Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V roce 1958 v malém městečku Ferren Woods zabila parta mladíků postiženého chlapce Tommyho. Místní čarodějnice, která se o něj starala, jej pohřbila a celá léta pečovala o jeho hrob, ale neusilovala o pomstu, i když znala kouzlo na oživení mrtvých. Po pětatřiceti letech se do městečka vrací šerif Bradock i se svojí problémovou dcerou. Ta se ihned dala dohromady s partou místních, stejně problémových teenagerů. Když při bujaré projížďce srazí starou čarodějnici autem, jdou se sice nejprve přesvědčit, zda je žena v pořádku, ale nakonec ji šéf party Danny uhodí a sebere jí kouzlo na oživování mrtvých. Mladí vykopou hrob, na který cestou narazili a kouzlo použijí. Netuší však, že oživili démona pohřbeného v těle Tommyho, který se nejprve vypořádá s těmi, co jej zabili, a pak půjde po těch, co zavinili smrt jediné bytosti, která se o něj starala. Kolotoč krve a pomsty začíná. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (21)

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Generické béčkové pokračovanie, ktoré je dosť mizerne zrežírované a obsahuje komplet klišé podobných filmov vrátane tínedžerov obsadených 25+ ročnými hercami. Ale Pumpkinhead je sympaťák a zjavuje sa dosť často a mordy sú tiež obstojné, takže kompletizátori hororových sérií tu neutrpia až také ujmy ako pri iných treťotriednych lahôdkach. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Dvojku si vzal pod režisérské křídla Jeff Burr, který mi asi nejvíce utkvěl v paměti svými dvěma zářezy v hororové sérii Puppet Master. I proto jsem očekával další průměrnou záležitost a on mě chlapec nakonec ani moc nezklamal. Přestože jsem měl po prvních minutách vážné obavy, jestli se na tento film vůbec dodívám do konce. Spíš mi to připomínalo jakousi parodii na jedničku s několika chabými pokusy o skloubení hororové atmosféry s černým humorem. Navíc k tomu musím připočítat i dost slabé herecké výkony některých zúčastněných. Při úvodním pronásledování postiženého chlapce a zpomaleného běhu čarodějnice jsem měl navíc sto chutí to celé vypnout. Ono bylo sice pěkné, že se nám Burr snažil ukázat, jak to probíhalo v minulosti, ale styl jeho pojetí se mi vůbec nelíbil. Naštěstí se brzy dokázal oprostit (i když ne zcela) od svých excesů a Pumpkinhead mohl opět vylézt na scénu. Jeho ztvárnění se mi kromě jeho hlavy nelíbilo ani v jedničce, ale zde tomu chlapci od speciálních efektů nasadili vyloženě punc gumovitosti. Monstrum jako takové se mi nelíbilo vůbec, ale jeho obliba trhal lidi na malé kousíčky a to myslím doslova, mi rozhodně zvedlo náladu o několik levelů výše. I díky tomu jsem dokázal vydržet až do úplného konce. Ty je úvody na scénu za doprovodu hudby, která se k tomu absolutně nehodila – však byli na ránu. 50% ()

Reklama

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Ve dvojce se Tykvohlav stává pouze reinkarnací kdysi zavražděného chlapce a byť svou pomstu na provinilcích vykonává stejně nelítostně jako dřív, jeho krutost pro tentokrát bohužel zná mezí a na konci je Vám ho až líto. Typické béčko devadesátých let s přihlouplou partičkou pubescentů potěší maximálně jednou či dvěma scénami Tykvohlavových poprav, třeba odtržení hlavy bylo moc fajn, ve zbytku se prokousávate předvídatelnou nudou. Pro mě nejhorší díl celé série. ()

Nikolas__ 

všechny recenze uživatele

Bohužel. Tento díl už se mi příliš nelíbil. Jsem velký fanoušek skvělého béčka Pumpkinhead z roku 1988, a toto pokračování není ono. Postavy jsou absolutně příšerné, stejně jako téměř nulová atmosféra. Každopádně začátek, a design hlavního monstra je absolutně skvělý. Bohužel, nic jiného druhý "Démon pomsty" nenabízí. ()

Kusko.t2 

všechny recenze uživatele

Rozhodne viac komédia ako horor, spočiatku celkom milá a to hlavne vďaka množstvu odkazov na známe horory. Netrvá dlho a skĺzne to všetko do podpriemerného bahna. Dalo by sa povedať, že je to také pokračovanie naopak. Postihlo to napríklad žáner ako taký – predtým horor – teraz komédia, dobré herecké výkony – zlé herecké výkony, atmosféra hutná – atmosféra riedka, a v neposlednej rade ako keby už zdegenerované monštrum. Asi zlá krv. Lacné béčko, ktoré po pôvodnom Pumpkinheadovi na úrovni skôr nepoteší. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (8)

  • V roce 1994 byla uvedena i PC hra pod názvem "Bloodwings: Pumpkinhead's Revenge", která obsahuje i několik videoklipů vytvořených ze záběrů z filmu. (Terva)
  • Dom sudcu Dixona je ten istý, aký bol použitý pri natáčaní hororu Motel Hell (1980). (beso74)

Reklama

Reklama