Reklama

Reklama

Chystá se odveta století. Rocky Balboa se znovu utkává s Apollo Creedem v pokračování jednoho z nejuznávanějších filmů v dějinách. Rocky Balboa (Sylvester Stallone) obstál v zápase se šampiónem těžké váhy a fanoušci volají po odvetě. Ale Rocky utrpěl v souboji těžká zranění a ohlásil odchod na odpočinek. Snaží se začít nový život, ale zjišťuje, že svému skutečnému poslání stejně neunikne. Ring ho láká a Rocky se musí připravit na zápas svého života. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (500)

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Rocky II má pevnější scénář, který se už tolik neodráží od improvizace, lepší audiovizuál, fantastickej finální zápas a daleko větší výzvy pro Rockyho a jeho ženu. Vesměs je to prostě první díl s více svalama. Epilog působí působivě jako poprvé vzhledem k okolnostem druhého dílu. Herci jsou naprosto fantastický, špičková hudba a hlavně mě překvapilo, že film není nadopovaný hromadou klišé, ale většina vztahů (zejména novomanželů) působí dospěle. Je to emocionální kovadlina a to jak Rocky běží s děckama patří též mezi ty nejvíce ikonický záběry, které jsem kdy viděl. Jak se všichni sjednotí v jednu harmonii jako vítězové.... celé je to dospělejší a má to i větší tah na branku. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Oproti jedničce už takové tradičnější a víc se tu objevují takové ty hollywoodské prvky. Rocky už nepůsobí tak nahlouple a scénář je o trošičku promakanější. Výsledný dojem je prakticky stejný jako u jedničky, na kterou druhý díl přímo navazuje. Líbí se mi, že se film zaměřuje více na Rockyho než na sport a když už dojde na zápas, tak je řádně nervydrásající a řekl bych, že ještě o chlup lépe vygradovaný jak minule. ()

Reklama

jojinecko 

všechny recenze uživatele

3,5*/5...Sly zasadol tentokrát aj na režisérske kreslo a podľa mňa odviedol lepšiu prácu ako Avildsen, určite minimálne boxerské finále je zvládnuté lepšie ako v predchádzajúcom diely..Herecký výkon Stalloneho je opäť výborný, Rocky je jednoznačne jeho najvydarenejšia filmová rola. Čo však zaostáva za jednotkou je scenár...Scenár k jednotke zbúchal za tri dni a paradoxne výsledok bol lepší, ako keď mal na scenár čas...Celkovo sa však (napriek klesajúcej tendencii) jedná o dôstojné pokračovanie ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Rocky je stále Rocky, ale jednotke sa akosi nedokáže vyrovnať. Prvá čás holt navždy zostane tým pravým, kultovým zážitkom každého športovo-filmového nadšenca. Začiatočná hodinka bola len prachprostou predohrou a až potom sa všetky lákadlá začali pomalinky objavovať na scéne. Pochopiteľne, od Rockyho tréningu až po záverečný súboj je to už za plných päť, ale všetko čo tomu predchádza nemožno považovať za nič viac než iba obyčajný priemer. ()

Zodd 

všechny recenze uživatele

Spíš mezi 3* a 4*. Vzhledem k tomu, že tento díl Sly nejen napsal, ale i zrežíroval, jsem byl docela zvědav. Opět platí, že druhá polovina filmu je výraznější, ale dvojka má pořád co říct, tedy hlavně na konci sedmdesátek měla. Nedokážu se ovšem zbavit dojmu, že v mnoha aspektech kopíruje slavnou jedničku, přestože u návaznosti na původní příběh není, co bych výrazně namítal. Možná jen tomu nerozumím. Jen se bojím, že lepší to už nebude. ()

Galerie (91)

Zajímavosti (66)

  • V závěru roku 2012 se jednalo o sedmý nejvýdělečnější film o boxu, desáté nejvýdělečnější sportovní drama, čtvrtý nejvýdělečnější film v sérii a konečně 630. nejvýdělečnější snímek vůbec se zohledněním inflace. (chelseaman22)
  • V jedné z prvních verzí scénáře jsme se ve flashbacku měli dozvědět Rockyho (Sylvester Stallone) skutečné křestní jméno - Robert. (Karlos80)
  • Když Rocky (Sylvester Stallone) trénuje na zápas, trénuje s menším a rychlejším zápasníkem, kterého hraje skutečný šampion Roberto Durán. (HellFire)

Související novinky

Zemřel Carl Weathers

Zemřel Carl Weathers

02.02.2024

Přichází smutné zprávy ze zámoří. Ve věku šestasedmdesáti let zemřel ve čtvrtek 1. února v kalifornském Los Angeles americký herec Carl Weathers, známý především svou rolí boxera Apolla Creeda z… (více)

Reklama

Reklama