Reklama

Reklama

Bruce Wayne (Ben Affleck) je odhodlaný postarat se o to, aby Supermanova (Henry Cavill) oběť nepřišla nazmar. V Lize spravedlnosti Zacka Snydera spojí síly s Dianou Prince (Gal Gadotová) a společně sestaví tým superhrdinů, jehož posláním je zachránit svět před blížící se hrozbou katastrofických rozměrů. Tento úkol je však mnohem obtížnější, než si Bruce představoval, neboť každý z nováčků čelí vlastním démonům, které musí porazit, aby mohli dát dohromady jedinečnou ligu superhrdinů. Batman (Ben Affleck), Wonder Woman (Gal Gadotová), Aquaman (Jason Momoa), Cyborg (Ray Fisher) a Flash (Ezra Miller) doufají, že na záchranu planety před zloduchy jako jsou Steppenwolf, DeSaad a Darkseid ještě není příliš pozdě. (HBO GO)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (809)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Popravde, myslel som si, že ma táto skúsenosť bude viac bolieť. 4 hodiny sú vražda, pričom pre toho, čo vyslovene nie je fanúšikom komiksových "kokotín" - doslova poprava. Stále som názoru, že doposiaľ kráľmi v danej tematike, sú iba tieto filmy: Thor, DeadPool, Man of Steel I a Batman: The Dark Knight, respektíve, The Dark Knight Rises. Joker-a nerátam, to bolo sociálne psycho drama, nie nejaká pojebaná fajtovačka v priteplených kostýmoch, ala Captain Amerika. Spravím radosť podaktorým a dám silnú tretiu, nech sa im lepšie dýcha, keď už sledujú toho "Carnifexa" ;) ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Pre mňa to isté ako BvS. Dream come true postavy, dokonalý vizuál a štylizácia, ale tiež na veľa miestach vyslovene debilný scenár a nezaujímavý záporák. Na Whedon’s Cut po tomto nezabudnem iba preto, že scéna s návratom Supermana je tu identická a už skrátka pokazená. Na päť hviezd to stačí, keď ste v detstve čítali komiksy a čumeli na burtonovky. Lebo potom dospejete a točia sa snyder’s cuty. Najviac sa mi páčili hudobné montáže v úvode (prvá hodina celkovo) a scéna s Jokerom. Hlavne nech to natočia. Ps: Niekde som čítal, že zvažujú podobne prekopať celé DC univerzum. Výborný nápad; poprosím prednostne Suicide Squad a aspoň posledných 45 minút z WW1984. Ja sa zatim konečne dokopem na Donner’s cut druhého Supermana. ()

Reklama

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Skvělá vize vykoupená bolestí. Ať už Snyderovou osobní nebo vpravdě těžko pochopitelným soubojem se studiem, protože v Lize spravedlnosti Zacka Snydera - kterou nemá smysl označovat za prodlouženou verzi, protože je to až na pár scén úplně nový film - není vlastně nic, co by mělo producenty děsit a tlačit k přetáčkám. Jistě, je to dlouhé. V rámci toho, že Snyder mohl tentokrát cokoli, možná často i nad rámec původních plánů. Ale nenudilo mě to ani minutu. Kostky totiž mohou být vrženy jen pokud jdeme s postavami, které nás upřímně zajímají. A Snyder si tu dává sakra záležet na expozici všech. Každý je důležitý, každý má svůj příběh. Včetně v kinoverzi ukrutně nezajímavého Cyborga. Pokud jde někdo jen po akci, bude se u téhle verze nudit. Snyder miluje, podobně jako Ridley Scott, měřítko. A velký moment nutně neznamená velkou akci. V tomhle mi v dobrém slova smyslu Liga spravedlnosti Zacka Snydera připomíná jeho Watchmeny. Téměř každý záběr je vypiplaný k dokonalosti a je to především pečlivě poskládaný příběh, kde jsou emoce stejně důležité jako činy. Právě proto mě Liga dokázala strhnout, i když jde v rámci dramatického oblouku vlastně jen po cestě vyšlapané původní verzí. Opravdu se tu všechno jeví lepší. Střih, hudba, práce s gradací i napětím. Jen některé triky drhnou, ale to je drobnost. Málokdy se povede, aby s velkým očekáváním přišel tak velký film, který vše ustojí. Se závěrečnými titulky pak kromě nadšení přichází i smutek. V prvé řadě proto, že jsme si zatím nejsilnější DCEU zářez nemohli užít v kinech, kde by tomu IMAX (neboli v televizi oldschoolový 4:3) formát slušel mnohem více. A hlavně - konečně jsou karty rozdány správně a nikam to nejspíš nepovede. Což je prostě škoda, protože je patrné, jak skvělá série by nás mohla čekat. Ale třeba, třeba se Warneři rozhodnou jít dál touhle cestou. Přál bych si to už kvůli skvělému castingu, tahle silnou sestavu se málokdy povede dát dohromady. 90% P.S. Pocitově jsem to vnímal spíše jako fantastickou minisérii než film. Což je dáno jednak rozdělením na kapitoly a také rozmístěním příběhových vrcholů. Váhám ale, jestli je můj pocit ovlivněn strukturou samotného díla nebo zkrátka jen faktem, že dnes seriály vypadají podobně velkolepě a cokoli delšího než dvě hodiny mi vnitřně evokuje seriál. Kdyby dnes člověk například poprvé viděl prodlouženou verzi Pána prstenů, možná by z ní měl velmi podobný pocit. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Se záští jsem zanevřel na velký komiksový týmovky a ultra zpackanou verzi JL už si v podstatě nepamatuju, ale budiž, bájný Snyder Cut je přeci jen událost. Jasně, pořád X trapáren a neobejde se bez tuny digitální výmaz akce, ale je fajn od začátku vidět nějaký ten rukopis a hlavu patu, hloubku a ambice, prostě NĚCO víc než jen úplně tupý popkorn pro maňase. Člověk si až místy říká (třeba snový epilog), možná tohle DC universum ještě není tak úplně zatracený... (kéž bych si byl počkal na black & white) ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Hm, hm, to bylo ale v roce 2017 hysterické plivání oligofrenních dyslektiků na Džoše, jak jim ten hajzl dokurvil jejich oblíbené žužuomalovánky, plné létajících buzen, do přitroublé dvouhodinové čalamády pro debily, když tenkrát chudák Zek smutnil. Zek se však otřepal, nenechal svůj opus vláčet bahnem a za čtyři roky si to přihasil s jakože rehabilitační Ligou vypatlanců – Snyder’s put. A to je, kurva, nenadálý totální mástrpiss!!! Oligofrenní dyslektici totiž zřejmě mezitím dospěli v renesanční osobnosti a erudované kritiky, tudíž pro samé superlaxativy není náhle kam plivnout. A nedivím se! Zekova némlich ta samá, stejně přiblblá, ovšem nyní již čtyřhodinová čalamáda pro debily, dovatěná do rektohostilní délky výhradně úmornými záběry na strnulé obličejové obrny prkenně čumícího Spájdrgeje a ještě více ochrnutého Batfleka a pár úplně stejně hnusnými digianimáky z můvimejkru, je úplně jiná Liga! Tedy v případě, že vám během těch uplynulých čtyř let radikálně změnili výhled z klecového lůžka v Ústavu pro léčbu kognitivních poruch. Já tedy jednu oproti původnímu mentálmoulinexu nasraně uberu, protože jsem měl po skončení úplně stejnou chuť ožužlávat leporela a srkat jogurt nosem, jen u toho má prdel navíc poznala středověk. P.S. Jsem tu jediný, kdo tak bezmezně obdivuje onu bezbřehou kreaturivitu a variadebilitu všech těch patlalů a scénatristů omalovánek pro slabikovače bublin, zejména v konkurenčním boji Mrvelu a Dyslektického Cigána o přízeň dětí s rozštěpy? Jen se hluboce zamyslete míchou! Zlého kosmického anihilátora Tetanuse nahradili zlým kosmickým anihilátorem Muflonusem, ničivé dementkamínky vyměnili za ničivé retardkrychle, svištivě létající bukvoidi si povyměňovali zařezávající se pastelové elasťáky a sem tam i pohlaví, a voilà, tedy vlastně vola, máme tu úplně nové a neotřelé dobrodružství! Akorát tentokrát ten Muflonus nevybil jedinou buznu, takže můžete na rozdíl od Assvendžrů napjatě ohryzávat pastelky, jakéže to origifobní vyfikundace se zlým kosmickým anihilátorem, ničivým čímkoliv a neproškrtanou sestavou patetických rektospektorů na vás čekají příště. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (40)

  • Stroj podobný tanku v jedné ze závěrečných scén s Batmanem (Ben Affleck), tzv. War Machine, je inspirovaný Batmobilem z komiksu „Návrat temného rytíře“ od Franka Millera. (TwoFace)
  • Zack Snyder v rozhovoru prozradil, že původně zamýšlel, aby se na konci filmu objevil i Green Lantern – John Stewart. Scénu dokonce natočil, studio však nechtělo, aby se Stewart ve filmu objevil, protože měli s postavou vlastní plány. Ještě předtím dokonce Snyder zvažoval, že by se ve filmu jako jiný Green Lantern, Hal Jordan, objevil Ryan Reynolds, který si tohoto hrdinů zahrál ve filmu Green Lantern (2011). (TwoFace)

Související novinky

Snyderovo obří sci-fi dostane eRkové verze

Snyderovo obří sci-fi dostane eRkové verze

24.03.2023

Režisér Zack Snyder plánuje pro svoji obří fanouškovskou základnu koncem dubna třídenní speciální událost, na které promítne svoji komiksovou trilogii Muž z oceli, Batman vs. Superman a Liga… (více)

Nový šéf Warnerů by chtěl více Pottera

Nový šéf Warnerů by chtěl více Pottera

04.11.2022

Studio Warner Bros. Discovery čerstvě oznamovalo čísla za třetí kvartál a podle očekávání to není žádná hitparáda. I proto se musel před investory poměrně rychle ujmout slova nový šéf společnosti… (více)

Nový Batman bude rekordně dlouhý

Nový Batman bude rekordně dlouhý

21.01.2022

Těšíte se na chystaný snímek The Batman od režiséra Matta Reevese (Válka o planetu opic)? Pak vás možná potěší zpráva, že si pro vás tvůrce vydupal u studia zatraceně tučný kus stopáže. Snímek totiž… (více)

Reklama

Reklama