Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Uplynulo skoro deset let od doby, kdy dobrodruh Rick O'Connell a nebojácná egyptoložka Evelyn bojovali o své životy s 3000 let starou mumií. Vzali se, usadili se v Londýně a mají osmiletého syna Alexe, který je kombinací vlastností svých rodičů, chytrý a zvídavý po mamince, silný a odvážný po tatínkovi. Prapodivný Evelynin sen přivede celou rodinu zpátky do Egypta, kde objeví vzácný zlatý náramek boha Anúbida. Svůj vzácný nález dopraví do svého domu v Londýně, ale záhy jsou přepadeni nevítanými hosty, kteří znají jeho zázračnou moc. V první chvíli náramek zachrání malý Alex, který si ho nasadí na ruku. Protože nejde sundat, stane se rukojmím těch, co neváhají znovu oživit mumii egyptského velekněze Imhotepa a riskovat zánik celé civilizace. Rick, Evelyn i její potrhlý bratr Jonathan se neprodleně vydávají na cestu za záchranou Alexe. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (565)

Slarque 

všechny recenze uživatele

Není to už tak zábavné jako jednička, ale taky si to určitě neuřízlo žádnou ostudu. Jen hudba se oproti prvnímu dílu zlepšila. Když se v závěru objevil The Rock jako Škorpion, nepochopil jsem, zda je to tak odfáknutý digitální efekt, nebo jim to uteklo z nějaké počítačové hry. Celkem slušné tři a půl hvězdičky. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

A mně se překvapivě více líbil tento díl. Pravděpodobně to bude malým Alexem, který vnesl do Muimie více zábavy a vtipných kousků, u kterých se pokaždé popadám za břicho. Příběh na mě navíc působí napínavěji a zapamatovatelněji. (Z jedničky si téměř na nic nevzpomínám). A ano, Rachel tu má mnohem lepší vlasy :-) ()

Reklama

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Alan Silvestri: 1. The Legend Of The Scorpion King ,2. Scorpion Shoes ,3. Imhotep Unearthed ,4. Just A Oasis ,5. Bracelet Awakens ,6. Evy Kidnapped ,7. Rick's Tattoo ,8. Imhotep Reborn ,9. My First Bus Ride ,10. The Mushy Part ,11. A Gift And A Curse ,12. Medjai Commanders ,13. Evy Remembers ,14. Sandcastles ,15. We're In Trouble ,16. Pygmy Attach ,17. Come Back Evy ,18. The Mummy Returns ,19. Forever May Not Be Long Enough, ()

Jacinda 

všechny recenze uživatele

Super druhý díl, kterému k dokonalosti chybí jen ždibíček. Mumie 2 má dvě neuvěřitelné hlášky a to jsou: "Mlč Alexi. Na hysterické scény jsem tady já" a "Musíte se za mě obětovat. V nebi vás za to jistě odmění" (následuje rozekání malými příšerkami). Trošku slabší pasáž je let vzducholodí a uřvanej negr, který vykradl místní zlatnictví. Ale náš medžaj (jak se to kua píše?) je ještě víc sexy, flashbacky jsou napínavé (jednou jsme se ségrou peovádělli podobný boj a já si narazila kostrč) a malý Alex není nepříjemný. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Nechápu jak někdo může takto naprosto zblbnout pokračování skvělého filmu!!!! Celý film, je jako horská dráha v které však chybí pořádný příběh. Závěr je jednoslovní tragédie. Takhle hrozné dig. efekty sem dlouho neviděl .... A doufam, že neuvidim (tak nic... Van helsing není o moc lepší) a doufam, že Sommers přestane točit a dá si už na pár let klid.... ()

Galerie (131)

Zajímavosti (56)

  • Ve chvíli, kdy Rick (Brendan Fraser) a Evelyn (Rachel Weisz) v muzeu prostřílí nádoby s formaldehydem, které vzplanou, je vidět, že dva bojovníci mají na tvářích ohnivzdorné masky (čas cca 00:41:40). (Robbi)
  • Pokračování dobrodružné hitovky vydělalo celosvětově v kinech 433 milionů amerických dolarů (rozpočet byl 98 mil.). (POMO)
  • Brendan Fraser (Rick O'Connell) si pri natáčaní vyhodil platničku, zlomil rebro a poranil koleno. (ČSFD)

Související novinky

Mumie vstane z mrtvých... úplně nanovo

Mumie vstane z mrtvých... úplně nanovo

09.04.2012

Ačkoli závěr Hrobu Dračího císaře hláškou o jistém nálezu v Peru naznačoval pokračování, už se ho nikdy nedočkáme. Studio Universal se rozhodlo, že je načase s touto sérií skončit... a začít znovu od… (více)

Reklama

Reklama