Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Studenti druhého ročníku jednoho pražského gymnázia jedou na povinný lyžařský kurz. Nikoho příliš netěší, že hlavním vedoucím je přísný profesor Karda, který vzal s sebou dceru Mariku. Kromě Kardy tvoří dozor mladá učitelka Hanka, zkušená a skeptická učitelka Boženka a pohledný instruktor Vláďa. Od počátku kurz provázejí drobné konflikty. U Vikyho Cabadaje, který je vůdčí osobností třídy, najde Karda rozbitou láhev vína. Hned první večer se po večerce kluci vydají na dívčí pokoj a profesor je málem přistihne. Další den začíná výcvik, ale také zápolení mezi Vikym, Radkem a Karlem o Maričinu přízeň. Té se však líbí instruktor, a tak se jejich snahy soustředí na to, jak Vláďu znemožnit. Zatímco se ho snaží vyšachovat, má Karda problémy s věčně opilým kotelníkem, který odmítá topit, protože má koks složený před chatou. Kardovu žádost, aby mu pomohli uhlí složit, kluci odmítnou. Potom se však domluví s kotelníkem, že jim za složení obstará alkohol. Když pak Karda odjede na celý den a noc mimo chatu, využijí příležitosti a benevolence učitelky Hanky a uspořádají v kotelně tajný mejdan. Karel se opije do bezvědomí, a když jej ostatní najdou ve sněhu, zavolá Radek i přes nesouhlas ostatních učitelku. Ta začne případ vyšetřovat, ale všichni předstírají, že o ničem nevěděli, a nechají v tom Radka samotného. (TV Nova)

(více)

Recenze (612)

sportovec 

všechny recenze uživatele

Klasiky nikdy není dost. Psát donekonečna o přednostech tehdejší tvorby, o specificích doby dnešní a tehdejší, o kvalitní režii, výborných hereckých výkonech, krásných krajinných záběrech atd, atd., postrádá věcný smysl. Psát donekonečně znamená totiž to nejhorší, co si lze představit: opakovat se. Pohled na tehdejší mladé - dnes už i dost nemladé herce - je dalším z těch skličujících příkladů, které vypovídají tolik a tak jednoznačně o tom, že točit dobré filmy pro mladé předpokládá nejen alespoň základní profesionalitu, ale i cosi navíc ... , cosi, co lze nazvat srdcem, svalem, který je i symbolem. A také citem a láskou k tématu, tedy tím vším, co, prolne-li se v ideálním tvaru, přerůstá do skutečného umění. A tím MACHŘI opravdu jsou. I s těmi tak trochu kopretinovými SNĚŽENKAMI. ()

Bauer 

všechny recenze uživatele

A tak nevím, zda-li si to zaslouží místní vysoké hodnocení. První polovina je skvělá ale ta druhá je nic moc tedy. Věřím, že ve své době to musel být hit a muselo to být něco nového ale v dnešní době je to slabší. Se svými 3* si zde budu připadat jako vetřelec ale mně to až tak neoslovilo. Jako samozřejmně je to pohodová komedie z prostředí studentů druhého ročníku, což je mi momentálně hodně blízké. Najdou se zde legendární hlášky, které se zcela jistě používají i v dnešní době. A ty studenti? No tak ty byli na pěst a to tak, že celkově za všechno. Zejmena tedy děvčata mi byla velice nesympatická a navíc ošklivá. Jedina ta trojce kluků tam byla sympatická. Jan Antotnín Duchoslav (Viky), Václav Kopta (Radek) a malý, roztomilý Michal Suchánek (Karel), který hlásil o sto šest. Z dospělých herců stoji za reč snad jen Brzobohatý a Feinmanová. Česká a průměrná komedie s označením "teenage"! ()

Reklama

Mia... 

všechny recenze uživatele

Úžasná komedie ze studentských let. Nádherné duchaplné věty, které chytají za srdce a nutí druhé přemýšlet, jako například: S tím, čeho se na nás dopustili druzí se už nějak vyrovnáme, horší je to s tím, čeho jsme se na sobě dopustili sami. Natočeno v roce 82 a každý si řekne, že je to jako tam odjet dnes, stejné průšvihy, stejná zábava. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Klasická česká komedie o mladých, která se liší v tom, že nabrala až kultovní status díky svým hláškám a postavám, což do dnes nedokážu plně pochopit:). Podle mě nic nadprůměrného, pouze slušně odvedená práce. Asi jsem jeden z mála, kteří nebyli poskvrněni "krásou" Evičky Jeníčkové nebo již klasickým machrováním Honzy Antonína Duchoslava. I když je pravda, že se vždycky zasměji, když uvidím Michala Suchánka v těch velkých brýlích... ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Ked' som to videl prvý krát, zhruba tak pred 40timi rokmi, váľal som sa od smiechu, ale i mal ťažkú depku z toho záveru. Dnes, s odstupom času, ponechávam hodnotenie kvôli nostalgii  k detstvu, v ktorom som vyrastal a kvôli dobe, kedy leto bolo letom a zima naozajstnou zimou. Pohodová coming -of - age dramédia z môjho pohľadu. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (40)

  • Niektoré zimné zábery sa natáčali až o niekoľko mesiacov neskôr, za lyžiareň poslúžila barrandovská rekvizitárňa a izby učiteliek sa filmovali ako úplne posledné v pražskej ubytovni pre stavebných robotníkov. (Raccoon.city)
  • Film sa natáčal na niekoľkých horských chatách, konkrétne v Moravské boudě v Krkonošiach alebo na chate Smetánka v Peci pod Sněžkou. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama