zpívá vrcholové árie. Ta banda raperů je k uzoufání, jejich rap stojí za starou bačkoru, v battlu by je vyfuckoval kdejaký školou povinný smrkáč od nás z parku (samotný Leprechaun jim to v závěru nandá naprosto s přehledem), hlavně že se vidí za úspěšné hvězdy. No a Ice T je... on ale vlastně asi nikdy jiný nebyl. Ale s bejsbolkou schovanou v afru je aspoň zábavný. Opět a znovu obecnou slabost zachraňuje trpaslík sám, i když i jemu už začíná docházet dech. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Tak a pátým dílem přichází co muselo přijít. Z Leprechauna se stala pořádná sračka. Troufám si říct, že žádná hororová série nepřežila rok 2000 bez újmy a ústupu z kvality, ale Leprechaun ztratil všechno, co ho dělalo zajímavým. Skřítek se na plátně skoro neobjevuje a většinu filmu sledujeme trojici totálně nesympatických negrů, kteří sní o své hiphopové slávě a rapují a rapují a rapují. Proti dobrému hiphopu nic zas tak nemám, ale tohle rvalo uši. Kromě toho zmizel v podstatě veškerý humor i nápadité vraždy, dokonce dobrá půlka smrtí se odhraje mimo záběr jak v nějakým laciným seriálu. Mno a ten zástup zombie-holek jsem taky moc nepobral. Zkrátka nezábavné sračkoidní pokračování. ()

Galerie (68)

Reklama

Reklama