Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Uplynulo skoro deset let od doby, kdy dobrodruh Rick O'Connell a nebojácná egyptoložka Evelyn bojovali o své životy s 3000 let starou mumií. Vzali se, usadili se v Londýně a mají osmiletého syna Alexe, který je kombinací vlastností svých rodičů, chytrý a zvídavý po mamince, silný a odvážný po tatínkovi. Prapodivný Evelynin sen přivede celou rodinu zpátky do Egypta, kde objeví vzácný zlatý náramek boha Anúbida. Svůj vzácný nález dopraví do svého domu v Londýně, ale záhy jsou přepadeni nevítanými hosty, kteří znají jeho zázračnou moc. V první chvíli náramek zachrání malý Alex, který si ho nasadí na ruku. Protože nejde sundat, stane se rukojmím těch, co neváhají znovu oživit mumii egyptského velekněze Imhotepa a riskovat zánik celé civilizace. Rick, Evelyn i její potrhlý bratr Jonathan se neprodleně vydávají na cestu za záchranou Alexe. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (565)

hellstruck 

všechny recenze uživatele

A mně se překvapivě více líbil tento díl. Pravděpodobně to bude malým Alexem, který vnesl do Muimie více zábavy a vtipných kousků, u kterých se pokaždé popadám za břicho. Příběh na mě navíc působí napínavěji a zapamatovatelněji. (Z jedničky si téměř na nic nevzpomínám). A ano, Rachel tu má mnohem lepší vlasy :-) ()

Nancy 

všechny recenze uživatele

Ani první Mumie mě nijak extra nechytla a druhý díl mi připadal jak naprosto to samé. Snad ještě v horší a méně zábavné podobě. Obsazením Rachel Weisz mě jako holku nikdo zrovna neuctí, ale pravda, že Brendan Fraser je docela pěkný. Přišlo mi, že tvůrci se spokojli s tupějším dějem, ale zato větší akcí. Asi je naprosto jasný cíl, za kterým byl tento film natočen a doufám, že už si dá jednou Hollywood pokoj a přestane točit sequely pro peníze. ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tohle už tak dobře nefunguje. Přesně v duchu všech pokračování se to snaží nabídnout víc akce, víc vtipů a vůbec tak nějak víc všeho. Navíc podle některých prvků se zdá, že zde už tvůrci přešli od dobrodružného žánru do žánru fantasy, ale už to holt tak dobře nešlape a člověk se neubrání dojmu, že se dívá na recyklovanou jedničku, akorát o něco víc přehnanou. Ale ok abych jenom nepíčoval, tak před sesunem Stephena Sommerse do totálních bažin je to ještě slušný počin. Hudební doprovod působí na jedničku a tak se dá snad i odpustit, že to jinak není nic jiného než pokus prostě vydojit z toho nápadu další prachy po úspěchu prvního dílu.55% ()

Legas 

všechny recenze uživatele

Změna žánru z dobrodružně-komediálního hororu na počítačovou fantasy hru - to je gól. Pro Mumii opravdu dobrá volba. Už člověk nemusí nad ničím přemýšlet, protože když hrajete nějakou tu počítačovou hru, taky bezmyšlenkovitě paříte. A o tom právě pokračování Mumie je. Všeho je tu dost (někdy až moc), trysko-vzducho-loď je sice už dost silný kafe, ale proč ne. Vždyť tenhle "film" nezná hranice. Imhotep se řeže s O´Connelem už jako Neo v Matrixu a jeho procítěné hlášky ("Oh, I hate mummies!") mu hezky sednou do huby a jeho manželské handrkování plus mladý synátor - třešnička na dortu. I ten Scorpion-King vypadá jak z nějakého preview k právě chystané počítačové hře. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Slabší odvar prvního dílu, ale pořád zajímavější než Cohenův Kabaret dračího císaře. Ta záplava digitálních triků se kolem vás prožene jako pouštní bouře, ale žádné škody nenadělá (možná si za čas vzpomenete jen na směšně mizerného Krále Škorpióna). Proč nevezmeš toho zpropadeného O´Connellyho židlí po hlavě, jak si zvyklý z ringu Rocku..? ()

Galerie (131)

Zajímavosti (56)

  • Ve chvíli, kdy Rick (Brendan Fraser) a Evelyn (Rachel Weisz) v muzeu prostřílí nádoby s formaldehydem, které vzplanou, je vidět, že dva bojovníci mají na tvářích ohnivzdorné masky (čas cca 00:41:40). (Robbi)
  • Had, kterým ohrožuje Anck-Su-Namun (Patricia Velasquez) nejdříve Jonathana (John Hannah) a poté Ricka (Brendan Fraser), není zmije - podle vzhledu je to kobra stepní (walterinnesia aegyptia), plaz dorůstající délky až 130 cm a vážící téměř kilogram. Patří do čeledi korálovcovitých. (Robbi)
  • Ve scéně, kdy Rick O´Connell (Brendan Fraser) ujíždí slavným londýnským dvoupatrovým autobusem, se mu zřejmě podařilo předběhnout i dobu, protože film se odehrává v roce 1935, ale tento typ autobusu se začal vyrábět až v roce 1945. (Mr.Hudson)

Související novinky

Mumie vstane z mrtvých... úplně nanovo

Mumie vstane z mrtvých... úplně nanovo

09.04.2012

Ačkoli závěr Hrobu Dračího císaře hláškou o jistém nálezu v Peru naznačoval pokračování, už se ho nikdy nedočkáme. Studio Universal se rozhodlo, že je načase s touto sérií skončit... a začít znovu od… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno