Reklama

Reklama

Série(7) / Epizody(121)

Tlustý cynický kocour, který zbožňuje italské těstoviny, nenávidí sport a pondělky, sleduje televizi, ať dávají cokoli, ponižuje svého majitele a pohrdá psy. Vychytralá potvůrka, se smyslem pro anglický humor stejně jako nejstarší banánové gagy. Sebevědomý, cynický, lehce ješitný a hlavně nejtlustší kočičí elegán v historii, pán domu i ledničky. Kocour Garfield – král postaviček komiksového stripu. Narodil se v roce 1978 z pera a z čisté lásky kreslíře Jima Davise, kdy jeho tříokénkové kreslené historky začaly vycházet v novinách. V té době netušil, že se stane světovým fenoménem a jednou ho bude denně číst více než 220 milionů fanoušků v 250 zemích světa. I české čtenáře provází tato svérázná postavička na stránkách některých deníků i samostatných knížek už několik let. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (78)

profeek05 

všechny recenze uživatele

Nebýt části "Garfieldova rychlovka", která striktně kopíruje skvělé komiksy, a Garfieldových hlášek, zbyla by z toho jen pohádka pro děti předškolního věku. S originálními Garfieldovými stripy Jima Davise to má jinak pramálo společného, přestože je pod tímto podepsaný také. Na víkendová rána průměrný program, já ale radši zůstanu u komiksů ;-) ()

movieband 

všechny recenze uživatele

Vypadá to, že je tu vícej Garfieldových fanoušků.Já patřím mezi ně a rozhodně si myslím, že komixy s Garfieldem jsou parádní.Nemají chybu a pobaví každého :D Tenhle seriál taky neni uplně přesný jak komix .. ale je rozhodně lepší než 2 filmové díly.Rohodně, ale stojí za shlédnutí.Vtipný a cinický Garfield tak jako ho známe. ()

Reklama

Oskar 

všechny recenze uživatele

"Jsem líný a tlustý a jsem na to hrdý." Potíž je v tom, že tahle animovaná série se zaměřila primárně na dětského (tj. hloupého) diváka, takže je to docela slabota a s původními stripy to krom Garfielda, Jona, Odieho a dalších nemá nic společného. Přesto mě náklonnost k cynickému kocourovi s hubou plnou lasaní nutí přimhouřit obě oči a dát čtyři hvězdičky. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Je to určené spíš pro děti, takže klasického garfieldovského cynismu, tak jak ho známe a milujeme, si tady moc neužijete, navíc zastávám názor, že černobílému Garfieldovi se nic nevyrovná, ale co....tady je Garfield proti té počítačem animované filmové hrůze aspoň Garfield, a ne nějaká nablblá postavička pro děti. 60% by bylo OK, kdyby to bylo skutečně jen o Garfieldovi...ale někdo sem zkrátka musel vecpat ještě další postavičky ze světa zvířat, a to je kvalitativní krok "zpět". Takže 50% a šmitec. ()

Nancy 

všechny recenze uživatele

Garfieldovi příhody jsou samozřejmě výborné, ale nikdy se to nevyrovná kreslenému comicsu. Rozdělení na několik částí v jednom pořadu je v pohodě, ale trochu jsou jednotlivé pasáže nevyrovnané. Garfield je v pohodě, ale kamarádi z farmy imho za ostatním značně zaostávají. Naopak se mi asi nejvíc líbí "Garfieldova rychlovka", která nejvíc připomíná tradiční comicsy o třech obrázcích. Škoda jen, že je to dělané pro mladší publikum, kterým zase není určena předloha. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (7)

  • Garfield během segmentu, kde říká vtip na konci znělky, povídá: „Žádný obří roboti nebo otravní modří lidé.“ Naráží tím na konkurenční animáky Šmoulové (od r. 1981) a Transformers (od r. 1984). (Vitox)
  • Garfield v okénku s nápisem pořadu řekne: „Hey, Heathcliff! Eat your heart out,“ čímž říká, že je lepší než Kocour Cliff, jiný slavný tlustý orangový kocour s vlastním animovaným seriálem, a že Cliff by měl taky pořádně žárlit. (Vitox)
  • Část každé epizody s názvem "U. S. Acres" (do češtiny v seriálu přeloženo jako "Seldova farma") má kořeny ve stejnojmenném komiksovém stripu, který Jim Davis (známý jako autor komiksových stripů s Garfieldem) vydával v letech 1986-1989. (Zodd)

Reklama

Reklama