Reklama

Reklama

Na nože: Glass Onion

  • USA Glass Onion: A Knives Out Mystery (více)
Trailer 1

VOD (1)

Proslulý detektiv Benoit Blanc vyrazí do Řecka rozmotat spletitou záhadu, ve které figuruje jeden miliardář a nesourodá parta jeho přátel. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (588)

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Když se podívám na to, jak je zde film hodnocení, tak se trochu bojím přiznat, že se mi film líbil, jakože fakt líbil. Už od začátku, jak se snaží postavy dostat do krabice, až po finální narušení, tenhle film mně bavil, to jak je příběh napsán, to jaká je chemie mezi postavami a celkové rozuzlení, kdy sem očekával promyšlený zločin a ten sem nedostal. Ta nepromyšlenost s jakou vrah operoval, byla tak hloupá, tak absurdní, tak náhodilá, až to bylo geniální, bylo to zase něco jiného, než má většina kriminálek. Ale co se mi od začátku filmu líbilo, bylo to že sem začal všechny postavy, až Blanca podezírat, na každého sem se díval, jako na potenciálního vraha a říkal sem si, jaký může mít motiv a postupné odhalování, bylo prostě skvělý. Film mně vůbec nenudil, protože to jak se s každou scénu objevuje něco nového, ať už jde o konflikt mezi postavami, či o to že Blanc někoho rozhodí a nebo že se objeví, něco co celý případ, staví do nového úhlu, je toho tady spousta, díky čemu mně film nenudil. A jediné co bych, co bych mohl kritizovat, bylo to že jednička byla více vtipnější, tady to neni tak vtipný, nebo mi to aspoň nepřišlo, ale je to jedno, protože ten film krásně odsejpá. Daniel Craig je ve své roli, vyloženě skvělý a doufám, že vznikne další pokračování, protože Blanc je opravdu zajímavá postava. Takhle čistou pětihvězdičku, bez nějakých výtek, sem už dlouho nedal. ()

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Po třech letech snad první film, během kterýho jsem neměl ani na zlomek vteřiny potřebu čumět do mobilu. Jenom jsem užasle civěl na všechen ten bizár a absurdno (I když to není zdaleka tak nepředvídatelný, jak by chtělo - komplexita scénáře není v ději, ale v drobných detailech). Pink Panther meets Murder by Death a potomkem je Glass Onion – rebel, co narušil systém! Snad se z toho Netflix do budoucna poučí. ()

Reklama

Arbiter 

všechny recenze uživatele

(spoilery) Jestli jsem tomu rozuměl dobře, detektiv Benoit Blanc byl z Covidu tak trochu v prdeli a případ fakticky vyřešila učitelka ze základky, protože se zlískala kombuchou a hodila těkavou látku do ohně aniž by věděla, jeslti to nezabije všechny v místnosti. A mezitím detektiv, který ji do toho vmanipuloval, kouřil doutník v bezpečné vzdálenosti na pláži. Ok. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

A tak pan Janoušek podruhé vytáhl nože. Tentokrát však totálně tupé, zubaté, zrezlé a se zaschlým hovnem na čepelích. Ty tam jsou hravost, spád a nepředvídatelnost jedničky, nonšalantně odkazující na nejlepší kusy Kristovy Agáty. Na prvním dílu bezohledně parazitující, typický netflusovský rychlokvašný eintopf kauzálního kokotismu, neúměrně natahované bezradnosti a přiblble povrchních klišé s až trapně se pitvořícím a děsivě přehrávajícím agentem Nulanulaprasečíxicht, naštěstí již emeritním, a s trestuhodně nevyužitým, v roli zcela marným Édou. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Po prvnim dilu jsem mel ocekavani vcelku nizky, ale tohle je jak kdyby si vzal Johnson vsechny pripominky k srdci a natocil pecku. Od zacatku do konce nalestena stylova jizda, i kdyz se vlastne porad jedna o konverzacku, tak se furt neco deje, svizne to odsejpa a za chvilku je konec. Nechybi samozrejme radne zamotana zapletka, ktera ale misty pusobi trochu pritazena za vlasy a uprimne scenar tu je asi nejslabsi clanek. Naproti tomu dialogy jsou naprosto perfektni, skvelej mix komedie a napeti. No a samozrejme herci, opet super sestava, jen teda Craig, Norton i Bautista vypadaj dost sesle. Za me pecka, na kterou se da v pohode kouknout znovu, i kdyz znate rozlusteni. Naprosto suverenich 5*. ()

Galerie (347)

Zajímavosti (28)

  • Film sa natáčal v Grécku a Belehrade (Srbsko) od 28. júna do 13. septembra 2021. (Arsenal83)
  • Keďže tri časti série sú isté, nikto netuší, čo bude ďalej. Režisér Rian Johnson pripúšťa, že v prípade úspechu sa bude nakrúcať aj štvrté pokračovanie: "Nie všetko musí byť trilógia a premena Knives Out na dlhotrvajúcu sériu je to najlepšie, čo sa môže franšíze stať." (Arsenal83)

Související novinky

Třetí Na nože dostalo název a nabírá obsazení

Třetí Na nože dostalo název a nabírá obsazení

včera

Detektiv s výrazným jižanským přízvukem, Benoit Blanc, se vrací řešit nový podivuhodný případ... svůj zatím nejnebezpečnější. Jak už bylo dříve avizováno, z chválené detektivky Na nože režiséra Riana… (více)

Rian Johnson už pracuje na třetím Na nože

Rian Johnson už pracuje na třetím Na nože

16.10.2023

Režisér a scenárista Rian Johnson (Star Wars: Poslední z Jediů) zaznamenal se svou detektivkou Na nože takový úspěch, až to vedlo k akvizici práv Netflixem a objednání hned dvou pokračování. To první… (více)

Leden plný seriálů

Leden plný seriálů

04.01.2023

Nový rok znamená samozřejmě taky nálož nových seriálů a hned v lednu začneme zjevně zostra. Hollywood totiž odmítá zpomalit, a tak nás už zkraje roku čekají jedny z nejvýraznějších počinů… (více)

Reklama

Reklama