Reklama

Reklama

Natočeno podle neuvěřitelně skutečného příběhu, film osvětluje i ta nejtemnější místa. Po záchraně mladého chlapce před nelítostnými obchodníky s dětmi se federální agent dozví, že chlapcova sestra je stále v zajetí, a rozhodne se vydat na nebezpečnou misi, aby ji zachránil. Když se mu krátí čas, dává v práci výpověď a vydává se hluboko do kolumbijské džungle, nasazuje svůj život, aby ji osvobodil od osudu horšího než smrt. (bianci)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (97)

Fr 

všechny recenze uživatele

TADY JE PÁNOVÉ MŮJ JARNÍ VZORNÍK…“  To se takhle sešlo několik podnikavejch hlav - a nebyla to náhoda, že zrovna v Latinský Americe… Ale tady nejde ani tak o ně. Hlavní je postava Tima Ballarda, kterej po nich jde! Hele… herci nic moc. (Teda až na ty děti. Kurva, fakt to jen hráli, jo?) Ale z nenápadnýho filmu se se vyklubal sympatickej a alarmující příběh o statečnosti - co na tom, že to přesně takhle nebylo! Film byl natočenej s nějakým cílem a ten byl splněnej, takže jestli znáte nějakýho pedáče… Trochu mě mrzí, že konec je tak jako by nic. To si fakt jako myslíte, že ty děti… /// -------------- POD ČAROU: ------------------------------------------------ 1.) Přestože film nezmiňuje žádné konspirační teorie hnutí QAnon, někteří kritici obvinili tvůrce, že ho skrytě propagují. Toto hnutí prosazuje myšlenku, že elity, které vládnou světu, uctívají Ďábla a zneužívají děti. Více se můžete dozvědět v dokumentech „Q: V oku bouře“ nebo „QAnon: The Search for Q“. 2.) V USA u filmu funguje služba „Pay It Forward“. Jde o to, že každý může předplatit vstupenku jinýmu, třeba cizímu člověku. Cílem studia jsou 2 miliony takto předplacených vstupenek, protože právě tolik dětí je každý rok předmětem obchodování. 3.) Thx za titule „djbeton1“. ///                         PŘÍBĚH  *****  HUMOR  ne  AKCE  *  NAPĚTÍ  * ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Film, který pracuje s velice ožehavým a citlivým tématem, ale který úplně nefunguje sám o sobě. Sound of Freedom vzbudil nemalé rozpaky, ale pod obří kontroverzí se skrývá průměrný film, který v první třetině tlačí na city, ale rozbrečet dokáže maximálně ženy v domácnosti případně ty diváky, pro které je filmovým vrcholem drama z Hallmarku. Jako thriller film nepřináší dostatečné napětí a jako životopisný film je zase šíleně zkratkovitý a zjednodušený. Co vše pozvedává z ubuleného TV snímku je kamera, která se sice na sílu snaží o wallpaperové momenty, ale je skutečně tím jediným, co připomene film, který si zaslouží promítání v kině. I přes veškerou kritiku se nejedná o vyloženě špatný film, ale jeho důležitost je pouze v tématu a ne ve zpracování. 50% ()

Reklama

movieband 

všechny recenze uživatele

Nepříjemný a silný film. Bohužel se najdou lidi, ne jen v internetovém prostoru, kteří budou celou situaci shazovat do konspirace, nesmyslu a katolické agitace. Takových je mi líto. Protože, i kdyby SoF nebyl natočen, pořád by se stačilo jen podívat na statistiky zmizelých dětí a statisticky prokázané obchody s dětmi v sexuálním průmyslu, nejen v US. Lidem, kteří zpochybňují i tahle tvrzení... Přeju asi fakt hezký život. K filmu - výborná práce. Nedivim se, že hlavounům z filmového průmyslu autoři šlápli na kuří oko. ()

bobstock 

všechny recenze uživatele

Film s poselstvím pro svět jakožto názorná ukázka dennodenní rutiny všelijakých mafiánských spolků a kartelů v koutech divoké Střední a Jižní Ameriky. Policisté se snaží jenž smutného obchodu s lidmi je tolik, že nepotřou možná ani desetinu. Film podle skutečného příběhu ukazuje záchranu části malých obětí tohoto nekalého obchodu a ukazuje, že boží děti nejsou na prodej. Režisérovi Monteverdovi záleželo na emočním prožitku a lítosti nad obětmi, ale zároveň jsou činy za oponou, abychom se úplně nezhnusili při první scéně. Zábavnou stránkou filmu byla hysterická posedlost konspiračními teoretiky, kteří to hejtovali kvůli všelijakým zednožidářských praktikám včetně tajných spolků boháčů a politiků, kteří si nechávají unášet děti, aby z nich pak vymačkávali adrenochorm a pili v jeskyních potajmu jejich krev. Tihle přepólovaní blázni bohužel neskončej ani po smutném uvědomění, že film vypráví jednoduše o sexuálním zneužívání neplnoletých. Stejně tak byla hejtována i nedostatečná distribuce do kin, kvůli utajení zlých nacistických podzemních základen na Ukrajině a iluminátských spolků. K mému překvapení i tohle v konečných titulcích vysvětluje v osobním proslovu herec James Caviezel. Prostě dostat ten film alespoň u nich v kině stálo mnoho sil 5 let zaříkání a hromady peněz a už neměli na celosvětovou distribuci. Prostě takhle prosté to je. Jenže, vysvětlujte to lidem, co věří na britské královské reptiliány, placatozem a kouzelné quantové fény za tisíce eur..  70% ()

xLIGHTx 

všechny recenze uživatele

Snímka s dobrým posolstvom a zámerom. Spracovanie obchodovania s deťmi, s pedofíliou je tu dosť krotké, aby to bolo ako tak prijateľné a zvládnuteľné pre diváka. Film sám o sebe zase nič extra nie, taký  priemernejší, ale cennou je jeho téma, ktorú otvára a vlastne snaží sa o akúsi motiváciu bojovať s touto zvrátenosťou vo svete. (Inak, ako lepší a silnejší mi príde poľský Small World, ale ten je zase drastickejší, pesimistickejší a je z európskeho prostredia.) Jim Caviezel s jeho spirituálnym feelingom sedí do svojej role ako uliaty. Mira Sorvino po staršom TV dvojfilme Human Trafficking opäť po rokoch v snímke o  obchodovaní s ľuďmi. Sound of freedom nie je najkratší, zase na druhú stranu niektoré plytšie, prázdne filmy bez hlbšieho posolstva majú omnoho väčšiu dĺžku, takže prižmúril by som oko. Ostáva len držať päste tomuto projektu a jeho tvorcom. Za tri hviezdičky, ale vzhľadom na guráž tvorcov pustiť sa do tejto prehliadanej, bolestivej a možno aj trochu tabuizovanej témy a za to, že to má veľmi dobrý cieľ, tak mierne nadhodnocujem, za štyri. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (10)

  • Film vychází ze skutečného příběhu Tima Ballarda (Jim Caviezel), který v roce 2013 založil neziskovou organizaci Operation Undeground Railroad bojující proti obchodu s lidmi. Na rozdíl od filmu se ve skutečnosti sám nikdy nevydal do džungle, primárním cílem nebylo zachránit holčičku, ani kvůli tomu nezabil člověka. Mezi 123 zachráněnými osobami ve více samostatných operacích bylo 69 dospělých, nešlo tedy pouze o děti. (raininface)
  • James Caviezel (Tim) uvedl, že když mu Eduardo Verastegui ukázal poprvé scénář, hned mu zároveň oznámil, že nikdo, komu roli nabídl, předtím nechtěl být s timto filmem nikterak spojovaný. James si tímto možným otřesem kariéry prošel už při účasti na kontroverzním projektu Umučení Krista (2004) s Melem Gibsonem, kde se na filmu podilel dle svých slov pro Boha, ve kterého sám hluboce věří, a proto pro něj není těžké vyslyšet žádné jeho volání. (Cooller)
  • James Caviezel (Tim) v rozhovoru na YouTube s Jordanem B. Petersonem uvedl, že sám má 3 adoptované děti z Číny a nejen díky tomu má v povědomí nebezpečí, které dětem hrozí, a proto do tohoto projektu původně šel. (Cooller)

Reklama

Reklama