Reklama

Reklama

Máša

Trailer

Obsahy(1)

Třináctiletá Máša vyrůstá mezi boxerským ringem a ulicemi provinčního ruského městečka v bouřlivých 90. letech minulého století. Jejími nejbližšími přáteli jsou mladí gangsteři, kteří zabíjejí, loupí, kradou a celé město je nenávidí. V očích mladé dívky jsou však solí země, rodinou, která ji miluje a chrání. Máša v sobě objeví lásku k jazzu a sní o tom, že se stane zpěvačkou. Nakonec si uvědomí, kdo muži kolem ní ve skutečnosti jsou a co provedli její rodině. Jakmile dospěje, odjíždí Máša z rodného města do Moskvy, aby začala nový život. Když ji však dostihne minulost, je Máša nucena vrátit se na místo, kde strávila dětství, aby vše uzavřela. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (20)

papadoce 

všechny recenze uživatele

Vedeli ste, že za vraždu mladej čajky v lese stačí, ak urobíte 100 klikov na kĺboch? Máša ako hlavná postava tejto ruskej krimi drámy bola úplne j*****á. Prostredie v ktorom vyrastala bolo bez základnej úcty k životu a k zákonom. Teda asi iná byť ani nemohla. Hlavnú herečku vybrali hrozne nesympatickú, tak sa mi na to ťažšie pozeralo. No hrať vedela to uznávam. Rozbieha sa to pomaly, ale treba tomu dať šancu. Má to občas taký zvláštny rukopis nedotiahnutých scén, kedy neukážu čo, ale divák vie čo. Keby to ukázali, možno by to už nebolo také originálne, ale nabralo by to väčšie grády. Občas ukážu zas tak akurát. Je to taká komorná dráma o tom, ako ťažko sa môže žiť, ak vyrastáte v nesprávnom prostredí. Potom asi desať minút pred koncom príde taký zvláštny skok v čase, akoby predel. Prvé sekundy mi to prišlo urobené divne, ale potom som to vzal ako skvelý nápad a v zásade som tento režisérsky krok ocenil najmä v súvislosti s úplným záverom. Preto dávam aj také štyri. Možno málililinko slabšie štyri. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Devadesátky u nás byly docela divoký, takový ze řetězu utržený, to jak lidem spadly ty reálně socialistický obojky. Třeba koncerty, na který jsem tenkrát chodil, byly hodně divoký, s pravidelnejma rvačkama punkerů se skinama a tak. Taky začínal divokej kapitalismus, divoký podnikání, divoký mejdany, rockový kluby, drogy a ty věci okolo, prostě taková divoká doba na divokým východě. Ale tenhle vynikající film názorně ukazuje, že ještě dál na východ bylo všechno ještě mnohem syrovější a divočejší a drsnější, protože i východní Slovani jsou mnohem divočejší a drsnější, než my, Češi, potažmo Slovani západní. Až z titulků jsem se dozvěděl, že tenhle film točila dáma, tak to tedy smekám, protože krom toho, že hlavní hrdinka filmu je žena (holka), v něm příliš ženského prvku není a je prostoupený mužským machismem, krví, střelným prachem a pachem štiplavého potu boxerské tělocvičny ruského maloměsta. Mimochodem fakt, že na východ od Tater dosud platí trochu jiné standardy než u nás dokládá to, že pubertální holku ve filmu pro dospělé tu odvážně a suverénně hraje opravdu pubertální holka (vynikající Polina Guchman!), a ne nějaká plnoletá anorektička, která se nevěrohodně snaží tvářit na třináct. ()

Reklama

Aljak 

všechny recenze uživatele

Podľa popisu to znelo zaujímavo, ale napokon mi to štýlovo a charakterovo vôbec nesadlo. Dej mal potenciál, ale na mňa pôsobil dosť nevýrazne a takýto "gangsta style" nie je rozhodne môj šálok kávy. Máši mi bolo samozrejme ľúto, že vyrastá v takomto prostredí, ale to bolo akurát tak všetko. Pre mňa max. na 1*, ale ako pozerám na ostatné hodnotenia, ostatných to celkom zaujalo. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Rusové vždycky uměli točit filmy a zjevně jim to vydrželo. Je vidět, že pokud se vyhnou patriotismu a pokusům o kopírování marvelovek (což už je opravdu zoufalý krok), stále zvládnou natočit snímek, který stojí za to vidět. Devadesátá léta byla pro všechny země bývalého východního bloku evidentně podobná (když už ne totožná). Přerozdělovaly se majetky (mnohdy ne zrovna legálním způsobem), bílí koně se stali velmi ohroženým živočišným druhem a moc místních samospráv převzali všehoschopní novozbohatlíci a výběrčí výpalného. Film tu dobu přibližuje vcelku věrně, přestože ji divák vnímá z perspektivy třináctileté Máši. Jo, tohle... V poslední době nějak často píšu o tom, že nemám rád dětské herce, ale stále častěji musím jmenovat další a další výjimky, takže toho radši nechám. Polina Guchman byla totiž v roli Máši skvělá a naprosto zastínila své starší kolegy. Na pátou hvězdičku by tvůrci museli snímek ještě trochu vypilovat, ale silnější čtyři kousky si ode mě určitě zaslouží. 4*+ ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Teenagersky festivalovy film jehoz styl a energie vas vtahne. Bylo zajimave sledovat mladou divku, jejiz okoli dela vse, aby ji ochranilo, ale ona odhodi vse, co mela rada. Vysledek by byl ucinny a uspokojivy, kdyby se neodehral az v poslednich patnacti minutach. Nikdy se nic nedozvite o detstvi Masi. Pro me vzacna chvile, kdy jsem chtel, aby byl film delsi. ()

Galerie (33)

Reklama

Reklama