Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Wall Street je nepochybně tou nejpřitažlivější čtvrtí planety – žádné jiné místo na světě není tak výstižným symbolem bohatství, moci a vlivu. Svodům snadných výdělků podlehnou i dva hráči na této šachovnici – jedním z nich je ostřílený burzovní spekulant a multimilionář, tím druhým mladý burzovní makléř, nováček ve světě velkých financí, který není připraven na morální konflikty, jimž bude nucen čelit. Jejich nebezpečné přátelství, které vzniká na pozadí býčího trhu mezi lety 1985 a 1986, se stane výsměchem vztahu mentora a jeho svěřence, profesora a studenta, otce a syna. Jedním z hlavních protagonistů je Charlie Sheen, který hraje mladíka sužovaného odvrácenou stranou jeho povahy. Postavou finančního žraloka Gordona Gekka (Michael Douglas) je ten nejpodlejší manhattanský predátor. Okouzlující a bezohledný mravní zkrachovalec je totiž připravený zlikvidovat veškeré své rivaly. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (501)

Faye 

všechny recenze uživatele

O životě rozhodují většinou momenty, nejcennější zboží jsou informace a umění, jak je použít. A hlavně schopnost držet se přesvědčení, že pokud to špatné, co děláme můžeme srovnat s něčím stejně špatným co dělají ti ostatnítak to vlastně není takšpatné nebo je? Život je vlastně..jako.. burza .. hrát, vyhrát a hlavně udržet si těžce získané pozice. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Dalo by se říct, že Wall Street je typickým příkladem filmu, SPOILERY!!! kde "starouš" zaučí horlivého mladíka, jenže "starouš" nehraje fér a proto mu to mladík vrátí jeho vlastními zbraněmi, KONEC SPOILERŮ! ale není to zdaleka jen o tom. Tento film nám především ukazuje, jak moc "svobodná země" ta Amerika vlastně je… :-) Jak se dá vydělat ohromný balík peněz a zároveň prodělat ("Tak vyděláme jen 10 miliónů dolarů, no.") a jestli peníze jsou opravdu vše a co znamená rodina. Jistě, když to vidíte napsané, tak je to klišé nad klišé, ale když to vidíte v pohybu… to je věc! Oliver Stone je schopný režisér, a pokud si k tomu přizve ještě schopnější herce (Charlie Sheen byl opravdu skvělý, Douglas byl přímo famózní) tak se nemusíte bát o výsledek. Já jsem moc spokojený a nemám jediné sebemenší výhrady (pravda, většině těch ekonomických výrazů jsem nerozuměl, ale stejně jsem pořád chápal, o co jde). A co je hlavní, mohl jsem se naplno zasmát vtípku z Žhavých výstřelů 2, kdy se míjí lodě, na kterých jsou právě Charlie Sheen a Martin Sheen, kteří na sebe křiknou: "Líbil ses mi ve Wall Street!" ()

Reklama

dobytek 

všechny recenze uživatele

Film je asi natočenej dobře, ale sledovat nějaký burzovní makléře, jak si po telefonu přehazujou virtuální peníze, mě prostě vůbec nebere. Navíc postava, který by měl divák jakoby fandit, je takovej nesympatickej slizoun a vlezdoprdelista. V dnešní době bychom ho mohli asi označit za ukázkovej případ zmrda. Jinak ze začátku to vypadá ještě docela nadějně, že by to snad mohlo bejt zajímavý, ale ono to je pořád jenom nějaký tlachání ve stylu akcie tohle, akcie tamto, index růstu blablabla, milion sem, 10 milionů tam, prodat akcie, nakoupit akcie... Pro mě absolutně nezáživný téma. Ke konci jsem to už sledoval jenom tak jednim okem, protože mě dění ve filmu už vůbec nezajímalo. No aspoň jsem se dozvěděl, z čeho jsou samply v písničce 3 steps ahead - Drop it. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Kdo chce moc, nemá nic (jiného v hlavě, než jak toho dosáhnout).. Dialogy se prakticky odehrávají jen ve dvou rovinách (termíny finančníků a moudra o penězích a životě), nicméně Stone vše kočíruje v adekvátním tempu, přiměřeně moralizujících mantinelech a hlavně přitažlivě i pro naprosté laiky. Pak zas až tak moc nepřekvapí, že výsledný efekt (kritické zamyšlení se ani ne tak obecně nad kapitalismem, ale spíše hamižností, cynismem a touze po rychlém výdělku) byl u někoho opačný a ještě navnadil, že hledat štěstí u neviditelné ruky kapitálového trhu, co jedny hladí po hlavičce, aby druhým vytáhla peníze z kapes a udeřila je do solaru, je docela atraktivní. Vždyť přece „Greed is Good“ a chudoba na cti tratí.. Nutno podotknout, že Douglas si roli archetypu finančního predátora, co by ráno koupil vlastní matku za 18, večer ji prodal za 19,5 a ještě jí řekl, jak ji má rád, snad užíval víc, než sendvič mezi Sharon a sekáčkem na led.. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Tento film bude pro osoby s nijakou či minimální znalostí ekonomiky možná velmi spletitý a složitý na orientaci a pochopení celého tohoto fungujícího systému. Na střední škole jsem z účetnictví procházela většinou s odřenýma ušima a hodiny přežívala pouze z taháků. Tudíž se v tomto oboru absolutně nevyznám. Zhruba po hodině jsem se poněkud začala ztrácet, a celý děj mi přišel jako neustále se opakující, podobné momenty. Zpracování je poutavé a především herci v čele s Charlie Sheenem, a pro podobné role prachatých chlápků jako dělaných, Michaelem Douglasem, excelují. Wall Street však vyžaduje alespoň jisté znalosti trhu, jinak by se pro Vás mohl pobyt v jeho prostředí stát, tak jako pro mne, po chvíli jednotvárným a příliš odborným. "Analytikové by nepoznali akcie, ani kdyby jim spadly na hlavu." ()

Galerie (87)

Zajímavosti (32)

  • Charlie Sheen o sobě v souvislosti s filmem prohlásil: “To, co jsem při natáčením dělal, mi pomohlo najít spojitost mezi mým populárním já a mezi mým obyčejným já.“ (popos)
  • Gordon Gekko (Michael Douglas) byl zažazen Americkým filmovým institutem v žebříčku nejzápornějších charakterů amerického filmu na 24. pozici. (TheDude)

Související novinky

Zemřel herec Hal Holbrook

Zemřel herec Hal Holbrook

02.02.2021

V požehnaném věku 95 let odešel 23. ledna americký herec nominovaný na Oscara, Hal Holbrook. Zprávu včera předala deníku New York Times jeho osobní asistentka Joyce Cohen. Holbrook se narodil se v… (více)

Reklama

Reklama