Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladý anglický šlechtic Richard Bancroft (R. Hrušínský nejml.) se na obchodní cestě ocitne i se svým strýcem Archibaldem (P. Nárožný) v Praze. Zde se seznámí s tajemnou krasavicí Olivií (I. Bartošová) a okamžitě se do ní zamiluje. Proto rád přijme pozvání na maškarní ples jejího opatrovníka, hraběte Kronberga (V. Preiss). Jenže postupně si mladík uvědomí, že dívku a její přátele vídá jen v noci. Odhalení tohoto tajemství na sebe nenechá dlouho čekat – ukáže se, že hrabě Kronberg ve svém sídle vládne početné skupině upírů, kteří si vyhlížejí nevinné oběti. Jednou z nich má být i Richard. Boj s krvežíznivými nočními bytostmi bude o to těžší, že na zabíjení upírů zdaleka neplatí všechny metody, o kterých se píše v knihách. Naštěstí je tu ještě Olivie, která se do Richarda také zamilovala… (Česká televize)

(více)

Recenze (304)

kritiklon 

všechny recenze uživatele

Polovina Soukupovy "tvorby" jsou buď kraviny nebo úplné paskvily ale tu druhou polovinu bych nazval takovejma klasickýma českýma oddechovkama a Svatba upírů k nim určitě patří! Podle mě zdařilá parodie s povedeným humorem a pominu-li tu hlavní dvojici Bartošová-Hrušínský, tak i s dobrými herci! Určitě to není propadák a viděl bych to líp než zdejší hodnocení. 3* za 63% ()

magratha 

všechny recenze uživatele

Film,který jsem viděla už alespoň pětkrát a stále se u něj dobře bavím. Naprosto úděsná Ivetka, neohrabaně roztomilý Hrušínský a neodolatelný a nezapomenutelný Preiss. Myslím, že tato česká komedie se může pyšnit nejen vtipnými hláškami (které cituji s velkou oblibou v nejrůznějších situacích), ale i naprosto uvolněnou atmosférou, která se jen tak u českých parodujících filmů nevidí. ()

Reklama

irigi 

všechny recenze uživatele

Svatba upírů je jeden z těch filmů, které se musí brát s nadhledem. Je to zajímavý mix romantického hororu říznutý spoustou skvělých hlášek a nezapomenutelných postaviček. Když jsem byl malý, hrozně se mi líbil a nedávné opětovné shlédnutí mne přesvědčilo, že skutečně toho hodnocení dávám oprávněně. Chápu, že pro mnoho ostatních to zkrátka není jejich šálek čaje, ale mně se do noty náramně trefuje. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Zavřu obě oči - v očekávání odpadu to taková hrůza nebyla. Vcelku výtvarná kamera, na některé herce se příjemně kouká - Preiss, Táborský, Nárožný, Drahokoupilová... L.Kopřiva je kouzelný, V.Preiss zase Pan herec. Tvůrci se nebáli ani krvavých efektů. Před komedií bych ale dal přednost čistokrevnému horroru. J.Soukup však zůstane zřejmě i nadále režisérem balastu a kýče. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Když hororová komedie není příliš zábavná ani děsivá, je to na pováženou. Když porušuje zažitá pravidla upírské tematiky a zjevně nejde o sofistikovanou hru či novátorský přístup nýbrž o neznalost nebo ještě hůře ignoraci, je to smutné. A když hlavní herecká dvojice připomíná ochotníky na školní besídce, je to skoro k pláči. Naštěstí je tu pár slušných hlášek, Luděk Kopřiva a zábavná banda rozjívených neposlušných českých upírů připomínajících prázdninový tábor, který pod vedením svého táborového vedoucího Viktora Preisse („za pět minut tady nechci slyšet ani slovo“) zachraňuje co se dá. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (14)

  • Závěrečná (titulková) píseň „Já se vrátím“, zpívaná Ivetou Bartošovou, je česky otextovaná skladba „Sbor Židovských Otroků“ z opery „Nabucco“ Giuseppe Verdiho, kterou můžeme nejen slyšet, ale i vidět v originále ve filmu Akumulátor 1 (1994). (Petsuchos)
  • Film byl poslední herecký počin Zdeňka Řehoře, který si zahrál postavu potulného mnicha. Necelý rok po slavnostní premiéře zemřel na rakovinu. Stejně tak herečka Nelly Gaierová, jež ztvárnila starou šlechtičnu. Také pro ni to byl poslední výrazný herecký počin. Zemřela za dva roky v 87 letech. [Zdroj: ahaonline.cz] (alonsanfan)

Reklama

Reklama