Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Wall Street je nepochybně tou nejpřitažlivější čtvrtí planety – žádné jiné místo na světě není tak výstižným symbolem bohatství, moci a vlivu. Svodům snadných výdělků podlehnou i dva hráči na této šachovnici – jedním z nich je ostřílený burzovní spekulant a multimilionář, tím druhým mladý burzovní makléř, nováček ve světě velkých financí, který není připraven na morální konflikty, jimž bude nucen čelit. Jejich nebezpečné přátelství, které vzniká na pozadí býčího trhu mezi lety 1985 a 1986, se stane výsměchem vztahu mentora a jeho svěřence, profesora a studenta, otce a syna. Jedním z hlavních protagonistů je Charlie Sheen, který hraje mladíka sužovaného odvrácenou stranou jeho povahy. Postavou finančního žraloka Gordona Gekka (Michael Douglas) je ten nejpodlejší manhattanský predátor. Okouzlující a bezohledný mravní zkrachovalec je totiž připravený zlikvidovat veškeré své rivaly. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (501)

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Dva slavní synové slavných otců v hlavních rolích dramatu Olivera Stonea, odehrávajícím se na světově známé newyorské burze. Film, který je důkazem, že v tomto prostředí jsou potřeba extrémně ostré lokty a přežijí zde jen ti nejsilnější jedinci. Třešinkou na dortu je nádherná a v 80. letech hodně obsazovaná Daryl Hannah. ()

Madison 

všechny recenze uživatele

Očakávala som už dopredu, že ma tento film so svojimi finančnými a burzovými machináciami bude pekelne nudiť, ale to by v ňom nemohol hrať charizmatický a naivný Charlie Sheen a dokonale rafinovaný Michael Douglas, ktorých herectvo som si vychutnávala natoľko, že mi obsahové uzly vôbec neprekážali, hoci som nie všetky pochopila. Wall Street ponúka skvelú možnosť nahliadnuť na dve hodiny do fajnového, no najmä stresového života burzových maklérov, ktorý je v istom zmysle neuveriteľne príťažlivý. Nenudila som sa a mne nedostupný svet finančných žralokov učaroval najmä vďaka vynikajúcemu hereckému castingu a réžii Olivera Stonea. ()

Reklama

Smok 

všechny recenze uživatele

Uaaaaaa, monochromatické monitory na Wall Streete :) A to už v roku1987. Ako si dobre žijú tí burzoví makléri :) Skoro by som aj zabudol, že existovali, aj keď neviem, či som v jednom zábere nevidel aj farebný monitor. Ale nič to, Charlie a Michael boli perfektní ako (skoro) vždy a Oliver rok po čate natočil zas kvalitný snímok. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Kdo chce moc, nemá nic (jiného v hlavě, než jak toho dosáhnout).. Dialogy se prakticky odehrávají jen ve dvou rovinách (termíny finančníků a moudra o penězích a životě), nicméně Stone vše kočíruje v adekvátním tempu, přiměřeně moralizujících mantinelech a hlavně přitažlivě i pro naprosté laiky. Pak zas až tak moc nepřekvapí, že výsledný efekt (kritické zamyšlení se ani ne tak obecně nad kapitalismem, ale spíše hamižností, cynismem a touze po rychlém výdělku) byl u někoho opačný a ještě navnadil, že hledat štěstí u neviditelné ruky kapitálového trhu, co jedny hladí po hlavičce, aby druhým vytáhla peníze z kapes a udeřila je do solaru, je docela atraktivní. Vždyť přece „Greed is Good“ a chudoba na cti tratí.. Nutno podotknout, že Douglas si roli archetypu finančního predátora, co by ráno koupil vlastní matku za 18, večer ji prodal za 19,5 a ještě jí řekl, jak ji má rád, snad užíval víc, než sendvič mezi Sharon a sekáčkem na led.. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Démonický Michael Douglas při jednom ze svých hereckých vrcholů. Charlie Sheen slušný, Daryl Hannah nevyužitá a vlastně i krapet zbytečná. Sebevědomý Oliver Stone je se svou režií zatraceně dynamický a nápaditý, Robert Richardson zase kouzlí. Námět je slušný a znovu kritický, ale pro běžného diváka je to zmatek, žádné vysvětlivky Stone nepřikládá. Což je určitě škoda. I po letech nicméně pořád zábavné. Není to film, u kterého by divák hltal jednotlivé scény, ale jako celek jednoduše funguje i dnes, protože prostě nestárne. Arogance, bezohlednost, touha vydělat za každou cenu a režisér, který znovu sáhl do vosího hnízda. ()

Galerie (87)

Zajímavosti (32)

  • Charlie Sheen o sobě v souvislosti s filmem prohlásil: “To, co jsem při natáčením dělal, mi pomohlo najít spojitost mezi mým populárním já a mezi mým obyčejným já.“ (popos)
  • Při natáčení filmu Četa (1986) vytáhl Oliver Stone uprostřed filipínské džungle ubrousek a několika větami si na něj napsal závazek, že Charlie Sheen bude hrát ve Wall Street. Charlie ubrousek také podepsal. (popos)

Související novinky

Zemřel herec Hal Holbrook

Zemřel herec Hal Holbrook

02.02.2021

V požehnaném věku 95 let odešel 23. ledna americký herec nominovaný na Oscara, Hal Holbrook. Zprávu včera předala deníku New York Times jeho osobní asistentka Joyce Cohen. Holbrook se narodil se v… (více)

Reklama

Reklama