Reklama

Reklama

Bruce Wayne (Ben Affleck) je odhodlaný postarat se o to, aby Supermanova (Henry Cavill) oběť nepřišla nazmar. V Lize spravedlnosti Zacka Snydera spojí síly s Dianou Prince (Gal Gadotová) a společně sestaví tým superhrdinů, jehož posláním je zachránit svět před blížící se hrozbou katastrofických rozměrů. Tento úkol je však mnohem obtížnější, než si Bruce představoval, neboť každý z nováčků čelí vlastním démonům, které musí porazit, aby mohli dát dohromady jedinečnou ligu superhrdinů. Batman (Ben Affleck), Wonder Woman (Gal Gadotová), Aquaman (Jason Momoa), Cyborg (Ray Fisher) a Flash (Ezra Miller) doufají, že na záchranu planety před zloduchy jako jsou Steppenwolf, DeSaad a Darkseid ještě není příliš pozdě. (HBO GO)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (809)

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Stopáž je, samozrejme, poriadne prestrelená a určite by sa dala ešte prestrihať. Napriek tomu mi film prebehol poriadne rýchlo a oproti pôvodnej verzii je Snyderova Justice League o triedu lepšia. Steppenwolf pôsobil tiež oveľa schopnejšie, vďaka čomu boli súboje výrazne napínavejšie ako vo verzii Whedona. ()

Morien odpad!

všechny recenze uživatele

Minulou středu jsem poslouchala asi pět hodin v kuse osmiminutovou techno skladbu pořád dokola a byl to věru více stimulující a produktivní večer než donutit se vydržet tento film až do konce a nezačít místo toho náhodně googlovat odpovědi na všechny věci, co mě kdy v životě zajímaly, například kteří z mých oblíbených německých herců se narodili ve východním a kteří v západním bloku a nebo jestli jde někde sledovat Místo činu v originále. (Fun fact: Daniel Brühl se narodil ve Španělsku.) P. S.: "Perhaps next time we will watch this man climb stairs for 10 hours." ()

Reklama

Eliott 

všechny recenze uživatele

Je to těžké, jelikož kvůli předcházejícím neúspěšným filmům jsem si k postavám nevybudoval vůbec žádný vztah a tak na mě kňučení na začátku nemělo žádný efekt. Nicméně tato povedená verze částešně vymazala velké kaňky DC filmů z minulosti z minulosti (snad jen s výjimkou Nolanových Batmanů, které se povedly mimořádně). A hlavně to byla konečně verze která dávala smysl! PS: Ben Affleck se nehodí do role Batmana a scény v titulcích byly hodně divné. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $370miliónov▐ Tržby za predaj Blu-ray v USA $12,256,253║ Tržby za predaj DVD v USA $3,883,025║ Resetovaná Liga spravedlnosti Zacka Snydera sa nakoniec vydarila. Nie je to dokonalé ale Snyder nakopol klopitajúcu DC komiksárnu znovu do sedla. Je už len na nich, čo s tým teraz spravia ako to ustoja. Na to aký obsahový záber to má tak ma to nadmieru bavilo, občas dokonca aj zimomriavky prebehli, má to konečne lepší punc, výraz, nádych, lepšie dopasovanú hudbu s motívmi k daným hrdinom a hlavne silné ikonické scény. Dokonca aj taká Gal Gadot tu je stráviteľná a humor Flasha neotrávi, možno by som prijal záver bez tej snovej nádstavby, mohlo to pekne skončiť z vypnutým S-kom na hrudi ale dobre, nesmieme byť asi nenažraný. Trikovo občas bijúce do očí, akcia v norme, poteší celá plejáda známych hercov, ktorý tu majú svoje miesto. /85%/ ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Skvělá vize vykoupená bolestí. Ať už Snyderovou osobní nebo vpravdě těžko pochopitelným soubojem se studiem, protože v Lize spravedlnosti Zacka Snydera - kterou nemá smysl označovat za prodlouženou verzi, protože je to až na pár scén úplně nový film - není vlastně nic, co by mělo producenty děsit a tlačit k přetáčkám. Jistě, je to dlouhé. V rámci toho, že Snyder mohl tentokrát cokoli, možná často i nad rámec původních plánů. Ale nenudilo mě to ani minutu. Kostky totiž mohou být vrženy jen pokud jdeme s postavami, které nás upřímně zajímají. A Snyder si tu dává sakra záležet na expozici všech. Každý je důležitý, každý má svůj příběh. Včetně v kinoverzi ukrutně nezajímavého Cyborga. Pokud jde někdo jen po akci, bude se u téhle verze nudit. Snyder miluje, podobně jako Ridley Scott, měřítko. A velký moment nutně neznamená velkou akci. V tomhle mi v dobrém slova smyslu Liga spravedlnosti Zacka Snydera připomíná jeho Watchmeny. Téměř každý záběr je vypiplaný k dokonalosti a je to především pečlivě poskládaný příběh, kde jsou emoce stejně důležité jako činy. Právě proto mě Liga dokázala strhnout, i když jde v rámci dramatického oblouku vlastně jen po cestě vyšlapané původní verzí. Opravdu se tu všechno jeví lepší. Střih, hudba, práce s gradací i napětím. Jen některé triky drhnou, ale to je drobnost. Málokdy se povede, aby s velkým očekáváním přišel tak velký film, který vše ustojí. Se závěrečnými titulky pak kromě nadšení přichází i smutek. V prvé řadě proto, že jsme si zatím nejsilnější DCEU zářez nemohli užít v kinech, kde by tomu IMAX (neboli v televizi oldschoolový 4:3) formát slušel mnohem více. A hlavně - konečně jsou karty rozdány správně a nikam to nejspíš nepovede. Což je prostě škoda, protože je patrné, jak skvělá série by nás mohla čekat. Ale třeba, třeba se Warneři rozhodnou jít dál touhle cestou. Přál bych si to už kvůli skvělému castingu, tahle silnou sestavu se málokdy povede dát dohromady. 90% P.S. Pocitově jsem to vnímal spíše jako fantastickou minisérii než film. Což je dáno jednak rozdělením na kapitoly a také rozmístěním příběhových vrcholů. Váhám ale, jestli je můj pocit ovlivněn strukturou samotného díla nebo zkrátka jen faktem, že dnes seriály vypadají podobně velkolepě a cokoli delšího než dvě hodiny mi vnitřně evokuje seriál. Kdyby dnes člověk například poprvé viděl prodlouženou verzi Pána prstenů, možná by z ní měl velmi podobný pocit. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (40)

  • Ve filmu se ve S.T.A.R. Labs objeví i ředitel oddělení nanotechnologií Ryan Choi (Kai Zheng), který je v komiksech známý jako Atom, hrdina se schopností zmenšovat se až na subatomární úroveň a rovněž i člen Ligy spravedlnosti. Dalším odkazem na vesmír DC Comics je i policista Crispus Allen, který mluví s komisařem Gordonem (J.K. Simmons). V komiksech se Allen po své smrti stal jedním z několika hostitelů vesmírné entity ztělesňující boží pomstu zvané The Spectre. (TwoFace)
  • Režisér filmu Zack Snyder uvedl, že mu skoro čtyřhodinová verze filmu 2 roky ležela na ploše v notebooku a byla jako video v Quick Time. Jen někdy ho ukázal přátelům a všechny vizuální efekty byly ve fázi previzualizace a film byl černobílý. (SONY_)

Související novinky

Snyderovo obří sci-fi dostane eRkové verze

Snyderovo obří sci-fi dostane eRkové verze

24.03.2023

Režisér Zack Snyder plánuje pro svoji obří fanouškovskou základnu koncem dubna třídenní speciální událost, na které promítne svoji komiksovou trilogii Muž z oceli, Batman vs. Superman a Liga… (více)

Nový šéf Warnerů by chtěl více Pottera

Nový šéf Warnerů by chtěl více Pottera

04.11.2022

Studio Warner Bros. Discovery čerstvě oznamovalo čísla za třetí kvartál a podle očekávání to není žádná hitparáda. I proto se musel před investory poměrně rychle ujmout slova nový šéf společnosti… (více)

Nový Batman bude rekordně dlouhý

Nový Batman bude rekordně dlouhý

21.01.2022

Těšíte se na chystaný snímek The Batman od režiséra Matta Reevese (Válka o planetu opic)? Pak vás možná potěší zpráva, že si pro vás tvůrce vydupal u studia zatraceně tučný kus stopáže. Snímek totiž… (více)

Reklama

Reklama