Reklama

Reklama

Kulový blesk

TV spot

Obsahy(1)

„Máňa říkala, že to není směroplatný..." „Kulový blesk" je největší akce v dějinách stěhování. Bytová dvanáctisměna, orgranizovaná JUDr. Radostou, vyžaduje dokonalou koordinaci. Tu však narušuje celá řada komplikací. Neustálé váhání báby Jechové, svatba postarších snoubenců Fliegera a Opatrné a nakonec i opilecké řádění skupiny pod vedením doktora Knotka. To vše a další problémy doženou ustaraného Radostu k ďábelské improvizaci až za hranicí zákona... (Bohemia MP)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (638)

kinej 

všechny recenze uživatele

Kulový blesk učitě spadá do zlaté éry české komedie. V té době humor dělali lidé co to opravdu uměli, což už dnes bohužel není pravda. A i kdyby tento film byl ve své době horší než ostatní, a on není, tak by nabyl hodnot plynutím času, vzhledem k tomu co se točí dnes. Je zde ceůá skvadróna prvotřídních herců a skvělý scénář. Také se mi líbila ústřední melodie. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Nějak jsem k tomuhle filmu nemohl najít tu správnou cestu. A...po letech jsem se opravdu pobavil! Jasně nejkrásnější postavičkou je Milada Ježková v roli vrtošivé babky. Její věta, která mi jako jedna z mála kdysi utkvěla v paměti: to je krásná půdička, tady se mi to bude věšet!, je dnes již nesmrtelná a na šálek výborné brazilské kávy mě také zve kdekdo... A tak nádherně zdevastovaného Josefa Abrháma jsem viděl snad už jen ve Svatební cestě do Jiljí... ()

Reklama

Praxis 

všechny recenze uživatele

Geniální šílenou dvanáctisměnu bytů jsem viděl teprve teď. A je to napěchované jedním gagem za druhým včetně legendárního Máte sklep a Máňa říkala, že to neni směroplatný. Jedno z těch stěžejních děl autorské dvojice S&S, které táhne celá plejáda tehdejších herců v čele s Hrušínským i nejznámější neherečky Milady Ježkové. Přesto všechno považuji Vrchní Prchni za to lepší, kde hlavní roli hraje Abrhám. ()

Greg 

všechny recenze uživatele

"To je ale pěkná půdička. Ta se vám povedla. Tady se mi to bude věšet." Další z řady výborných komedií z pera mistrů Smoljaka a Svěráka. Na ně mi připadalo ve filmu hodně černého humoru, což ale vůbec nebylo na škodu. Povedený film o největší akci v dějinách stěhování je plný výborných hlášek, situací a hlavně úžasných herců, z nichž vyniká hlavně Ladislav Smoljak se Zdeňkem Svěrákem a i Rudolf Hrušínský a Josef Abrahám podali velmi slušný výkon. Určitě si ho rád pustím ještě několikrát a velmi rád dávám plné hodnocení. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No cekal jsem trosku vic, ale rozhodne nadprumer. Ve filmu nechybi skvely hlasky a originalni a vtipny napady, i samotnej napad na stehovaci akci je fajn, ale problem je, ze krome tohohle, je celej film takovej dost jednoduchej a krapet prazdnej. Na druhou stranu, tech 80 minut utece, ze ani clovek nevi jak. A dale je tu skutecne hvezdne obsazeni, jen krapet zamrzi, ze se dej hlavne zameruje na Abrhama, treba Sverak nebo Smoljak si vetsi pozornost zaslouzi. Taky mohlo bejt ve filmu vic problemu se stehovanim, takle to az na par zadrhelu jede docela bez problemu, ale i pres tu kritiku jsem se dobre bavil. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (42)

  • Na diagramu akce Kulový blesk II. v závěru je zobrazena čtyřiadvacetisměna. Jsou na něm jména členů štábu. (gjjm)

Související novinky

Zemřel Josef Abrhám

Zemřel Josef Abrhám

17.05.2022

České nebe se rozrostlo o další velkou hvězdu, ve věku dvaaosmdesáti let totiž zemřela jedna z nejvýraznějších postav naší kinematografie, Josef Abrhám. Oblíbený herec se poslední dobou bohužel… (více)

Reklama

Reklama