Reklama

Reklama

Kolskaja sverchglubokaja

  • Rusko Кольская сверхглубокая (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Kolský superhluboký vrt je největším těžebným zařízením v zemi. V roce 1984, v hloubce více než 12 kilometrů, něco napadlo pracovníky. Po těchto událostech je objekt uzavřen. Malý výzkumný tým jde do podzemí, aby zjistil, jaké tajemství se skrývá v nejhlubší díře na světě. To, co zjistili, se ukázalo být největší hrozbou v historii. Nyní je budoucnost lidstva v jejich rukou. (LIVINGDEAD)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (99)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Už sme tu mali ruský variant na Votrelca v podobe snímku “Sputnik”, teraz zas Putin so svojou družinou predostiera akýsi voľnomyšlienkársky nástrel ala “Vec”. Prvo menovaný sa mi bohovo ľúbil, druhý sa mi tiež, názor ostatných je pre mňa irelevantný, a tak by to malo byť aj v prípade toho môjho pre zvyšok obecenstva. Prvá polovica vražedne pomalá, druhá zlepší celkový dojem. Škoda premrštenej stopáže, ktorá nedokázala udržať tempo. Mohlo to byť za “štyri”, takto zatiaľ za 3, i keď názor odstupom času možno zmením a rád prihodím. ()

verbal odpad!

všechny recenze uživatele

Kolský hluboký svěrač zcela dostál svému názvu. Po krátké, poměrně slibné retropředehře si soudruzi šňupli ředidla, bez skrupulí sfárali, přiblble vletěli na Věc a začali brutálně šťouchat hovna. A tak chladná až hrdinně zádumčivá imunovložka Jekatěrina Pozovičovna Kozohrajná, podporována partičkou nesvéprávných specnaz idiotů, sveřepě bojuje za pomocí svých vaginálních mykóz se sporami smrdící mentální plísně, způsobující loutkový skučící lančmít. A to natolik zábavně a prefíkaně, že máte už po půl hodině nutkání pocákat televizi antimykotikem, aby ji nudou nezplesnivěly LEDky, a zobnout brufen, protože vás děsně bolí za krkem z neustálého kroucení hlavou nad všemi těmi vážně interpretovanými, narkáčskými legovědeckými pičovinami. Vřele doporučuji autorovi tohoto zvratku zkusit si na pět minut strčit hlavu do předem vyhřáté trouby na 200 stupňů, a pokud by to nezabralo, tak požít enormní dávku svého skorojmenovce, aby na vlastní kůži poznal, jaké to je, někoho takhle otrávit. ()

Reklama

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Trochu jako celek slabší než Sputnik, na druhou stranu se za Kolský supervrt Rusové stydět fakticky nemusí. Asi bych opět uvítal kratší stopáž, kde by se tvůrci vyvarovali zbytečných sekvencí, u kterých by ve výsledku neuškodilo, kdyby se ve finální verzi neobjevily. Jinak zasazení jsem uvítal s otevřenou náručí, podzemí v hloubce 12 km a k tomu všemu neznámý parazit ? Touhle premisou nemohli trefit vedle. Herecky to asi není v každém momentu hitparáda, ale nikdo zde na druhou stranu nepůsobí jako nějaká pěst na oko. Musím vyzdvihnout dvě věci: špičkový audiovizuál (chválím za využití praktických efektů, to se často moc dnes nevídá) a vykreslení bezútěšné atmosféry. Pokud se vám v hororovém žánru povede skloubit tyto dva aspekty dohromady, máte napůl vyhráno. Za zhruba 50 milionů korun víc než jen koukatelná zábava. Silné tři hvězdy. 6,5/10 ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

I když se to často nabízí, nemám to srovnávání hollywoodské produkce se zbytkem světa rád. A zvlášť u ruských filmů. Jasně, občas to vypadá, že se snaží s Hollywoodem poměřovat pindíky a pouští do světa bizarnější verze amerických filmů. Pokud máte v tomto žánru nakoukáno, budou vám naskakovat asociace ke Smrtícímu parazitovi, nebo dokonce Věci: Počátek. Podle mě je to v tomto případě zavádějící. A to i když všechny tři spojuje nepříliš vysoké hodnocení diváků. Arsenij Sjuchin je výborný režisér, vcelku dobrý scénárista, ale žije a točí v Rusku. Proto se dočkáme klasických propriet, které dokážou zničit sebelepší film. Blbé patetickopolitické plky, minulostí zatížená postava a neodbytné nutkání procpat lásku do jakéhokoliv žánru. Tohle zabije většinu ruských filmů spolehlivěji, než zombie houba usazená mezi mravenčími tykadly. Pokud se nad to dokážete povznést, nebo jste amatérští střihači, zůstane vám 80 minut vynikajícího hororu, který se opírá o neokoukané tváře, velmi atraktivní prostředí, ale hlavně o parádní atmosféru, která mi připomínala to nejlepší z Annihilation. ()

majo0007 

všechny recenze uživatele

Ruský mix Doomu a The Thing. Neplechu tentokrát robí mutagén ukrytý vo vrte hlboko pod povrchom zeme. Rusom slúži ku cti, že sa neuchýlili k lacným CGI, ale použili poctivú animatroniku. No a Milena Radulović je vedkyňa s takými prednosťami (ehm... asi tak ako Denise Richards v bondovke The World Is Not Enough), že by ju chcel mať každý team na svete. Nie je to síce terno (hlavne v prvej polovici), avšak rozhodne lepšie, než nedávny Sputnik! Film je "podľa skutočných udalostí" - Kolský superhluboký vrt má 12.261m a vŕtači sa vraj prevŕtali do "pekla". Ruskí inžinieri mali údajne spustiť do vrtu mikrofón, ktorý zachytil podivné náreky. Tento audio záznam koluje na internete ako autentický. No neverte tomu! ()

Galerie (37)

Zajímavosti (4)

  • Minimálně od roku 1997 se internetem šíří městská legenda, že vrt byl zastaven z důvodů údajného provrtání se do „pekla“. Nicméně samotná legenda je staršího data, poprvé se pravděpodobně objevila v anglofonní části světa v rámci vysílání Trinity Broadcasting Network v roce 1989. Ruští inženýři údajně měli spustit do vrtu mikrofon, který měl zachytit podivné nářky. Tento audio záznam koluje na internetu jako autentický. Nicméně jedná se o část soundtracku z roku 1972 k filmu Baron Blood, který byl pouze částečně remixován. (Zdroj: Wikipedia.cz)
  • Název filmu se objeví až se závěrečnými titulky. (pornogrind)
  • Houba, o které jedna z postav mluví, je v roce 2017 objevená brazilská houba Ophiocordyceps unilateralis. Ta dokáže ovládat chování mravenců. Když její spory proniknou do organismu mravenců, pomocí doposud neznámé chemické reakce způsobí, že mravenec se začne pohybovat úplně jinak než předtím. Opustí sám mraveniště – už to je výjimečné a zcela nepřirozené chování – a nedaleko něj se zakousne do nějakého listu. Přesněji řečeno do spodní strany listu. Tam pak zůstane bez pohybu, dokud nezemře. Tím teprve ale začíná to nejhorší. Mrtvý mravenec se začne plnit stále přibývajícími sporami. Ty pak ze zhoubovatělého těla stále zavěšeného na listu vystřelují; protože jsou blízko mraveniště, je poměrně velká šance, že nakazí dalšího mravence, a houba se tak dál rozmnoží. Podle vědců, kteří tyto podivné houby zkoumali, jich existují celkem čtyři druhy. (ČSFD)

Reklama

Reklama