Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Rocky Balboa doprovází svého přítele Apolla Creeda do ringu při zápasu proti ruskému boxerovi Ivanu Dragovi. Drago je na Creeda příliš silný a bohužel ho v zápase zabije. Balboa se viní z Creedovy smrti a je odhodlán Draga porazit. S pomocí Creedova bývalého manažera Dukea odcestuje do Sovětského svazu, aby se s Dragem utkal. (Filmbox)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (858)

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Stalloneho filmový triumf. Obrovsky povzbuzující snímek a legendární boxerský souboj na pozadí studené války, s nadčasovým závěrečným poselstvím. Rocky, na kterého se pokaždé rád podívám, protože tento díl je skutečně moje srdcová záležitost, je to splněný sen všech malých i velkých kluků, kteří chtějí v životě něčeho dosáhnout. Maximální inspirace i pulsující energie. Sylvester Stallone, který je zde v neuvěřitelné fyzické formě, herecky celý film táhne, jako režisér opět diváky zásobuje spoustou skvělých nápadů a rockový hudební doprovod (např. Burning heart), je naprosto úžasný. Zlatá 80. léta v plné své kráse. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Asi nejlepší díl celé série. Esence Rockyho. Ivan Drago neortodoxní, zlej, přísnej. Atmosféra krásně dobová, osmdesátková. Soundtrack geniální, co skladba, to hit jako blázen. Navíc je to celé hrozně jednoduché, jednoznačné a děj i z toho mála těží maximum, tedy má zásadní vliv na další díly. Tento díl jsem si hodně užíval. „Když umřel, tak umřel“ ()

Reklama

Boss321 

všechny recenze uživatele

Sly opět v plné formě. Po nepříliš přesvědčivém třetím díle, natočil podle mého názoru nejlepší díl celé série. Nováčka v profesionálním světě boxu Ivana Draga (Skvělý "záporák" Dolph Lundgren, který si snad ani lepší filmový debut nemohl přát) vyzve na souboj Apollo. Počítá se s jeho snadným vítězstvím, ale opak je pravdou a Drago ho zmasakruje tak, že Apollo zemře. Rocky chce pomstít smrt kamaráda a vyzívá Draga na souboj....... trénik v Rusku na sněhu nemá chybu.... Závěrečný zápas beru jako třešničku na dortu..... Jedna z nějvětších klasik 80. let. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Rusko - americký souboj století! Ivan Drago vs. Rocky Balboa. Co Drago udeří, to zabije, aneb moje rozloučení s Rockym (až do natočení Rockyho Balboy, of course). Pátý díl totiž nestojí za nic...zato ten čtvrtý kromě jistého politického podtextu obsahuje i pokus o poselství o vítězství přírody nad technikou, jestli se to tak dá říct. A i tento Rocky má výborný soundtrack. Výsledkem je něco, co je možno pokládat za esenci akčně videoklipového stylu osmdesátých let - a překvapivě i něco, co neuráží divákův vkus a inteligenci...pokud tedy nejste Aki Kaurismäki;) ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 9/10 Děj 8/10 Hudba 9/10 Efekty 8/10/// +tréning v rusku, hudba, mnoho vydařených scén, příběh -nechytlo mě to tolik jako trojka, tedy alespoň co se emocí týče/// Dějově je tohle pod úrovní prvního dílu. Ovšem po technické stránce je čtyřka velmi vydařená, hudba a scény do sebe pěkně zapadají a je jich hlavně víc. A proto této části dávám o procento lepší hodnocení než prvnímu Rockymu. To jenom aby sme si rozuměli./// Celkem 84%/// ()

Galerie (121)

Zajímavosti (72)

  • Zápas Creed (Carl Weathers) vs. Drago (Dolph Lundgren) se koná v hotelu a kasinu MGM Grand. Hotel MGM Grand byl prodán společnosti Bally Entertainment Corporation a přejmenován na Bally's Las Vegas. Později byl postaven nový a mnohem větší MGM Grand, který byl otevřen v roce 1993. Nový hotel s kasinem se objevuje např. ve filmech Bláznivá dovolená v Las Vegas (1997) a Creed II (2018). (AndewMX)
  • Fyzickú prípravu Sylvestra Stalloneho (Rocky) a Dolpha Lundgrena (Ivan Drago) mal kompletne na starosti George "Mackie" Pipasik. George Pipasik, pôvodným menom Juraj Pipasík, je rodák zo slovenského mesta Svidník. Bol priekopníkom kulturistiky v bývalom ČSSR, odkiaľ v roku 1968 emigroval do USA a vytvoril tam úspešnú sieť fitness centier. Vo filme si strihol aj cameo ruského majordóma pri Rockyho príprave na Sibíri. Najprv rúbe vonku drevo a neskôr ho môžeme vidieť ako sparinga pri šachu s Rockyho trénerom (Tony Burton). (FauSSt)
  • Dolph Lundgren původně do role Ivana Draga nebyl vybrán, protože byl příliš vysoký. Poté ale dostal možnost setkat se Sylvesterem Stallonem (Rocky), kterého zaujal, a nakonec roli získal. (McLushi)

Související novinky

Zemřel Carl Weathers

Zemřel Carl Weathers

02.02.2024

Přichází smutné zprávy ze zámoří. Ve věku šestasedmdesáti let zemřel ve čtvrtek 1. února v kalifornském Los Angeles americký herec Carl Weathers, známý především svou rolí boxera Apolla Creeda z… (více)

Rocky se dočká dalšího spin-offu

Rocky se dočká dalšího spin-offu

29.07.2022

Boxerská franšíza kolem Rockyho se rozroste. Po Creedovi se totiž vlastního filmu oficiálně dočká také Rockyho nemesis Drago. Scénář ke snímku od studia MGM chystá Robert Lawton (Crave), který mimo… (více)

Creeda 2 natočí Stallone

Creeda 2 natočí Stallone

10.10.2017

Boxerská sága o Rockym se před dvěma lety dočkala spin-offu se synem Apolla Creeda. Film za 35 milionů dolarů vydělal 173 milionů a dovedl Stalloneho ke Zlatému glóbu a nominaci na Oscara, takže není… (více)

Comeback osmdesátkových borců

Comeback osmdesátkových borců

26.11.2008

Dobrá, není to tak úplně comeback, protože hoši vlastně nikam neodešli. Celá ta léta nám zůstali věrní. Jean-Claude, Steven, Dolph. Pořád natáčejí filmy jak na běžícím pásu, ale většina z nich se… (více)

Reklama

Reklama