Reklama

Reklama

Na nože: Glass Onion

  • USA Glass Onion: A Knives Out Mystery (více)
Trailer 3

VOD (1)

Proslulý detektiv Benoit Blanc vyrazí do Řecka rozmotat spletitou záhadu, ve které figuruje jeden miliardář a nesourodá parta jeho přátel. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (588)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Vítejte, parto. Nedáte si pŕed vraždou koktejl?" Já bych si s dovolením dal. Rád totiž poválím na jazýčku něco chutnýho, když se dobře bavím. A tohle mě bavilo, i když to mělo do rafinovaný detektivky dost daleko. Jenže když strejda Google praví, že nejlepším světovým detektivem je Benoit Blanc, tak si to s ním užijme. Narušujme, vydělávejme, vražděme i objasňujme. A bavme se. Mě nejvíc bavil internetovej bojovník za práva mužů Duke, skvěle se mi dívalo na Whisky a vtípek se Serenou byl skvělej. Takže za mě to byl fajn nenáročnej filmovej  večer. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Po třech letech nám Rian Johnson opět naservíroval tuhle šílenou detektivku plnou exotů vedených Danielem Craigem. Tentokrát se kromě skutečné vraždy řeší i vražda fiktivní a přesuneme se na řecký ostrov. Tam se sejde skupinka individuí vedených Edwardem Nortonem imitujícím Muska. Po čase začnou vycházet staré křivdy a všichni se začnou obviňovat. Kdo měl motiv a kdo je vrah? Opět tu najdeme zajímavé zvraty a postupně se vše odhaluje. Jen už je těžší překonat úroveň jedničky. "Dodám vám kapku odvahy," ()

Reklama

Superpero 

všechny recenze uživatele

Okouzlení z prvního dílu je pryč, přesto se jedná o dobrou zábavu a hru s divákem, když přežijete dost dlouhý úvod, kde jste vhozeni mezi bandu nesympatických postav v těžko uvěřitelné situaci. Vše se ale svým způsobem vysvětlí a každá podivnost má svůj účel. Z osazenstva mě nejvíc pobavila Kate Hudson, jejíž hlášky hloupé pipiny jsou opravdu vtipné. V oddělení ženského půvabu vládne ta mladá kost. 70% ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Rian Johnson je šéf. Skleněná cibule zdárně pokračuje v oživování pravidel staré detektivní školy a Daniel Craig si Benoiat Blanca pořád neskutečně užívá. Samozřejmě je moment překvapení v tahu a člověk tak některé zrady tuší. Herecky se sešla zajímavá parta i když na tu původní z jedničky rozhodně nemá. Edward Norton se v těchhle rolích vyžívá a Kate Hudson je zábavná, ostatní spíš podporují skvěle napsaný scénář. Prostředí řeckého ostrova oživeného hig-tech hogo fogo vybavením (nekuřácká zahrada) i uměleckými díly je působivá stejně jako sama Skleněná cibule. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Rian Johnson si ve "Skleněné cibuli" podobně jako v jedničce pohrává se žánrovými očekáváními, zároveň ale zůstává věrný klasickým christiovským whodunnit příběhům. Odbydu-li hned ze začátku výtky, tak bych film zkrátil - zejména v rozvláčnějším intru, které i tak mile parodovalo různé CSI a degradovalo hledání clues, ale i v závěru snímku, který mi po odhalení zločince přišel už moc natažený. Nicméně samotné vyšetřování (včetně zásadního flashbacku a počínaje úžasně vygradovanou sekvencí před vraždou) mě zcela upoutalo a zaměstnalo mé (zrezivělé) "šedé buňky mozkové" až do finálního rozuzlení. Johnson ani ve druhé detektivce, která mj. nestydatě laškuje s Knoxovým pravidlem č. 10, rozhodně neztrácí dech a nabízí další napínavý a nepředvídatelný krimipříběh se spoustou nápaditých momentů (ať už šlo o "obsazení" Angely Lansbury, postavu Derola, Da Vinciho veledílo či všudypřítomné "gong"). ()

Galerie (347)

Zajímavosti (28)

  • Jessica Henwick si myslí, že svoju rolu Peg dostala z morálnej povinnosti a nie pre herecké schopnosti. S režisérom Rianom Johnsonom sa strela už niekoľkokrát na projektoch, ktoré robil, no nikdy je neobsadil. Jessica má pocit, že tentokrát jej to všetko vynahradil. (Arsenal83)

Související novinky

Třetí Na nože dostalo název a nabírá obsazení

Třetí Na nože dostalo název a nabírá obsazení

28.05.2024

Detektiv s výrazným jižanským přízvukem, Benoit Blanc, se vrací řešit nový podivuhodný případ... svůj zatím nejnebezpečnější. Jak už bylo dříve avizováno, z chválené detektivky Na nože režiséra Riana… (více)

Rian Johnson už pracuje na třetím Na nože

Rian Johnson už pracuje na třetím Na nože

16.10.2023

Režisér a scenárista Rian Johnson (Star Wars: Poslední z Jediů) zaznamenal se svou detektivkou Na nože takový úspěch, až to vedlo k akvizici práv Netflixem a objednání hned dvou pokračování. To první… (více)

Leden plný seriálů

Leden plný seriálů

04.01.2023

Nový rok znamená samozřejmě taky nálož nových seriálů a hned v lednu začneme zjevně zostra. Hollywood totiž odmítá zpomalit, a tak nás už zkraje roku čekají jedny z nejvýraznějších počinů… (více)

Reklama

Reklama